ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με διαδικασία... εξπρές πίσω στο κελί ο 38χρονος

Άλλες 8 μέρες υπό κράτηση

Ενώπιον Επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας παρουσιάστηκε για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του ο 38χρονος ύποπτος, για την απόπειρα φόνου που διαπραχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (16/2) σε καφεστιατοριο της Αγίας Ναπας, με στόχο γνωστό επιχειρηματία.

Η δικαστής ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για 8ημερη προσωποκράτηση του 38χρονου, με συνοπτικές διαδικασίες αφού η μαρτυρία του ανακριτή δεν αναγνωσθηκε εντός της δικαστικής αίθουσας και η συνήγορος υπεράσπισης του υπόπτου, δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη της.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία κατά την διάρκεια των προηγούμενων ημερών που ο 38χρονος τελούσε υπό κράτηση, προχώρησε σε έρευνες στις Κεντρικές Φυλακές, ενώ από ανάκριση πέρασαν κατάδικοι.

Επιπλέον, ανακρίθηκε εκ νέου ο 38χρονος ο οποίος προέβαλε τους δικούς του ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται.

Να σημειωθεί ότι οι ανακριτές παρέλαβαν και άλλο υλικό από 20 περίπου κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής, όπου διαπραχθηκε η απόπειρα, για εξέταση..

Θυμίζουμε ότι ο 38χρονος θεωρείται ύποπτος σχετικά με υπόθεση απόπειρας φόνου, συνωμοσίας για φόνο, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλικών. Οι ανακριτές πιστεύουν ότι πρόκειται για τον δράστη της απόπειρας φόνου.

Για την υπόθεση συνελήφθη και ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικοπουλος, μετά από μαρτυρίες που εξασφάλισε η ανακριτικη ομάδα που διερευνά την υπόθεση.

Οι μαρτυρίες που εμπλέκουν τον ισοβίτη

Παρουσιάστηκε την Παρασκευή (21/2) ενώπιον Επαρχιακού δικαστηριου Λάρνακας ο δεύτερος συλληφθείς για την απόπειρα φόνου που διαπραχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (16/2) σε καφεστιατόριο της Αγίας Νάπας.

Πρόκειται για τον Ελλαδιτη ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικοπουλο. Θυμίζουμε ότι ο ύποπτος καταδικαστηκε σε 5 φορές ισόβια για το πενταπλο φονικο που διαπραχθηκε στην Αγία Ναπα το 2012 με θύματα φρουρούς του δολοφονηθεντα (σ. σ. 2016) επιχειρηματία Φανού Καλοψιδιωτη.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για 8ημερη προσωποκράτησή του.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν ενώπιον δικαστηρίου από τον ανακριτή της υπόθεσης, η αστυνομία κατέχει μαρτυρία που "δείχνει" τον ύποπτο ως εγκέφαλο της υπόθεσης, αφού φέρεται να ήταν αυτός που έδινε οδηγίες και πληροφορίες στον 38χρονο που συνελήφθη ως δράστης της απόπειρας, για τον επιχειρηματία - στόχο.

Συγκεκριμένα, η μαρτυρία αναφέρει ότι ο Μαμαλικοπουλος ενημέρωνε τον 38χρονο που συχνάζει ο επιχειρηματίας, του έστειλε φωτογραφίες του στόχου και τα νούμερα του οχήματος του.

Μάλιστα, ο ανακριτής της υπόθεσης ανάφερε ότι ο 38χρονος παραδέχθηκε ότι παρακολουθούσε τις κινήσεις του στόχου καθ' υπόδειξη του Μαμαλικοπουλου.

Επίσης, ο ύποπτος φέρεται να ήταν αυτός που διευθέτησε να παραδοθούν δύο όπλα στον 38χρονο εκ των οποίων το ενα ήταν αυτό που διαπραχθηκε η απόπειρα και το άλλο εντοπίστηκε στις 20.2.2020 σε ανοιχτό χώρο στην Αγία Ναπα.

Σημειώνεται ότι οι δύο, φαίνεται να συνομιλούσαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής κινητού τηλεφώνου.

Για την υπόθεση, η αστυνομία αναζητεί ακόμη ένα πρόσωπο που φέρεται να παρέδωσε τα όπλα στον 38χρονο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση