ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πέντε νεκροί από τη λαίλαπα του κορωνοϊού - 16 νέα κρούσματα, σύνολο 162

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Εν μέσω μίας νέας πραγματικότητας την οποία βιώνει η Κύπρος, τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται μέρα με τη μέρα, ενώ πλέον το νησί μας μετρά πέντε νεκρούς καθώς το απόγευμα της Παρασκευής, 27 Μαρτίου, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι απεβίωσαν ακόμη δύο συνάνθρωποι μας οι οποίοι νοσηλεύονταν. Τα νέα κρούσματα ανέρχονται στα 16 ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών στους 162.

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση του ιού, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα. Εξάλλου, σε ισχύ βρίσκονται από τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης, 24 Μαρτίου, 2020 και μέχρι τη 13η Απριλίου, 2020, τα μέτρα που αφορούν στον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών τα οποία έλαβε η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρθηκε στην χθεσινή διάσκεψη αρκετά από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά με στον ιόν έχουν αποθεραπευτεί.

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

22:00 - Στις ευάλωτες ομάδες του Δήμου Λευκωσίας αποστέλλονται τις επόμενες μέρες τα «Καλάθια Αλληλεγγύης»

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο κατά την ετοιμασία των «Καλαθιών Αλληλεγγύης», μια από τις δράσεις του Δήμου Λευκωσίας για βοήθεια προς τις ευάλωτες ομάδες του Δήμου Λευκωσίας, επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ο κ. Γιωρκάτζης ανέφερε: «Αυτή τη δύσκολη περίοδο, της μεγάλης αβεβαιότητας που ζούμε σήμερα, επιβάλλεται να λειτουργήσουμε υπεύθυνα και συλλογικά με έντονο το αίσθημα της αλληλεγγύης. Πειθαρχώντας στις οδηγίες προστατεύουμε τον εαυτό μας, αλλά και τις οικογένειες μας. Μένοντας σπίτι βοηθάμε να μειωθεί ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού και δίνουμε τη δυνατότητα στις υπηρεσίες του κράτους να σώσουν ζωές.»

21:30 - Διορία μέχρι τη Δευτέρα στα εργοτάξια να καταστούν ασφαλή, δίδει το Υπ. Μεταφορών

21:00 - Αρνητικά τα 26 δείγματα που λήφθηκαν από άτομα που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Σήμερα τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Γενετικής κατέδειξαν ότι και τα 26 δείγματα ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό, κάτι που σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ανακουφίζει τους επαγγελματίες υγείας του Νοσοκομείου αφού δεν «χάνεται προσωπικό πρώτης γραμμής» που χρειάζεται για τη νοσηλεία των ασθενών.

20:25 - Επιστολές Ακιντζί για βοήθεια σε Τουρκία, ΕΕ, Παγκόσμια Τράπεζα και Ευρ. Τράπεζα Αναπτύξεως

Άμεση βοήθεια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ζήτησε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, με επιστολές που έστειλε σήμερα στον Τούρκο Πρόεδρο, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Αναπτύξεως.Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί ενημερώνει στις επιστολές για την κατάσταση που επικρατεί στα κατεχόμενα σε σχέση με τον κορωνοϊό και αναφέρει ότι η συμβολή τους στον αγώνα των Τ/κ "που έχουν περιορισμένες ευκαιρίες πρόσβασης σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω άδικων αποφάσεω"ν, ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού, θα είναι ζωτικής σημασίας.

20:20 - Το μήνυμα του Υπ. Υγείας

Οι μέρες αυτές είναι καθοριστικές για την έκβαση της προσπάθειας όλων μας

19:30 - Οι εισφορές στο ΓεΣΥ διατηρούνται στο σημερινό ύψος μέχρι την 30η Ιουνίου

Σε νόμο ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που ρυθμίζει την αναβολή της αύξησης της συνεισφοράς στο Γενικό Σύστημα Υγείας, διατηρώντας από την 1η Απριλίου 2020 μέχρι την 30η Ιουνίου 2020 τους αρχικούς συντελεστές που ίσχυσαν από την 1η Μαρτίου 2019 στην καταβολή συνεισφορών στο ΓεΣΥ από μισθωτούς, εργοδότες, αυτοεργοδοτούμενους, εισοδηματίες και το κράτος ως εργοδότη και ως τρίτο μέρος.

19:00 - Δύο θύματα του κορωνοϊού χωρίς προβλήματα υγείας - Πώς εξηγείται

18:27 - 28 νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό, 966 συνολικά τα κρούσματα

Στους 28 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι σήμερα καταγράφηκαν 74 νέα περιστατικά με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 966 ενώ 65 άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τέσσερα άτομα που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ, παρουσίασαν βελτίωση και οι γιατροί έκριναν ότι μπορούν να αποδιασωληνωθούν. 

18:10 - Ψηφίστηκε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός €369 εκ. για τα μέτρα λόγω κορωνοϊού

Ψηφίστηκε σε νόμο, με 20 ψήφους υπέρ και 1 εναντίον (Χρίστος Χρίστου), από την Ολομέλεια της Βουλής, ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους €369 εκ. που κατέθεσε η Κυβέρνηση με τη δέσμη των νομοσχεδίων για αντιμετώπιση και ανάσχεση της πανδημίας από τον κορωνοϊό, που με βάση τα σημερινά δεδομένα θα επιφέρει επιβάρυνση του δημοσιονομικού ισοζυγίου στο 2,0% του ΑΕΠ.

18:00 - Ακόμα δύο νεκροί στην Κύπρο - 16 νέα κρούσματα

17:20 - «Κατεβάζουν ρολά» για μία ημέρα όλες οι υπεραγορές στην Κύπρο

17:00 - Βουλή: Ενέκρινε την πλειοψηφία μέτρων στήριξης οικονομίας και εργαζομένων

Σε τρία μόλις λεπτά ενέκρινε η βουλή την πλειοψηφία των μέτρων στήριξης της οικονομίας και των εργαζομένων.
Την προσεχή Κυριακή αναμένεται να διευθετηθεί και το θέμα που προκύπτει με τα δ΄νεια αλλά και την αναστολή δόσεων και τόκων σε όσους δανειολήπτες το επιθυμούν

16:00 - Έτσι κόλλησε τον κορωνοϊό ο καρκινοπαθής ασθενής

Διευκρινίσεις από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας

15:30 - Πάνε στον «πόλεμο» με τα... μαυροσάκουλα οι νοσηλευτές μας; (pic)

15:00 - Ειδικά επιδόματα λόγω κορωνοϊού - Εδώ βάζετε το iban σας

14:43 - Κύπρος - Κορωνοϊός: Οι πρώτες ποινές στους παραβάτες

14:40 - Πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας σε 15 χωριά στην κατεχόμενη Καρπασία από τις 14.00 σήμερα

Δέκα πέντε χωριά της χερσονήσου της Καρπασίας από τις 2 το μεσημέρι τέθηκαν σε καθεστώς πλήρους απαγόρευσης της κυκλοφορίας, όπως ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα από το «υπουργικό συμβούλιο» μετά τον εντοπισμό 13 – μέχρι στιγμής – κρουσμάτων σε τρία χωριά της περιοχής.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα πρόκειται για τα χωριά: Λεονάρισο, Πλατανισσός, Κοιλάνεμος, Αγιος Ανδρόνικος, Βασίλι, Λυθράγκωμη, Βαθύλακας, Νέτα, Άγιος Συμεών, Μελάναγρα, Κοροβεία, Γαληνόπορνη, Αγία Τριάδα, Γιαλούσα, Ριζάρπασο.

Η απόφαση ισχύει για 7 ημέρες και άδεια σε πολύ επείγουσες περιπτώσεις θα πρέπει να λαμβάνεται από την «επαρχιακή διοίκηση», όπως έχει ανακοινωθεί.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι αναφέρει ότι ήδη κάνουν ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αλλά για να κάνουν καλύτερη έρευνα εφαρμόζουν αυτό το μέτρο από το οποίο θα εξαιρούνται μόνο οι βαριά άρρωστοι. Η περιοχή θα ελέγχεται στις εισόδους και εξόδους από την «αστυνομία», προσθέτει γράφοντας ότι βρίσκονται σε συντονισμό για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή αυτή, τη συγκεκριμένη περίοδο.

15:30 - Πάνε στον «πόλεμο» με τα... μαυροσάκουλα οι νοσηλευτές μας; (pic)

14:30 - Λεμεσός: Έφτυσε αστυνομικούς - Δεν κρατούσε τα απαραίτητα χαρτιά

13:50 - Άλλα 4 κρούσματα στην Καρπασία, δεν υπάρχουν Ε/κ εγκλωβισμένοι

Άλλα 4 κρούσματα, σε Ριζοκάρπασο και Γιαλούσα, ανακοίνωσε το «υπουργείο υγείας» που προέρχονται από τους ελέγχους που έγιναν χθες σε 77 άτομα.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί ο «υπουργός», Αλί Πιλλί ανακοίνωσε ένα κρούσμα στην Λάπηθο, το οποίο όμως ήταν το κρούσμα που ανακοινώθηκε τελικά αργά χθες το βράδυ και δεν αφορά σημερινό κρούσμα. Χθες ανακοινώθηκαν 9 αρχικά, τα οποία όπως γράφει σήμερα ο τ/κ Τύπο είναι όλα κρούσματα στην περιοχή της Καρπασίας, και το ένα που ανακοινώθηκε αργότερα χθες βράδυ αφορά άτομο στην Λάπηθο.

Με τα 4 που ανακοινώθηκαν σήμερα, στην περιοχή της Καρπασίας και στα χωριά Αγία Τριάδα, Γιαλούσα και Ριζοκάρπασο φτάνει συνολικά τα 13.

Στα κατεχόμενα γενικά, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 61, οι 29 Τ/κ και ένας από το Τουρκμενιστάν, ενώ από τους 31 Γερμανούς πολίτες μόνο δύο παραμένουν υπό νοσηλεία, οι 29 πήραν εξιτήριο.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έλαβε το ΚΥΠΕ, κανένα από τα κρούσματα στην περιοχή της Καρπασίας δεν αφορά Ε/κ εγκλωβισμένο.

13:37 - Αναπνευστήρες από Ισραήλ στην Κύπρο

Η Κυπριακή Δημοκρατία αποστέλλει στο Ισραήλ ποσότητα χλωροκίνης και το Ισραήλ στην Κύπρο 50 αναπνευστήρες.

Σε γραπτή δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ρόιβεν Ρίβλιν, με τον οποίο συζήτησε τις εξελίξεις αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στις δύο χώρες, σε σχέση με τα θέματα αντιμετώπισης του κορωνοϊού. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

13:30 - Θετικός ο Μπόρις Τζόνσον στον κορωνοϊό

12:50 - Εθνική Φρουρά και Αστυνομία «βλέπουν» τα άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα

12:40 - Κατεχόμενα: Στα 61 τα κρούσματα.

12:25 - Συνολικά 17 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Συνολικά 17 ασθενείς που νόσησαν με κορωνοϊό, νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 17 ασθενείς, δύο εκ των οποίων στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Αναμένεται ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξουν και νέες εισαγωγές, ο αριθμός των οποίων δεν έχει προς το παρόν καθοριστεί αφού, η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Αναφοράς, από άλλα Νοσοκομεία, εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας τους.

Προν το παρόν δεν αναμένεται να δοθούν εξιτήρια, σε αντίθεση με τη χθεσινή μέρα κατά την οποία συνολικά πέντε ασθενείς αποθεραπεύτηκαν από τον κορωνοϊό και μεταφέρθηκαν στα σπίτια τους. Ολοι οι ασθενείς που αποθεραπεύονται από τον ιό παραμένουν στο σπίτι τους για αυτοπεριορισμό για 14 μέρες.

12:05 - Η απάντηση του Νίκαρου για την... καραμπίνα (vid)

11:50 - Ενίσχυση του ΓΝ Πάφου με δύο παθολόγους μετά από εντολή του Υπουργείου Υγείας

Με δύο ιδιώτες ιατρούς παθολόγους ενισχύθηκε σήμερα το ΓΝ Πάφου μετά από εντολή του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον Δρ. Ιωσήφ Μουτήρη που έχει αναλάβει την προσωρινή διοίκηση του ΓΝ Πάφου.

Ο κ. Μουτήρης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως οι παθολόγοι του Νοσοκομείου Πάφου βρίσκονται υπό περιορισμό στις κατοικίες τους και ως εκ τούτου στάλθηκαν δύο παθολόγοι ιατροί από νοσηλευτήρια άλλων πόλεων.Σήμερα οι δύο παθολόγοι ξεκίνησαν εργασία, πραγματοποιώντας μαζί με τον κ. Μουτήρη επίσκεψη στους νοσηλευόμενους θαλάμους του Νοσοκομείου. Οι συγκεκριμένοι, όπως είπε, θα καλύψουν επίσης το Νοσοκομείο για παθολογικά περιστατικά κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Εξάλλου σύμφωνα με τον κ. Μουτήρη, στην διάρκεια του τελευταίου 24ωρου το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου δέχτηκε 23 ασθενείς, Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μουτήρης ανέφερε πως από τους 23 ασθενείς που δέχτηκαν οι Πρώτες Βοήθειες του κρατικού νοσηλευτηρίου Πάφου το τελευταίο 24ωρωο, οι 7 στάλθηκαν για νοσηλεία σε ιδιωτικά νοσοκομεία της Πάφου και 2 ασθενείς στάλθηκαν στο Νοσοκομείο Λεμεσού.Επεσήμανε πως το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου, συνεχίζει να εργάζεται και σήμερα με προσωπικό ασφαλείας.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως η Μονάδα Αιμοκάθαρσης, Θαλασσαιμίας , το Χημείο και το Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΝ Πάφου, συνεχίζουν να εξυπηρετούν ασθενείς.

11:30 - Κυνηγοί Προσοχή! Απαγορεύεται η εκπαίδευση σκύλων

11:20 - Θετικός στον ιό ασθενής στο Ογκολογικό Τμήμα του ΓΝ Λεμεσού

Ασθενής, ο οποίος νοσηλευόταν στο πρόσφατο παρελθόν στο Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, διαγνώστηκε θετικός στην νόσο COVID-19. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής, ο οποίος διαμένει στην Πάφο, υποβλήθηκε στην εξέταση για τον κορωνοϊό, μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος το οποίο αφορούσε σε ιδιώτη γιατρό τον οποίο επισκεπτόταν. Ο ασθενής βρέθηκε θετικός στον ιό και, πλέον, το Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού κλείνει ώστε να γίνουν οι απολυμάνσεις, ενώ λαμβάνονται δείγματα από το προσωπικό και τους ασθενείς.

11:06 - Δωρεάν διαμονή σε επαγγελματίες υγείας από άλλες πόλεις, προσφέρουν ξενοδοχεία στην Πάφο

Ξενοδόχοι της Πάφου προσφέρουν δωρεάν διαμονή σε επαγγελματίες υγείας που έρχονται από άλλες πόλεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη, τα ξενοδοχεία βρίσκονται πάντα σε άμεση σχέση με τον άνθρωπο, και εις αναγνώριση του σημαντικότατου έργου που διεκπεραιώνουν οι νοσηλευτές και το ιατρικό προσωπικό, προσφέρουν αφιλοκερδώς φιλοξενία στους επαγγελματίες υγείας που έρχονται από Νοσοκομεία άλλων πόλεων, προς ενίσχυση του ΓΝ Πάφου.

Είπε ότι τέσσερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Πάφο,ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του κράτους να διαθέσουν τα ξενοδοχεία τους προκειμένου να φιλοξενήσουν ταξιδιώτες από το εξωτερικό και να τεθούν σε καραντίνα για περίοδο 14 ημερών. Πρόκειται για το Αliathon, το Droushia , το King’s Hotel και το Daphne Hotel Appartments .

Επιπρόσθετα ο κ. Μιχαηλίδης χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την κατάσταση όπως εξελίσσεται στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, αφού, τα ξενοδοχεία, βάση διατάγματος παραμένουν κλειστά μέχρι και την 30η Απριλίου. Παρακολουθούμε συνεχώς, είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, πως εξελίσσεται όχι μόνο η κατάσταση στην Κύπρο από πλευράς τουριστικού ρεύματος αλλά και το πώς εξελίσσεται η κατάσταση στην Αγγλία και την Ρωσία.

Εκτίμησε δε, πως υπάρχει μεγάλη αγωνία για να δουν πόσα και ποια ξενοδοχεία θα καταφέρουν να ανοίξουν τον Μάιο μήνα , και πόσα θα ανοίξουν σταδιακά καθόλη την διάρκεια της σαιζόν. Πιστεύουμε είπε, "ότι στο τέλος , ο τουρισμός θα έρθει στην Κύπρο, αλλά η φετινή χρονιά θα είναι πάρα πολύ δύσκολη".

10:53 - Έκκληση Υπουργείου Υγείας – Οι πολίτες να τηρούν τις διαδικασίες για πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας

Το Υπουργείο Υγείας, θέλοντας να διασφαλίσει την απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας, δεδομένων των συνθηκών που δημιουργούνται λόγω του κορωνοϊού, απευθύνει έκκληση στους πολίτες όπως ακολουθούν πιστά τις διαδικασίες, όπως καταγράφονται πιο κάτω:

- Εάν κάποιος πολίτης παρουσιάζει ύποπτη συμπτωματολογία που σχετίζεται με τον κροωνοϊό, καλείται να επικοινωνεί τηλεφωνικώς με τον Προσωπικό του Ιατρό, ο οποίος, αφού αξιολογήσει τα δεδομένα, θα του δώσει τις αρχικές οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσει.

- Η πρόσβαση στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας γίνεται μόνο εάν ο Προσωπικός Ιατρός το κρίνει απαραίτητο και μετά από συνεννόηση του Προσωπικού Ιατρού με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, η οποία θα καθορίζει ραντεβού για τον ασθενή.

- Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό και δεδομένου ότι η κλινική του κατάσταση το επιτρέπει, θα παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό και θα παρακολουθείται μέσω τηλεφώνου από τον Προσωπικό του Ιατρό.

- Οι πολίτες καλούνται να μην μεταβαίνουν στα ιατρεία των Προσωπικών τους Ιατρών, εκτός εάν οι ίδιοι τους συμβουλεύσουν για το αντίθετο.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες προτρέπονται να επικοινωνούν τηλεφωνικώς με τον Προσωπικό τους Ιατρό και να ακολουθούν τις οδηγίες του.

10:45 - Κορωνοϊος: Πέθανε Κύπριος στην Αγγλία

10:44 - Κατεχόμενα: Νέα κρούσματα εν μέσω σύγχυσης - Διαμαρτύρονται δημοσιογράφοι

10:25 - Κύπρος: Ναυλωμένη πτήση στην Κίνα για ιατρικό και άλλο εξοπλισμό

10:20 - Δύο πτήσεις αναχωρούν σήμερα από Λάρνακα και Πάφο μεταφέροντας επιβάτες πίσω στις χώρες τους

Δύο πτήσεις, μία από το αεροδρόμιο Λάρνακας και μία από το αεροδρόμιο της Πάφου, αναχωρούν σήμερα μεταφέροντας πίσω στις χώρες τους, επιβάτες που εγκλωβίστηκαν στην Κύπρο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι γύρω στις 10.20 θα αναχωρήσει μία πτήση της Israir για το Τέλ Αβίβ, μεταφέροντας 29 επιβάτες.

Εξάλλου γύρω στη 13.15 το μεσημέρι αναχωρεί από το αεροδρόμιο της Πάφου πτήση της Finnair για το Ελσίνκι μεταφέροντας 110 επιβάτες.

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν πέντε αφίξεις πτήσεων Cargo που είναι οι μόνες πτήσεις που επιτρέπεται να πραγματοποιούνται, ύστερα από το διάταγμα που εξέδωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων για απαγόρευση πτήσεων από τις 21 Μαρτίου, στα αεροδρόμια της Κύπρου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι χθες δύο πτήσεις που αναχώρησαν από το αεροδρόμιο της Λάρνακας μετέφεραν σε Οσλο και Φραγκφούρτη συνολικά 318 επιβάτες.

10:05 - Κύπρος - Κορωνοϊός: «Να δοθεί άμεσα χρήμα στους εργαζόμενους»

09:50 - Κύπρος - Κορωνοϊός: Οι πιο ατίθασοι πολίτες - Καταγγελίες ανά επαρχία

09:45 - Κλειστά Ταχυδρομικά Γραφεία

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι σήμερα 27/03/2020, Παρασκευή, θα παραμείνουν κλειστά τα πιο κάτω Ταχυδρομικά Γραφεία ː

- Αγίου Λαζάρου Λάρνακας
- Αερολιμένα Λάρνακας
- Ορμήδειας
- Λιοπετρίου
- Κέντρο Πάφου
- Πέγειας

09:30 - Καρπασία: Δεν πάνε τρόφιμα στους εγκλωβισμένους

08:50 - Θα βάζουν φυλακή όποιον εσκεμμένα βήχει μπροστά σε αστυνομικούς - Τι αποφασίστηκε στην Βρετανία (Διαβάστε ΕΔΩ)

08:05 - «Σαρώνει» η Αστυνομία - Δεν συμμορφώθηκαν στην Πάφο

07:50 - Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν σε κρούσματα την Κίνα

07:30 - Σε ένα 24ωρο η Τουρκία έφτασε στην 15η θέση στον κόσμο σε κρούσματα από κορωνοϊό

Μέσα σε ένα 24ωρο η Τουρκία έφτασε στην 15η θέση στον κόσμο με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης , τα οποία αναφέρουν ότι μετά τη νέα ανακοίνωση του Τούρκου Υπουργού Υγείας Φαχρετίν Κοτζά από την 21η θέση που είχε η Τουρκία έφτασε στην 15η.

Ο Τούρκος Υπουργός ανακοίνωσε ότι οι νεκροί έφτασαν τους 75 και τα κρούσματα τις 3,629.

07:15 - ΓΝ Πάφου: Πέντε ιατροί και είκοσι νοσηλευτές κρούσματα κορωνοϊού

 Τριανταοκτώ είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Πάφο εκ των οποίων τα εικοσιπέντε αφορούν επαγγελματίες υγείας του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου, και τα τρία ιατρούς Ιδιωτικών Νοσοκομείων της Πάφου. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X