ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την 1η Απριλίου

Κατά την άφιξη του Προέδρου στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα και ακολούθως στα Φυλακισμένα Μνήματα, άγημα απέδιδε τιμές

ΚΥΠΕ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955 στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στη Λευκωσία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, η Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, Υπουργοί, ο Πρέσβης της Ελλάδος Ιωάννης Παπαμελετίου, αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων, μέλη της στρατιωτικής και αστυνομικής ηγεσίας καθώς και αγωνιστές.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, ακολούθησε τρισάγιο στους τάφους των ηρώων του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, στα Φυλακισμένα Μνήματα και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Κατά την άφιξη του Προέδρου στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα και ακολούθως στα Φυλακισμένα Μνήματα, άγημα απέδιδε τιμές. Μεγάλος ήταν και ο αριθμός ανθρώπων όλων των ηλικιών, που ανέμεναν στα Φυλακισμένα Μνήματα για να καταθέσουν ένα στεφάνι ή λουλούδια στους τάφους των ηρώων. Οι τελετές έληξαν με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, σε δηλώσεις της μετά το πέρας του τρισάγιου και της κατάθεσης στεφάνων είπε ότι «όσο ανυπέρβλητα κι αν ορθώνονται μπροστά μας εμπόδια και δυσκολίες, αντλούμε δύναμη, θάρρος και αποφασιστικότητα από τις θυσίες των ηρώων και ηρωίδων μας».

«Δεν θα σταματήσουμε λεπτό να διεκδικούμε την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας. Τιμή και δόξα, λοιπόν, σε αυτούς που πήραν ανηφοριές και μονοπάτια για να βρουν τη λευτεριά», πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, ο οποίος τέλεσε το τρισάγιο, σε δηλώσεις του είπε ότι είναι μέρα αναβαπτισμού στα ιδεώδη του αγώνα «που μας έδωσε την ελευθερία μας».

«Καλούμαστε να συνεχίσουμε το έργο αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε εμείς έστω αυτή την κουτσουρεμένη ελευθερία. Αιωνία τους η μνήμη», κατέληξε.

Το απόγευμα, στις 4μμ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραστεί στις εκδηλώσεις των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59 στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ελευθερία», στη Λευκωσία.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X