ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαρί Ελένη - Αναβάλλεται για τον Απρίλιο η δίκη

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε κατηγορούμενοι στην υπόθεση απάντησαν με μη παραδοχή στις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν

Αναβολή μέχρι τον Απρίλιο πήρε η υπόθεση της απαγωγής της 4χρονης Μαρί Ελένης.

Συγκεκριμένα, το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, ενώπιον του οποίου διεξάγεται η συγκεκριμένη υπόθεση, αποφάσισε όπως η επόμενη ακροαματική διαδικασία πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Απριλίου του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε κατηγορούμενοι στην υπόθεση απάντησαν με μη παραδοχή στις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι η Christine Hendrika Elisabeth J Janssen(1η), ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου(2ος), ο Γεώργιος Σωκράτους(3ος), ο Ευθύμιος Πέτρου(4ος) και ο Μαρούφ Μαρούφ(5ος).

Η απαγωγή της ανήλικης διαπράχθηκε στις 27/4/2017, έξω από το νηπιαγωγείο στο οποίο φοιτούσε, στη Λευκωσία, από τον Νορβηγό πατέρα της Τόρκελ Γκρίμσρουντ και μπροστά στα έντρομα μάτια της Ελληνοκύπριας μητέρας της.

Η ανήλικη, η οποία ήταν άφαντη για έξι περίπου μήνες, παρά τις τότε εντατικές έρευνες της Αστυνομίας, είχε μεταφερθεί από τον πατέρα της στη Νορβηγία, όπου τελικώς εντοπίστηκε και παραδόθηκε στη μητέρα της.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν πέντε συνολικά κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της αρπαγής προσώπου από τη νόμιμη κηδεμονία, της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, της απαγωγής νεαρής γυναίκας κάτω των 16 ετών και της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι την 27η Απριλίου του 2017 στη Λευκωσία, έξω από ιδιωτικό νηπιαγωγείο, μαζί με άλλο πρόσωπο, απήγαγαν την τετράχρονη από τη μητέρα της, η οποία ήταν η νόμιμη κηδεμόνας της προκαλώντας στην ίδια πραγματική σωματική βλάβη.

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας της ανήλικης δεν βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους, αφού θα δικαστεί από Νορβηγικό δικαστήριο.

Για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους από το δικαστήριο πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X