ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Live: Οι αριθμοί δίνουν ελπίδες - 12 νέα κρούσματα στην Κύπρο

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

H Κύπρος είναι υπό την σκιά του νέου κορωνοϊού, COVID-19, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανήλθαν στα 784, έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Τρίτης 21 Απριλίου, για 12 νέα κρούσματα, ενώ τα θύματα της πανδημίας είναι 12.

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Να σημειωθεί ότι την παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου των μέτρων που έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί για περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (8/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε νωρίτερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όλες οι εξελίξεις στο 24news:

21:20 - Σε αυτοπεριορισμό ήταν ήδη το κρούσμα στην Eurofresh

20:50 - Ξεπέρασαν τα 2,5 εκατ. τα κρούσματα του ιού σε όλο τον πλανήτη

Πάνω από 2.500.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού έχουν καταγραφεί επισήμως σε όλο τον κόσμο, με τουλάχιστον το 80% αυτών να προέρχονται από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.

Από την αρχή της πανδημίας της Covid-19 μέχρι σήμερα στις 19:30 τοπική ώρα, έχουν καταγραφεί παγκοσμίως τουλάχιστον 2.503.429 μολύνσεις, εκ των οποίων 172.551 θάνατοι.

Στην Ευρώπη, την πλέον πληττόμενη ήπειρο, τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 1.230.522 και οι θάνατοι τους 108.797. Στις ΗΠΑ, όπου ο ιός αυτή τη στιγμή εξαπλώνεται ταχύτερα, οι μολύνσεις ανέρχονται σε 788.920 και οι θάνατοι σε 42.458.

Ωστόσο, ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν αντανακλά πάρα ένα κλάσμα του αληθινού αριθμού των μολύνσεων, καθώς ένας μεγάλος αριθμός χωρών εξετάζουν μόνο τις σοβαρές περιπτώσεις.

20:25 - Ούτε και σήμερα θετικό κρούσμα στα κατεχόμενα

Ούτε και σήμερα εντοπίστηκε θετικό αποτέλεσμα στους διαγνωστικούς ελέγχους που έγιναν στα κατεχόμενα, ανακοίνωσε ο "υπουργός υγείας", Αλί Πιλλί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Πιλλί από το βήμα της "βουλής" όπου η συζήτηση για τον κορωνοϊό συνεχίζεται από τις 12 το μεσημέρι, ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο έγιναν 317 τεστ και δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στα κατεχόμενα είναι 108 μετά την περίπτωση του τελευταίου περιστατικού, όπου άντρας υποβλήθηκε σε PCR τεστ στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, βγήκε θετικό και θεωρήθηκε το 109ο κρούσμα. Αλλά όταν μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας όπου υποβλήθηκε σε δύο ίδια τεστ αυτά ήταν αρνητικά κι έτσι αφαιρέθηκε από τον κατάλογο των κρουσμάτων και στάλθηκε σπίτι του.

19:40 - Τέσσερις ασθενείς σε νοσηλεία, ενώ τρεις πήραν εξιτήριο από θάλαμο ύποπτων περιστατικών ΓΝ Πάφου

Τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται στον θάλαμο ύποπτων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου,
σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Πάφου.

Τρεις από τους πέντε που νοσηλεύονταν, χθες πήραν εξιτήριο, αφού το αποτέλεσμα στο δείγμα που έδωσαν ήταν αρνητικό. Ωστόσο, σήμερα έγιναν άλλες δυο εισαγωγές.

Οι δύο νέες εισαγωγές αφορούν γυναίκες 85 και 94 ετών, με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.

Και στις δύο γυναίκες έγιναν οι σχετικές δειγματοληψίες για τον κορωνοϊό προκειμένου να διαφανεί εάν είναι θετικές ή αρνητικές στον κορωνοϊό και αναμένονται τα αποτελέσματα.

19:35 - Ιταλία: Αυξήθηκαν ξανά ο αριθμός νεκρών και ο ρυθμός μετάδοσης του ιού

19:25 - Ένα εξιτήριο την Τρίτη από το Νοσοκομείο Αναφοράς

Ένα εξιτήριο δόθηκε σήμερα σε ασθενή με κορωνοϊό που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Το εξιτήριο δόθηκε σε ασθενή του οποίου τα αποτελέσματα της επαναληπτικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε για κορωνοϊό ήταν αρνητικά.

Σήμερα έγινε μία εισαγωγή στο Νοσοκομείο, ενώ δόθηκε ένα εξιτήριο σε ασθενή ο οποίος μεταφέρθηκε στο σπίτι του στην Πάφο όπου θα παραμείνει υπό περιορισμό για 14 ημέρες.

Μέχρι τις επτά απόψε στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 16 ασθενείς εκ των οποίων τέσσερις στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Η κατάσταση της υγείας όλων ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς ως σταθερή.

Σημειώνεται ότι από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς έγιναν 126 εισαγωγές και δόθηκαν 98 εξιτήρια.

Εν τω μεταξύ στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται σήμερα 59 άτομα εκ των οποίων οι 29 εργαζόμενοι στη μονάδα παραγωγής αρτοποιημάτων που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή Λάρνακας.

Ως γνωστόν στο Κέντρο Αποκατάστασης στην Τερσεφάνου μεταφέρονται ασθενείς οι οποίοι παραμένουν για νοσηλεία μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους από τον κορωνοϊό.

18:57 - Κυκλοφορούσαν χωρίς δικαιολογία - Τσουχτερά πρόστιμα από το Δικαστήριο

Χρηματικά πρόστιμα 1.600 ευρώ επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον τριών προσώπων για παραβίαση του διατάγματος του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χρηματικό πρόστιμο ύψους 700 ευρώ επεβλήθη σε 32χρονο που εντοπίστηκε στις 22:40 χθες να είναι πεζός χωρίς άδεια. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

18:30 - Κύπρος - Όλες οι πληροφορίες για τα νέα κρούσματα

18:10 - Ελλάδα: 156 νέα κρούσματα- Τα 150 στο Κρανίδι

18:00 - 12 τα νέα κρούσματα στην Κύπρο από σύνολο 1.325 εργαστηριακών διαγνώσεων

1 από τις 20.000 εξετάσεις των επαγγαλματιών 

11 από ιχνηλάτηση 

17:55 - Αυτά είναι τα νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων

17:25 - 778 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία – Πάνω από 15.000 συνολικά

Ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στα βρετανικά νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 778 και ανήλθε σε 15.607, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

H αύξηση αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες ημερήσιες εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία του βρετανικού ΕΣΥ.

«24 από τους 778 ασθενείς (ηλικίας μεταξύ 49 και 91 ετών) δεν έπασχαν από κάποιο γνωστό υποκείμενο νόσημα», ανέφερε η ίδια πηγή.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στο Ηνωμένο Βασίλειο από την νόσο αναμένεται να δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα.

16:10 - Αυτές είναι οι περιπτώσεις που επιβάλλεται το πρόστιμο των 3.000 ευρώ

15:40 - Κορωνοϊός: Κατασκευάστηκε σε εργαστήριο;

15:20 - Σε διαγνωστικά τέστ για τον κορωνοϊό προχωρά το Κ.Σ. Κουκλιών σε 50 κατοίκους αναλαμβάνοντας το κόστος

Στην διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό προχωρεί το Κ.Σ. Κουκλιών την ερχόμενη Δευτέρα 27 Απριλίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Κουκλιών Μιχάλη Νικολάου .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολάου ανέφερε πως η απόφαση για την δειγματοληψία 50 κατοίκων αποφασίστηκε στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που έγινε από την κοινοτική αρχή. Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως στους 50 πολίτες της περιοχής συμπεριλαμβάνονται 35 κάτοικοι της κοινότητας Κουκλιών, 5 από το Χά – Ποτάμι και 10 από το Aphrodite Hills.

Την κατακύρωση της προσφοράς έλαβαν τα Χημικά Εργαστήρια – Χημείο Γιαννουκά ενώ, όπως είπε, η συμφωνία υπεγράφη και για την δειγματοληψία των κατοίκων της περιοχής του ενημερώθηκε η Έπαρχος Πάφου και το Υπουργείο Υγείας από τους οποίους έλαβε έγκριση.

Όπως ανακοίνωσε η εξέταση των 50 ατόμων, θα γίνει στο Ιατρείο της κοινότητας που βρίσκεται στην πλατεία των Κουκλιών . Ανάμεσά στους 50 που επιλέχθηκαν είναι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε υπεραγορές της περιοχής, κάτοικοι των Κουκλιών με ξένη υπηκοότητα και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Το κόστος που ανέρχεται κατόπιν προσφοράς σε 4.950 ευρώ χωρίς το Φ.Π.Α.για τα 50 άτομα θα αναλάβει εξολοκλήρου το κοινοτικό συμβούλιο Κοικλιών.

15:00 - Στις 29 Απριλίου στο Υπουργικό η στρατηγική για επανεκκίνηση της οικονομίας

14:30 - Δύο πτήσεις σήμερα και αύριο για επαναπατρισμό στην Κύπρο

14:19 - Στις 27 Απριλίου αρχίζει στην Ελλάδα η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων

14:00 - Κρίσιμη η επόμενη φάση για COVID19, προειδοποιεί η Επίτροπος Κυριακίδου μιλώντας σε Επιτροπή ΕΚ

Το μήνυμα ότι έχουμε ακόμα μακρύ δρόμο μπροστά μας, ο COVID-19 δεν θα φύγει, θα ζήσουμε με αυτόν μέχρι να αναπτυχθεί εμβόλιο, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε τρόπους, ώστε οι πολίτες μας να συνεχίζουν τη ζωή τους μέσα στη νέα κατάσταση, έστειλε η αρμόδια Επίτροπος για θέματα Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, σε συζήτηση σε μια ψηφιακή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Επίτροπος προειδοποίησε ότι η επόμενη φάση είναι κρίσιμη, δεν μπορούμε να βιαστούμε και δεν έχουμε την πολυτέλεια να απογοητεύσουμε. Η Στέλλα Κυριακίδου επεσήμανε ότι η συνεχής ροή σαφούς επικοινωνίας παραμένει υψίστης σημασίας και η Κομισιόν θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τα Κράτη Μέλη, τους διεθνείς εταίρους της ΕΕ, με τη βιομηχανία και τον τομέα της υγείας για το θέμα.Αναλυτικά, η Επίτροπος Κυριακίδου ενημέρωσε τους Ευρωβουλετές για τον ευρωπαϊκό χάρτη πορείας της Κομισιόν για την απόσυρση των μέτρων, και εξήγησε ότι αν προχωρήσουμε πολύ γρήγορα, εάν δεν συντονιστούμε αποτελεσματικά και εάν δεν επικοινωνήσουμε καθαρά με τους πολίτες, υπάρχει κίνδυνος αύξησης των περιπτώσεων, τονίζοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση κινδυνεύουμε να θέσουμε σε κίνδυνο όλες τις θυσίες των πολιτών και των γιατρών και των νοσοκόμων, στην πρώτη γραμμή.Η Επίτροπος Κυριακίδου εξήγησε ότι το πλάνο απόσυρσης των μέτρων πρέπει να βασίζεται στις τελευταίες επιστημονικές και επιδημιολογικές συμβουλές, και την ικανότητα των συστημάτων υγείας να διαχειρίζονται συνεχείς νέες περιπτώσεις. Τόνισε δε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να συνεχίσουν να αλληλοϋποστηρίζονται και να επικοινωνούν μεταξύ τους, με ανοιχτό τρόπο και σε όλα τα επίπεδα, σε αυτή την κρίσιμη φάση.

13:30 - Παραμένουν τρεις διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Λεμεσού

13:00 - Συνολικά 16 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

11:30 - Η εικόνα του κορωνοϊού στην Κύπρο σε Infographics

10:30  - Συνεχίζονται οι πτήσεις επαναπατρισμού Κυπρίων που εγκλωβίστηκαν σε διάφορες χώρες λόγω κορωνοϊού

10:15 -  Κλειστά τα Ταχυδρομικά Γραφεία του Αερολιμένα Λάρνακας και της Γεροσκήπου

10:00 - Τόσους κατήγγειλε παγκύπρια η Αστυνομία για τη διακίνηση σε 12 ώρες

09:30 - Συσκέψεις υπό Προέδρο Δημοκρατίας για σχεδιασμό επανεκκίνησης οικονομίας

09:20 - Με αυτό το μοντέλο θα γίνει η χαλάρωση των μέτρων στην Κύπρο

8:49 - Υπάλληλος φαρμακαποθήκης στην Πάφο ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού

Ένα από τα πέντε άτομα που βρέθηκαν θετικά χτες στον COVID-19 σε σύνολο 1.669 εργαστηριακών διαγνώσεων αφορούν υπάλληλο γυναίκα σε ιδιωτική φαρμακαποθήκη στην Πάφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από το Υπουργείο Υγείας, το επιβεβαιωμένο κρούσμα εντοπίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20.000 επαγγελματιών.

Μέχρι χτες ολοκληρώθηκαν 1.171 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, με 2 θετικά αποτελέσματα, εκ των οποίων το ένα αφορά την υπάλληλο σε ιδιωτική φαρμακαποθήκη στην Πάφο .

Κατόπιν τούτου ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών της υπαλλήλου.

8:11 - Πέντε ασθενείς νοσηλεύονται στον θάλαμο υπόπτων περιστατικών του ΓΝ Πάφου

Πέντε ασθενείς νοσηλεύονται στον θάλαμο ύποπτων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή του ΓΝ Πάφου για τον covid- 19 δρα Iωσήφ Μουτήρη, ενώ κατά την διάρκεια της νύχτας δεν έγιναν εισαγωγές.

Ο δρ. Μουτήρης ανέφερε πως πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 77 και 83 ετών και τρεις γυναίκες ηλικίας 50, 75 και 82 ετών .

Όλοι τους συνέχισε, παρουσίασαν λοίμωξη του αναπνευστικού. Αρχικά είχαν διακομισθεί στο Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας – Κέντρο Διαλογής του ΓΝ Πάφου και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο θάλαμο υπόπτων περιστατικών όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία.

Όλοι τους υποβλήθηκαν σε δειγματοληψία για τον κορωνοϊό τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται.

Eξάλλου, σύμφωνα με τον δρα Μουτήρη, το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου είδε έξι περιστατικά διαφορετικών ειδικοτήτων κατά τη διάρκεια της νύχτας τα οποία μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές για νοσηλεία, αφού το Νοσοκομείο Πάφου δεν δέχεται ασθενείς για νοσηλεία πέραν των υπόπτων περιστατικών για covid- 19.

Στο μεταξύ κλειστή παραμένει η κουζίνα του Νοσοκομείου Πάφου με οδηγίες του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας .

Οι διαδικασίες απολύμανσης του χώρου της κουζίνας έχουν ολοκληρωθεί, και έγιναν άμεσες ενέργειες για αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ γίνονται διαδικασίες για επαναλειτουργία της.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση