ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυστηρότερα μέτρα - 7 νεκροί, 230 τα κρούσματα στην Κύπρο

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Υπό την σκιά του νέου κορωνοϊού, COVID-19, είναι η Κύπρος που μετρά πλέον επτά θύματα και 230 επιβεβαιωμένα κρούσματα, έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας, 30 Μαρτίου, για 16 νέα περιστατικά.

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση του ιού, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.


Λευκωσία: Ξυλοκόπησε γιατρό όταν του ζητήθηκε να κάνει τεστ για κορωνοϊό


Εξάλλου, σε ισχύ βρίσκονται από τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης, 24 Μαρτίου, 2020 και μέχρι τη 13η Απριλίου, 2020, τα μέτρα που αφορούν στον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών τα οποία έλαβε η κυβέρνηση. Τη Δευτέρα, νέα αυστηρότερα μέτρα ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου. Μεταξύ άλλων απαγορεύεται η όποια μετακίνηση προσώπων από τις 9.00 μ.μ. μέχρι τις 06.00 π.μ., πλην όσων κατέχουν το έντυπο Βεβαίωσης Κυκλοφορίας Εργαζομένου (Έντυπο Α). Όλα τα νέα μέτρα ΕΔΩ

O Κορωνοϊός σε αριθμούς – Δευτέρα 30/3 – 11:00

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις 

23:00 - Εκδόθηκε το διάταγμα του Υπ. Υγείας για τα νέα μέτρα

22:00 - Δύο ακόμα τηλεφωνικές γραμμές από το ΥΠΕΣ για ενημέρωση πολιτών για περιοριστικά μέτρα

Στη διάθεση του κοινού άλλες δυο πρόσθετες τηλεφωνικές γραμμές για όλα όσα θα ήθελαν οι πολίτες να ρωτήσουν σχετικά με τα μέτρα περιορισμού στη μετακίνηση, έθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών.Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών οι τέσσερις πλέον γραμμές επικοινωνίας είναι οι ακόλουθες:

22421600
22495666
22495671
22421745

21:25 -  Μόνο έτσι δικαιούται να μπει αστυνομικός στο σπίτι σου για να σε ελέγξει

21:20 - Ο κοινοτάρχης Πωμού προσφέρει τον μισθό του για τις ανάγκες της μάχης κατά του κορωνοϊού

21:00 - Συνολικά 38 επιβάτες και 1000 ιατρικές στολές μεταφέρθηκαν μέσω Αθήνας στην Κύπρο

Συνολικά 38 επιβάτες και χίλιες στολές για γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίες εξασφαλίστηκαν από την Κίνα, μετέφερε από την Αθήνα, στην Κύπρο, αεροσκάφος της Cyprus Airways. Το αεροσκάφος, που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας λίγο μετά τις 8 απόψε, μετέφερε 5μελές πλήρωμα και 38 Κύπριους, οι οποίοι είχαν μεταβεί σε διάφορες χώρες της Ευρώπης για ιατρικούς λόγους και εγκλωβίστηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Στο σπίτι τους, όπου θα παραμείνουν για 14 μέρες σε αυτοπεριορισμό, μεταφέρθηκαν ορισμένοι από τους επιβάτες, οι οποίοι είχαν συγκεκριμένα ιατρικά προβλήματα (π.χ. είχαν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις).Οι υπόλοιποι επιβάτες θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε συγκεκριμένους χώρους που επιλέγηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία, όπου θα τεθούν σε περιορισμό για 14 μέρες.

20:30 - Άρχισε δειγματοληψία από ασθενείς Μονάδας Αιμοκάθαρσης ΓΝ Πάφου μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα

Άρχισε σήμερα και θα συνεχιστεί αύριο η δειγματοληψία από όλους τους ασθενείς που βρίσκονται στην ίδια ομάδα με το επιβεβαιωμένο κρούσμα ασθενή της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου, σύμφωνα με τον Δρ. Λάκη Γιουκκά Διευθυντή του Νεφρολογικού Τμήματος του ΓΝ Πάφου.Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Γιουκκάς ανέφερε πως “άρχισε η δειγματοληψία των ασθενών που βρίσκονται στην ίδια ομάδα με το επιβεβαιωμένο κρούσμα της Μονάδας Αιμοκάθαρσης", προσθέτοντας πως “αυτή θα ολοκληρωθεί σε διάστημα των τριών ημερών”.Σύμφωνα με τον κ. Γιουκκά, οι ασθενείς που ανέρχονται στην ίδια ομάδα με το επιβεβαιωμένο κρούσμα ανέρχονται σε έντεκα .

20:16 - Ο Πρόεδρος της Βουλής προσφέρει για δύο μήνες τον μισθό του για την αντιμετώπιση της πανδημίας

20:10 - Κεντρικές φυλακές: Εισήγηση για απονομή Προεδρικής χάρης σε κρατούμενους

20:00 - Ο πρώτος Δήμος στην Κύπρο που επιχορηγεί τεστ κορωνοϊού

19: 20 - Αυτοί θα μπορούν να μετακινούνται πέραν της μίας φοράς την ημέρα

19:14 - Αναστολή εργασιών από αύριο σε εργοτάξια με πέραν των τριών ατόμων

Το Υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων και του τελευταίου Διατάγματος του Υπουργού Υγείας αναστέλλονται οι εργασίες σε εργοτάξια στα οποία υπάρχει ταυτόχρονη συμμετοχή πέραν των 3 ατόμων από τις 6:00 π.μ της 31ης Μαρτίου 2020 μέχρι τις 06:00 π.μ της 13ης Απριλίου 2020 .Διευκρινίζεται ότι δεν απαιτείται οποιαδήποτε εκ των προτέρων έγκριση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για εργοτάξια μέχρι και ταυτόχρονη συμμετοχή τριών ατόμων,

19:10 - Πόσοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

19:00 - Λειτουργία υπηρεσίας ψυχολογικής τηλεφροντίδας προς εξυπηρέτηση των πασχόντων από COVID-19 και το κοινό

Η Υπηρεσία Ψυχολογικής Τηλεφροντίδας θα παρέχεται με ραντεβού οπτικοακουστικά, εφτά ημέρες της εβδομάδας, 12 ώρες ημερησίως από τις 7:30 π.μ. - 7:30 μ.μ. Η αρχική επικοινωνία θα γίνεται τηλεφωνικά για την καταγραφή του αιτήματος και προγραμματισμό ραντεβού οπτικοακουστικά. Για τους ασθενείς από τον COVID-19 θα υπάρχει πρόσβαση μέσω δύο ξεχωριστών τηλεφωνικών γραμμών. Για συγγενείς και το ευρύ κοινό η αρχική επικοινωνία θα γίνεται μέσω άλλων δύο τηλεφωνικών γραμμών κατά τις ακόλουθες ώρες: 9 π.μ. – 10 π.μ. και 1 μ.μ. – 2 μ.μ. όλες τις μέρες της εβδομάδας. Οι τηλεφωνικές γραμμές για άτομα που βρίσκονται σε αυτοαπομόνωση, συγγενείς πασχόντων από τον COVID-15 και για τον γενικό πληθυσμό είναι οι ακόλουθες: 99 92 84 05 και 99 92 84 06.

 

18:20 - 56 νέα κρούσματα, 5 νεκροί, 43 στο σύνολο στην Ελλάδα

18:07 - Ένας ακόμη νεκρός - 16 νέα κρούσματα στην Κύπρο

17:45 - Το Σάββατο στην Κύπρο φορτίο αναλωσίμων που παραγγέλθηκαν από την Κίνα

17:20 - Κατεχόμενα: 5 νέα κρούσματα, 69 σύνολο

16:45 - Τι απαγορεύεται για τη διακίνηση από αύριο

16:00 - Οι επιχειρήσεις που θα παραμένουν κλειστές τις Κυριακές - Ποιες εξαιρούνται

15:45 - Υπουργός Υγείας

  • Αύξηση του εξώδικου από 150 σε 300 ευρώ
  • Προς περιορισμό διακίνησης όσων είναι θετικοί στον κορωνοϊό θα επιβάλλεται ηλεκτρονική παρακολούθηση. Όσο αφορά την κατ΄ οίκον ηλεκτρονική επιτήρηση όσων είναι θετικά σε κορωνοϊό θα γίνει με τη μέθοδο με το βραχιολάκι όπως γίνεται και με τους φυλακισμένους.

  • Απαγορεύεται η σύναξη σε οικία και κυκλοφορία από τις 21:00 μέχρι τις 06:00

- Θα εκδοθεί Διάταγμα εισόδου χωρίς πιστοποιητικό στην ΚΔ θα έχουν μόνο 

όσοι μετέβησαν στο εξωτερικό για ιατρικούς λόγους

  • είναι φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (θα πρέπει να κατέχουν βεβαίωση από τριμελές ιατροσυμβούλιο)

Υπάρχει επάρκεια στα αναλώσιμα αυτή τη στιγμή ανέφερε ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου σημειώνοντας ότι το μεγάλο πακέτο αναμένεται να αποσταλεί σήμερα από την Κίνα. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους επαγγελματίες υγείας καθώς όπως είπε είναι οι φυλακές μας. Ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα τους αφήσει απροστάτευτους και θα κάνει ό,τι μπορεί η πολιτεία να για τους προστατεύσει και να τους ανταμείψει.

15:30 - Εν αναμονή των δηλώσεων του Υπ. Υγείας

14:55 - Κραυγή αγωνίας από νοσηλευτές - «Έχουν περάσει τα όρια τους»

14:20 - Δεκαπέντε νοσηλευτές αποστέλλει το ΓΝ Λάρνακας στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Δεκαπέντε νοσηλευτές για να ενισχύσουν το Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, αποστέλλει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γιώργος Καροτσάκης, Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής ΟΚΥπΥ Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Ο κ. Καροτσάκης ανέφερε ότι «λόγω των αυξημένων εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και σε μια προσπάθεια για στήριξη των επαγγελματιών υγείας, αποστέλλονται 15 νοσηλευτές από το Νοσοκομείο Λάρνακας, με στόχο να ενισχύσουν την ομάδα πρώτης γραμμής».

Πρόσθεσε ότι στο Νοσοκομείο Λάρνακας «σήμερα άρχισαν να λειτουργούν τέσσερα απομονωμένα και πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια που προσφέρουν βραχεία νοσηλεία σε ενήλικες ασθενείς που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, μέχρις ότου παραληφθούν τα αποτελέσματα των δειγμάτων τους. Σε περίπτωση που οι ασθενείς είναι θετικοί στον κορωνοϊό τότε αποστέλνονται για θεραπεία στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου».

Ανέφερε επίσης πως «για τις ανάγκες των γιατρών έχουν παραγγελθεί και αναμένονται τέσσερα λυόμενα γραφεία. Ταυτόχρονα θα τοποθετηθούν τέσσερα λυόμενα δωμάτια ώστε να χρησιμοποιηθούν για ασθενείς οι οποίοι χρειάζονται φροντίδα λίγων ωρών και στη συνέχεια, ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας τους, θα μεταφέρονται για περαιτέρω φροντίδα στους θαλάμους του Νοσοκομείου Λάρνακας».

13:50 - Κύπρος - Κορωνοϊός: Αναστολή καταβολής ΦΠΑ

13:36 - Ο υπουργός Υγείας αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις σήμερα στις 3μ.μ. για τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν στην Διυπουργική.

13:20 - Στη μάχη κατά του κορωνοϊού εντάσσεται η ψυχιατρική πτέρυγα του ΓΝ Λεμεσού

Στην ψυχιατρική πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού αναμένεται να μεταφέρονται ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού, σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης του 5ου ορόφου, που σύμφωνα με τον αριθμό των περιστατικών, έφτασε στα όρια του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΚΥπΥ, η ψυχιατρική πτέρυγα προετοιμάζεται να λειτουργήσει ως θάλαμος Βραχείας Θεραπείας για ύποπτα περιστατικά, καθώς και οι 24 κλίνες του 5ου ορόφου φιλοξενούν επιβεβαιωμένα και ύποπτα περιστατικά.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 13:00, στον 5ο όροφο του δημόσιου νοσηλευτηρίου της Λεμεσού νοσηλεύονταν 16 ύποπτα περιστατικά και 8 επιβεβαιωμένα περιστατικά, από τα οποία το ένα αναμένεται να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Από τα επιβεβαιωμένα περιστατικά, τα τρία είναι διασωληνωμένα με την κατάσταση των ασθενών να κρίνεται ως κρίσιμη αλλά σταθερή.

Σήμερα επανάρχισαν και οι χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο Λεμεσού, καθώς έγινε μεταφορά του ογκολογικού θαλάμου, που είχε κλείσει την περασμένη Παρασκευή μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε Βρετανό ασθενή.

13:17 - Λήξης της ισχύος Αδειών Διαμονής/Εργασίας και πρόσβαση επηρεαζόμενων προσώπων στις υπηρεσίες του ΓεΣΥ

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ενημερώνει τους μη Κύπριους πολίτες οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στην Κύπρο τα ακόλουθα:

1. H επανεξέταση του δικαιώματος σε πρόσβαση στις υπηρεσίες ΓεΣΥ στη βάση ισχύουσας Άδειας Διαμονής/Εργασίας, αναστέλλεται μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου 2020. Το μέτρο λαμβάνεται λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών που επικρατούν ως αποτέλεσμα της πανδημίας και των μέτρων που λαμβάνει το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης με βάση τα οποία έχουν ακυρωθεί προγραμματισμένα ή νέα ραντεβού για σκοπούς ανανέωσης Αδειών.

2. Ως εκ τούτου, δικαιούχοι του ΓεΣΥ των οποίων η Άδεια Διαμονής/Εργασίας έχει λήξει πρόσφατα ή λήγει πριν την 30ηη Σεπτεμβρίου, 2020 θα συνεχίσουν να λαμβάνουν υπηρεσίες μέχρι και την πιο πάνω ημερομηνία. Σκοπός του ΟΑΥ είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση των δικαιούχων σε υπηρεσίες υγείας και χωρίς επηρεασμό από τις ιδιάζουσες συνθήκες οι οποίες έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας στη λειτουργία διαφόρων κυβερνητικών τμημάτων και υπηρεσιών. Η πιο πάνω ημερομηνία δυνατόν να αναθεωρηθεί αναλόγως των εξελίξεων.

3. Ανεξάρτητα από τα πιο πάνω, τα επηρεαζόμενα πρόσωπα ενημερώνονται ότι ενώ θα συνεχίσουν να λαμβάνουν σχετικές ειδοποιήσεις μέσω του συστήματος πληροφορικής για προσκόμιση των ανανεωμένων Αδειών Διαμονής/Εργασίας τους για σκοπούς επαναξιολόγησης του δικαιώματος τους σε υπηρεσίες ΓεΣΥ, αυτές θα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και η αδυναμία τους να ανταποκριθούν δεν θα οδηγήσει σε διαγραφή τους από το ΓεΣΥ.

13:06 - Στοιχεία κυβερνητικού τραπεζικού λογαριασμού για κατάθεση δωρεών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19

Λόγω της ευγενούς αίτησης πολλών συμπατριωτών μας για συνεισφορά χρημάτων για αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν λόγω της έκτακτης ανάγκης που περιήλθε η χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας παραθέτει πιο κάτω τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού της Κυβέρνησης, στον οποίο μπορούν να κατατίθενται οι οποιεσδήποτε εισφορές:

Γενικός Κυβερνητικός Λογαριασμός

Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

Αριθμός Λογαριασμού: 6001010

IBAN: CY16 0010 0001 0000 0000 0600 1010

Swift (BIC) Code: CBCYCY2N

13:00 - Η Ισπανία ξεπέρασε σε αριθμό κρουσμάτων την Κίνα

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ισπανία ανήλθε σε 85.195 τη Δευτέρα από 78.797 την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Συνεπώς η Ισπανία ξεπερνά σε κρούσματα την Κίνα όπου έχουν καταγραφεί συνολικά 81,470.

Οι θάνατοι στην Ισπανία ανέρχονται σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση σε 7.340 τη Δευτέρα από 6.528 την Κυριακή.

12:35 - Καταδικάζει τις ουρές πολιτών κυρίως συνταξιούχων έξω από τα τραπεζικά ιδρύματα, ο Δήμαρχος Πάφου

Ουρές πολιτών, κυρίως συνταξιούχων, σχηματίζονται σήμερα έξω από υποκαταστήματα Τραπεζών και στην Επαρχία Πάφου με τον Δήμαρχο της πόλης να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του.

Την μεγάλη κίνηση στα τραπεζικά ιδρύματα καταδίκασε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλώντας τους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Επίσης κάλεσε τις τράπεζες να βρουν τρόπους εξυπηρέτησης των πελατών τους.

12:25 - Νουρης: «Αναμένονται επιπρόσθετα μέτρα»

12:23 - «Περιορισμένες οι αντοχές των νοσοκομείων, οι πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

12:10 - Άρχισε η λειτουργία ιδιωτικού εργαστηρίου για την ανίχνευση κορωνοϊού στην Πάφο

Στην πρώην Οικία Επάρχου, την οποία διέθεσε δωρεάν ο Δήμος Πάφου, λειτουργεί από σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου το σημείο δειγματοληψίας της διαπιστευμένης ιδιωτικής εταιρείας NIPD Genetics για τη διενέργεια ανιχνευτικών ελέγχων (tests) προς εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, το συγκεκριμένο κέντρο δειγματοληψίας θα λειτουργεί καθημερινά, περιλαμβανομένων Σαββάτου και Κυριακής, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 2.00 μ.μ. και τα αποτελέσματα του ελέγχου θα είναι διαθέσιμα σε λιγότερο από 24 ώρες.

Επισημαίνεται πως για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το τηλέφωνο 22267899.

 

12:05 - Ελλάδα: Στους 41 οι νεκροί από τον κορωνοϊό

Κατέληξε άνδρας στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από την Ξάνθη.

Πρόκειται για το 41ο θύμα του κορωνοϊου στην Ελλάδα.

Νωρίτερα είχε καταλήξει και 55χρονος άνδρας από την Καστοριά που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

11:51 - Ο Δήμος Λάρνακας παρέχει βοήθεια σε εργαστήρια για εξετάσεις για κορωνοϊό

Ο Δήμος Λάρνακας παρέχει βοήθεια σε κλινικά εργαστήρια για διενέργεια εξετάσεων για κορωνοϊό, ενώ συνεχίζονται οι απολυμάνσεις για περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες στιγμές που περνά η Κύπρος και με αίσθημα ευθύνης προς τους συνδημότες μας, ο Δήμος Λάρνακας θέτει προς διάθεση των κλινικών ιδιωτικών εργαστηρίων που εντάσσονται στον κατάλογο για διερεύνηση του Covid – 19, για λήψη δειγμάτων δημοτικούς χώρους και για τη διαδικασία drive through, δημοτικούς χώρους στάθμευσης».

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται όπως επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 24651088 και 24816579.

Επίσης «συνεχίζονται οι καθημερινές επαναληπτικές απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους στη Λάρνακα, ως ένα από τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα πλαίσια της λήψης μέτρων για την ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλεται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωνοϊού. Παράλληλα συνεχίζεται καθημερινά η απολύμανση σκυβαλοφόρων και άλλων οχημάτων του Δήμου».

11:50 - Τρεις χιλιάδες ευρώ προσφέρει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Ποσό τριών χιλιάδων ευρώ προσφέρει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου ομόφωνα αποφάσισε όπως παραχωρήσει ποσόν ύψους 3000 ευρώ στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που αντιμετωπίζει ως μια νευραλγική νοσοκομειακή μονάδα πρώτης γραμμής».

Ο Δήμος προτρέπει τους Αμμοχωστιανούς «όπως συμμορφώνονται με τις εκάστοτε οδηγίες της κυβέρνησης και του επιστημονικού κόσμου της Κύπρου και να συμβάλουν θετικά στη διαχείριση αυτής της σοβαρής κρίσης κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο Δήμος Αμμοχώστου στην ανακοίνωση του εκφράζει «τον θαυμασμό και την αμέριστη συμπαράσταση του στο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό της Κύπρου που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και δίνει τη μεγάλη μάχη με τον αόρατο εχθρό».

Αυτή η μάχη, καταλήγει η ανακοίνωση «θα περάσει σύντομα και θα είμαστε πάλι σε θέση να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες. Μένουμε σπίτι για το δικό μας καλό και ολόκληρης της πατρίδας μας».

11:35 - «Βροχή» τα sms των Κύπριων το Σαββατοκυρίακο

Περισσότερες από 288 χιλιάδες εγκρίσεις, για κατ` εξαίρεση μετακίνηση πολιτών, παραχωρήθηκαν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αποστολής μηνυμάτων sms στον αριθμό 8998 το περασμένο σαββατοκύριακο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Επικεφαλής του Γραφείου του Υφυπουργού Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριακή Πάντζιαρου.

Σύμφωνα με την κ. Πάντζιαρου συνολικά τα sms το Σάββατο και την Κυριακή ανήλθαν κοντά στα 289 χιλιάδες, σημειώνοντας ότι την από την Παρασκευή μέχρι το αργά το Σάββατο οι αριθμοί κυμαίνονταν περίπου στα ίδια επίπεδα. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

11:08 - Δικαστήριο Πάφου: Απαιτούν να υποβληθούν άμεσα σε εξέταση κορωνοϊού

10:45 - Νοσοκομείο Αναφοράς: Συνολικά 30 ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό

10:05 - Κλειστά σήμερα τα Ταχυδρομικά Γραφεία Αερολιμένα Λάρνακας και Ξυλοτύμπου

Κλειστά θα είναι σήμερα τα Ταχυδρομικά Γραφεία Αερολιμένα Λάρνακας και Ξυλοτύμπου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία «σήμερα 30/03/2020 θα παραμείνουν κλειστά τα Ταχυδρομικά Γραφεία Αερολιμένα Λάρνακας
και Ξυλοτύμπου»

09: 57 - Πυρ και μανία ο Υπουργός Υγείας - «Δεν βάζουμε μυαλό»

09:55 - Μία πτήση φτάνει απόψε στη Λάρνακα μεταφέροντας στην Κύπρο 40 επιβάτες

Μία πτήση φτάνει απόψε από την Αθήνα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μεταφέροντας επιβάτες που εγκλωβίστηκαν στην Ελληνική πρωτεύουσα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι η πτήση της Cyprus Airways αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 20.10, μεταφέροντας 40 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 3 τα ξημερώματα της 21ης Μαρτίου, που τέθηκε σε ισχύ, το Διάταγμα του Υπουργού Μεταφορών για απαγόρευση πτήσεων στα αεροδρόμια της Κύπρου για 14 μέρες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποιούνται μόνο εμπορικές πτήσεις.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται πτήσεις που μεταφέρουν εμπορεύματα, που φτάνουν χωρίς επιβάτες για να μεταφέρουν άτομα που θέλουν να επιστρέψουν στις χώρες τους, πτήσεις για ανθρωπιστικούς λόγους ή άλλες μεμονωμένες πτήσεις για περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης και αφού πρώτα εξασφαλιστεί ειδική άδεια του Υπουργού Μεταφορών.

09:50 -  Στους 40 οι νεκροί στην Ελλάδα 

Τους 40 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς το πρωί της Δευτέρας άφησε την τελευταία του πνοή ένας 56χρονος άνδρας από την Καστοριά.

Ο άτυχος 56χρονος νοσηλευόταν επί μια εβδομάδα διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Μετά τον θάνατο του 56χρονοι οι νεκροί από κορωνοϊό από την Καστοριά ανέρχονται πλέον στους 6.

09:05 - Πρόεδρος Δημοκρατίας - Θα προεδρεύσει σύσκεψης της Διυπουργικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο (28/3) η ιστοσελίδα μας, σας ενημέρωσε ότι οι αμρόδιοι παρακολουθούσαν την κατάσταση με τις συμπεριφορές των πολιτών και μελετούσαν το ενδεχόμενο να υπάρξουν περιορισμοί ως προς τα μηνύματα που αποστέλλονται στον αριθμό 8998, αλλά και στα έντυπα που δόθηκαν στην διάθεση του κοινού από την Κυβέρνηση.

Οι όποιες τροποποιήσεις, είχαμε αναφέρει, που πιθανόν να προκύψουν, θα αποφασιστούν συλλογικά από το Υπουργικό Συμβούλιο. (Διαβάστε ΕΔΩ)

08:45 - Έτσι θα λειτουργεί από σήμερα το ΓΝ Πάφου

08:05 - Λευκωσία - Κορωνοϊός: Καφενείο προσπάθησε να ξεγελάσει τις Αρχές

Προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του καφενείου του, παρά την απαγόρευση βάσει διατάγματος, φαίνεται πως ο ιδιοκτήτης σκαρφίστηκε διάφορα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε την Κυριακή (29/3) καφενείο στην Επαρχία Λευκωσίας, πιάστηκε να πουλάει είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα στους πολίτες. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

07:45 - Κορωνοϊός: Η «επέλαση» της πανδημίας στον πλανήτη σε αριθμούς

07:30 - Κορωνοϊός: 39 οι νεκροί στην Ελλάδα 

Μεγαλώνει καθημερινά η λίστα των θυμάτων στην Ελλάδα από την πανδημία covid-19 που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός, καθώς την Κυριακή ο αριθμός των νεκρών έφτασε στους 39. Ωστόσο, τα έγκαιρα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και η -σε μεγάλο ποσοστό- συμμόρφωση των πολιτών στην Ελλάδα, στις οδηγίες των αρμοδίων, έχουν -τουλάχιστον- επιτύχει να διατηρήσουν σε διαχειρίσιμα μεγέλη την κρίση, παρ' ότι τονίζεται συνεχώς ότι οποιαδήποτε χαλάρωση, θα αποδειχθεί καταστροφική.

Το τελευταίο θύμα από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, καταγράφηκε στη Λέσβο το απόγευμα της Κυριακής. Πρόκειται για μια 76χρονη γυναίκα που είχε εισαχθεί για νοσηλεία το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Η γυναίκα είχε εκδηλώσει πνευμονία ενώ χθες, το απόγευμα, πιστοποιήθηκε ότι έπασχε από COVID-19.

07:10 - Έκλεισε το Δικαστήριο Πάφου - Εντοπίστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στο προσωπικού του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Συγκεκριμένα, τo Eπαρχιακό Δικαστήριο Πάφου θα είναι κλειστό για όλους για τις επόμενες 48 ώρες για σκοπούς απολύμανσης του, αφού εντοπίστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα στο προσωπικό του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάφου καλεί τους δικηγόρους να μην μεταβούν στους χώρους του δικαστικού μεγάρου Πάφου γιατί δεν θα υπάρχει πρόσβαση. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση