ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρά του ισοβίτη προς τον 38χρονο - «Δεν λέει απόλυτα την αλήθεια»

Πίσω στο κελί για άλλες οκτώ μέρες «Μαμ» και 38χρονος

Αλυσιδωτές είναι οι εξελίξεις που έφερε η απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα.

Την Κυριακή (1/3) επανασυνελήφθησαν ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και ο 38χρονος επίδοξος εκτελεστής της Αγίας Νάπας.

Οι Αρχές με νέο δικαστικό ένταλμα τους φόρεσαν χειροπέδες, με φόντο, αυτή την φορά, την απόπειρα φόνου εναντίον του «Μαύρου» που διαπράχθηκε στις 27/11/19 στην Λάρνακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, φαίνεται πως ο 38χρονος ενέπλεξε τον «Μαμ» στην συγκεκριμένη υπόθεση καθώς και τον εαυτό του.

Ενώπιον Δικαστηρίου οι δύο 

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον δύο ατόμων, ηλικίας 37 και 38 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας για φόνο, απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών κατηγορίας Β και παράνομης κατοχής/μεταφοράς εκρηκτικών υλών, που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 24-27/11/2019 στη Λάρνακα.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, Γιώργος Χαραλάμπους, που υπηρετεί στο ΤΑΕ Λάρνακας, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 2019, ύστερα από πληροφορία για πυροβολισμούς σε άγνωστο πρόσωπο, στην οδό Δημοσθένους όπου εντοπίστηκε ένα άτομο να βρίσκεται τραυματισμένο από πυροβολισμούς μέσα στο αυτοκίνητό του.

Από εξετάσεις της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι μόλις το θύμα, ηλικίας 37 ετών, στάθμευσε το αυτοκίνητο του στον ισόγειο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διαμένει, δέχτηκε εφτά πυροβολισμούς από άγνωστο πρόσωπο που παραμόνευε στο μέρος. Ο άνδρας μεταφέρθηκε αρχικά στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και στην συνέχεια με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Η σκηνή αποκλείστηκε και στο πλαίσιο των ερευνών της Αστυνομίας παραλήφθηκε αριθμός τεκμηρίων, μεταξύ των οποίων 7 κάλυκες και ένα πλήρες φυσίγγιο συγκεκριμένου διαμετρήματος, 4 βολίδες που αφαιρέθηκαν από τον 37χρονο και το αυτοκίνητο του καθώς και θραύσματα και εξωτερικό περίβλημα βολίδων που έπληξαν τόσο το θύμα όσο και το όχημά του.

Στη σκηνή μετέβη και ιατροδικαστής ο οποίος αφού εξέτασε τον 37χρονο διαπίστωσε ότι πλήγηκε από συνολικά έξι πυροβολισμούς στον λαιμό, στο πηγούνι, στο δεξιό γόνατο, στον αριστερό βραχίονα, στο στήθος και κάτω από το δεξιό γόνατο.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη σκηνή από την Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι η απόπειρα εναντίον του 37χρονου έγινε λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ και ο δράστης τράπηκε σε φυγή διαμέσου περάσματος διπλανής πολυκατοικίας. Ο δράστης θεάθηκε από περίοικους και άλλα πρόσωπα που βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ λήφθηκε μαρτυρία σχετικά με την περιγραφή του δράστη, τον σωματότυπο και τα ρούχα που έφερε.

Σύμφωνα πάντα με τον εξεταστή της υπόθεσης από την αξιολόγηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, σε συνδυασμό με μαρτυρία προσώπου που διαμένει στην περιοχή, διαπιστώθηκε ο τρόπος και τα δρομολόγια προσέγγισης και διαφυγής του δράστη πριν και μετά την διάπραξη, καθώς και ότι τις προηγούμενες μέρες επισκεπτόταν και περιφερόταν στην περιοχή.

Από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης διαφάνηκε ότι ο δράστης έφερε συγκεκριμένη ενδυμασία και κάποιες στιγμές προστάτευε το πρόσωπο του με το χέρι και με κουκούλα τύπου φούτερ, και να χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο. Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε επίσης ότι ο δράστης ήταν πρόσωπο ξένο για την περιοχή αφού δεν ήταν γνωστό σε περίοικους.

Ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε ακόμα ότι κατά τη διενέργεια της εξετάσεων της Αστυνομίας λήφθηκαν καταθέσεις, έγιναν έρευνες και ανακρίθηκαν διάφορα πρόσωπα, ενώ έγινε αξιολόγηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης και εκδόθηκαν διατάγματα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Πρόσθεσε ότι κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης απόπειρας φόνου εναντίον επιχειρηματία που έγινε σε καφετέρια της Αγίας Νάπας στις 16/2/20 στην εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του υπόπτου και ενός κατάδικου στις Κεντρικές Φυλακές και συνελήφθηκαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων.

Πριν λίγες μέρες ο 38χρονος ενώ τελούσε υπό κράτηση προέβη σε θεληματική κατάθεση και παραδέχτηκε ότι είναι το πρόσωπο που διέπραξε την απόπειρα φόνου στις 27 περασμένου Νοεμβρίου, ενώ κατονόμασε τον 37χρονο ύποπτο ως το πρόσωπο που του ανάθεσε τη δολοφονία, του έδινε οδηγίες, πληροφορίες και συνδρομή μέσω τηλεφώνου με σκοπό την διάπραξη της δολοφονίας του.

Ακόμα ανέφερε στους ανακριτές ότι ο 37χρονος ισοβίτης ήταν το άτομο που διευθέτησε την προκαταβολική πληρωμή του και την παραλαβή των πυροβόλων όπλων που χρησιμοποίησε, ενώ έδωσε λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης του πριν, κατά και μετά την διάπραξη του εγκλήματος. Ακόμα αναφέρθηκε στην συνδρομή του 38χρονου, στην τελική διάθεση των όπλων που έφερε κατά την διάπραξη των αδικημάτων αλλά και για το πρόσωπο που του τα προμήθευσε κατ’ εντολή του ισοβίτη.

Οι δύο ύποπτοι 38 και 37 χρόνων συνελήφθησαν χθες, σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους, για ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου της Αστυνομίας θα ληφθούν 30 καταθέσεις από τις Κεντρικές Φυλακές, το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των υπόπτων, το θύμα και πρόσωπα του κύκλου του, ενώ αναζητείται το άτομο που προμήθευσε τον 38χρονο ύποπτο με τον οπλισμό και πυρομαχικά που χρησιμοποίησε για την διάπραξη των αδικημάτων.Ακόμα θα διενεργηθούν έρευνες στην κατοικία, υποστατικά και οχήματα του 38χρονου καθώς επίσης και στις Κεντρικές Φυλακές προς εντοπισμό τεκμηρίων, αναζητούνται τα όπλα που χρησιμοποίησε καθώς και ο ρουχισμός, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ που έφερε και αναγνωρίζονται από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Ο 38χρονος που δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο δεν έφερε ένσταση στην οκταήμερη κράτηση του.

Από την πλευρά του ο 37χρονος ισοβίτης έφερε ένσταση στην κράτησή του για οκτώ μέρες αφού όπως είπε «δεν είναι λογικό» και ανέφερε πως ο 38χρονος «δεν λέει απόλυτα την αλήθεια. Αμφισβητώ τελείως αυτά που λέει ο 38χρονος, δεν υπήρχε ποτέ επαφή μεταξύ μας, ο ίδιος γνωρίζει τα κίνητρα» για την απόπειρα φόνου του περασμένου Νοεμβρίου.

Η δικαστής Εύη Αντωνίου ανέφερε υπάρχουν εύλογες υποψίες ότι οι δύο ύποπτοι ενέχονται στα αδικήματα και ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση τους.

Εξάλλου σε δηλώσεις του έξω από το Δικαστήριο Λάρνακας ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι «τα δύο άτομα ηλικίας 38 και 37 ετών ήδη τελούν υπό κράτηση για απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα που διαπράχθηκε στις 16 Φεβρουαρίου, κατά την οποία τραυματίστηκαν τέσσερα πρόσωπα. Από τις εξετάσεις που διενεργούνται φαίνεται ότι και αυτή η υπόθεση βαίνει προς εξιχνίαση».

Ερωτηθείς για τα κίνητρα των δύο εγκλημάτων, απάντησε πως «αυτά διερευνώνται και για τις δύο υποθέσεις. Τα κίνητρα αποτελούν αντικείμενο της διερεύνησης από την αστυνομία».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον θα διερευνηθούν παρόμοιου τύπου υποθέσεις και σε άλλες επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, ο κ. Ανδρέου είπε πως «στο πλαίσιο της διερεύνησης κάθε υπόθεσης, οι ανακριτές έχουν πάντοτε στο μυαλό τους και άλλες υποθέσεις που πιθανόν να προσομοιάζουν και γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις».

Ερωτηθείς πόσο ανησυχεί την Αστυνομία το γεγονός ότι υπάρχουν άτομα εντός των Κεντρικών Φυλακών τα οποία διοργανώνουν εγκλήματα, απάντησε πως «σύμφωνα με την υπάρχουσα μαρτυρία που έχουμε στην κατοχή μας, υπάρχει και αυτός ο ισχυρισμός που διερευνάται πολύ σοβαρά».

Σε ερώτηση για την πιθανότητα κρατούμενοι στις Κεντρικές Φυλακές να έχουν κινητά τηλέφωνα τα οποία να μην εντοπίζονται κατά τη διάρκεια των ερευνών, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «το γεγονός αυτό διερευνάται με κάθε σοβαρότητα σε συνεργασία με τις Κεντρικές Φυλακές».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X