ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μακάρειο: Απαντήσεις στις κατηγορίες για το 3χρονο κορίτσι

Οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούν οι γονείς

Αναπόφευκτα, οι πρώτες μέρες της εφαρμογής του ΓεΣΥ άρχισαν να «βγάζουν» διάφορα προβλήματα, τα οποία απορρέουν από διάφορους παράγοντες, όπως η άγνοια, η ελλειπής συνεννόηση ή ενημέρωση, εκ μέρους των εμπλεκομένων. Μεγάλο θέμα τις τελευταίες ώρες, αποτελεί η καταγγελία παιδιάτρου 3χρονου κοριτσιού για άρνηση εισαγωγής, από το προσωπικό του Μακαρείου Νοσοκομείου, λόγω ΓεΣΥ, με το νοσηλευτήριο να καλείται να δώσει απαντήσεις.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου του ΡΙΚ, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακαρείου Νοσοκομείο, Δρ Αβραάμ Ηλία, απάντησε στην καταγγελία και στην ανησυχία που έχει προκληθεί στο κοινό. Αρχικά, αναφερόμενος στην κατάσταση του παιδιού, είπε ότι η τρίχρονη είχε προσβληθεί από μια ιογενή λοίμωξη, η οποία διαγνώστηκε στις πρώτες 12 ώρες, ωστόσο σήμερα νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση και είναι «μια χαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Καταγγελία για Μακάρειο: Ζητούν απαντήσεις για την μη εισαγωγή 3χρονης


Σε σχέση με το περιστατικό, ο κ. Ηλία θέλησε να τοποθετηθεί, καθώς, όπως είπε, έχουν παραποιηθεί τα γεγονότα. Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι το παιδί εστάλη στις Πρώτες Βοήθειες, ενώ θα έπρεπε να είχε διακομισθεί στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ώστε να γίνει απευθείας εισαγωγή του και να αποφευχθεί η περαιτέρω ταλαιπωρία του.

Από τις Πρώτες Βοήθειες, πρόσθεσε ο κ. Ηλία, το παιδί παραπέμφθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου έγινε η εισαγωγή του στην Παιδιατρική Κλινική. Όταν η μητέρα ερωτήθηκε από την γραμματειακό λειτουργό αν το παιδί ήταν εγγεγραμμένο σε Προσωπικό Παιδίατρο στο ΓεΣΥ, η πρώτη αντέδρασε, λέγοντας ότι δεν ήθελε να το πράξει και ότι θα έφευγε και θα αποτεινόταν σε ιδιωτική κλινική. Ωστόσο, αργότερα επέστρεψε με το παιδί της στο Μακάρειο Νοσοκομείο, μετά από συνεννόηση με την παιδίατρο, και έγινε κανονικά η εισαγωγή στην Παιδιατρική Κλινική. Κανένας γιατρός και κανένα μέλος του παραϊατρικού προσωπικού δεν αρνήθηκε στην μητέρα την εισαγωγή, λόγω ΓεΣΥ, τόνισε ο κ. Ηλία.

Η μητέρα, εξάλλου, πρόσθεσε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής, ενώπιον της διεύθυνσης του Μακαρείου Νοσοκομείου, ξεκαθάρισε ότι δεν είχε κανένα απολύτως παράπονο από την αντιμετώπιση της οποίας έτυχε. Εξέφρασε την άποψη ότι η παραπάνω ταλαιπωρία έγινε λόγω της αρχικής διακομιδής του παιδιού στις Πρώτες Βοήθειες σε ημέρα εργάσιμη, κατά την οποία λειτουργούσαν κανονικά τα εξωτερικά ιατρεία του Μακαρείου, όπου θα μπορούσε να είχε γίνει η απευθείας παραπομπή από την παιδίατρο ή να υπήρχε συνεννόηση με τον εφημερεύοντα παιδίατρο, ώστε να παρακάμπτονταν η διαδικασία που προηγήθηκε.

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Ηλία εξήγησε τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται, όταν ένα παιδί ασθενεί και χρειάζεται να μεταβεί επειγόντως στο Μακάρειο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:

Τις καθημερινές οι γονείς μπορούν να επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία ή τις Πρώτες Βοήθειες

Αν πρόκειται για σοβαρή περίπτωση, ένα παιδί κάτω των τριών μηνών μπορεί να εισαχθεί απ’ ευθείας στο Μακάρειο Νοσοκομείο, χωρίς να προηγηθούν άλλες διαδικασίες.

Στην περίπτωση που η κατάσταση είναι σοβαρή, το παιδί μπορεί να εισαχθεί απ’ ευθείας, συνοδευόμενο από τον παιδίατρό του.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X