ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μάνα και κόρη οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία (Pics)

Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια

Μητέρα και κόρη οδηγήθηκαν σήμερα στην τελευταία τους κατοικία μετά από τρία ολόκληρα χρόνια.

Η Livia και το ανήλικο κοριτσάκι της, Elena, ήταν τα πρώτα θύματα του 35χρονου καθ΄ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνου, ο οποίος τις σκότωσε, τις τοποθέτησε σε ταξιδιωτικές βαλίτσες και τις πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη.

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου στο Αρεδιού.

Στο τελευταίο αντίο παρών ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ομάδα της ιδιωτικής εταιρίας Brasal, συγγενείς καθώς και απλός κόσμος.

 Σημειώνεται ότι μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τα έξοδα της κηδείας θα καλυφθούν από το κράτος.

Το χρονικό του εντοπισμού μάνας και κόρης

Στις 28/4, στην Κόκκινη Λίμνη εντοπίζεται και ανασύρεται βαλίτσα με ανθρώπινη σορό. Πρόκειται για την την Livia Florentina Bunea, 36 ετών, από τη Ρουμανία.

Στις 5 Μαΐου καταγράφεται η πιο συγκλονιστική και φρικιαστική στιγμή στην εγκληματική δράση του «Ορέστη». Από την Κόκκινη Λίμνη ανασύρεται ακόμη μια βαλίτσα με σορό, η οποία ανήκει Elena Natalia Bunea, 8 ετών, από τη Ρουμανία.

 

Στον επικήδειο λόγο του, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής ανέφερε πως "όλοι μας σήμερα συμπάσχουμε για όλα τα θύματα του ειδεχθέστατου αυτού εγκλήματος, το οποίο συγκλόνισε και θα συγκλονίζει για πολύ ακόμα την κοινωνία μας αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα".

Πρόσθεσε πως "τώρα είναι ώρα προσευχής για τις ψυχές των θυμάτων και ανθρώπινης συμπαράστασης στις οικογένειές τους. Τώρα, είναι η ώρα να πάρουμε ο ένας δύναμη από τον άλλο, να θυμηθούμε όλες εκείνες τις αρετές που μας καταξιώνουν, ως ανθρώπινες υπάρξεις, να προβληματιστούμε και ξαναδούμε τη θέση μας απέναντι στον εαυτό μας, την οικογένειά, την κοινωνία, τον πλησίον μας", σημείωσε.

"Είναι τώρα που πρέπει να πάρουμε προσωπικές και συλλογικές αποφάσεις έτσι ώστε να γίνει μια νέα αρχή στη ζωή μας, περιορίζοντας, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, τέτοια φαινόμενα που μολύνουν τη ζωή μας και προσβάλλουν την ανθρώπινή μας αξιοπρέπεια, καθότι από μια υγιή κοινωνία εξάγονται λιγότερα νοσήματα", επεσήμανε.

"Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία τα μέλη της ΕΜΑΚ και τους συνεργάτες τους οφείλουμε σήμερα ως έθνος ένα μεγάλο ευχαριστώ. Με την υπομονή την επιμονή και τον επαγγελματισμό τους και υπό αντίξοες συνθήκες πέτυχαν το δύσκολο έργο του εντοπισμού των θυμάτων δίδοντας μαθήματα ανθρώπινης αλληλεγγύης και αρετής γεγονός που ανέστησε την εθνική μας αξιοπρέπεια από τον πυθμένα της ντροπής που μας βύθισαν οι πράξεις ενός άρρωστου εγκληματία", ανέφερε ο Μητροπολίτης Ησαϊας.

Με το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας, που εψάλη στα ελληνικά και στα ρουμάνικα, έγινε κατάθεση στεφάνων.

Η ταφή έγινε στο κοιμητήριο της κοινότητας Αρεδιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X