ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ματσάκης για εμβολιασμό γιατρών και νοσηλευτών: «Εάν δεν θέλεις τότε να πας σπίτι σου»

Η απάντηση του ιατροδικαστή για τη δημοσίευση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Παναγιώτης Ευριπίδου

Στην πρωινή εκπομπή «ALPHA ΚΑΛΗΜΕΡΑ», με την δημοσιογράφο Κατερίνα Αγαπητού, φιλοξενήθηκε ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, με αφορμή την ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με το θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Συγκεκριμένα, στην δημοσίευση του ανέφερε: «Εφόσον είναι πλέον παραδεκτό από την συντριπτική πλειοψηφία της έγκυρης ιατρικής κοινότητας παγκοσμίως ότι, η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού από ανεμβολίαστους, είναι σημαντικά αυξημένη, τότε θεωρώ πως, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε γιατρούς και νοσηλευτές είναι και δικαιολογημένος και επιβαλλόμενος. Καλείται το Υπουργείο Υγείας και οι αρμόδιοι επαγγελματικοί σύλλογοι να πάρουν τις ενδεδειγμένες υπό τις περιστάσεις αποφάσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Η εν λόγω ανάρτηση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τα αρνητικά σχόλια να δεσπόζουν στον προσωπικό του λογαριασμό.

Σε ερώτημα της δημοσιογράφου για την πρόσφατη δημοσίευση του ο κος. Ματσάκης εξήγησε πως: «Το θέμα είναι πάρα πολύ απλό. Η συντριπτική πλειοψηφία του ιατρικού και επιστημονικού κόσμου σε όλη την υφήλιο, μας λέει ότι υπάρχει σημαντικά αυξημένη πιθανότητα μετάδοσης από άτομα τα οποία δεν είναι εμβολιασμένα σε σύγκριση με τα εμβολιασμένα. Οπόταν, πώς είναι δυνατόν να δεχόμαστε εκείνοι οι οποίοι είναι στην πρώτη γραμμή, εκείνοι οι οποίοι εργάζονται στα νοσοκομεία, εκείνοι οι οποίοι βλέπουν ασθενείς, οι οποίοι πολλοί εκ των οποίων είναι και ευάλωτοι, είναι αυτούς που θέλουμε να προστατεύσουμε από την μετάδοση, να τους επιτρέπουμε να μην εμβολιάζονται. Είναι τόσο απλό».

Στο δικαίωμα της μη υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ο ιατροδικαστής ανέφερε: «Εγώ λέω εάν θέλεις αγαπητέ συνάδελφε ή αγαπητέ φίλε νοσηλευτή να βλέπεις ασθενείς μέσα σε ένα νοσοκομείο, πρέπει υποχρεωτικά να είσαι εμβολιασμένος. Εάν δεν θέλεις να το πράττεις και υπάρχει η πιθανότητα να εργάζεσαι σε μια θέση όπου δεν θα έρχεσαι σε επαφή με ασθενείς, σε ένα διοικητικό πόστο, να πας εκεί. Εάν όχι, τότε να πας σπίτι σου. Να πας σπίτι σου, διότι είσαι γιατρός, είσαι νοσηλευτής. Δεν είσαι ο καθένας μες στον δρόμο.

Δεν είμαι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού όλων των πολιτών. Μιλώ για αυτούς οι οποίοι έρχονται σε επαφή με ασθενείς. Εγώ το θεωρώ όχι μόνο αντιδεοντολογικό, το θεωρώ μη λογικό και το θεωρώ ότι είναι ενάντια σε κάθε είδος ιατρικής λογικής και πολιτικής.

Εάν έχεις τις αμφιβολίες σου να τις έχεις. Όμως το 99% του ιατρικού κόσμου λέει ότι ο εμβολιασμός είναι αυτός ο οποίος ελαττώνει σημαντικά την νοσηρότητα και την πιθανότητα θανάτου σε έναν ασθενή. Οπόταν εφόσον η μεταδοτικότητα είναι ελαττωμένη εάν είσαι εμβολιασμένος, τότε εάν είσαι γιατρός και βλέπεις ασθενείς πρέπει υποχρεωτικά να είσαι εμβολιασμένος».

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Μάριου Ματσάκη:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X