ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Πάνε στον «πόλεμο» με τα... μαυροσάκουλα οι νοσηλευτές μας; (pic)

Η φωτογραφία που πυροδοτεί συζητήσεις και αντιδράσεις

Μία φωτογραφία την οποία δημοσίευσε νοσηλευτής από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας που απεικονίζει νοσηλευτικό λειτουργό να φορά στα πόδια μαύρη σακούλα, πυροδοτεί τη συζήτηση με φόντο το πόσο τελικά τα νοσηλευτήρια της Κύπρου διαθέτουν τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό για τη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Όπως έχουμε ενημερωθεί το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όταν νοσηλευτής ζήτησε να εφοδιαστεί με ποδηνάρια που είναι ένα προστατευτικό μέσο κατά της διασποράς του ιού και η απάντηση που του δόθηκε ήταν αρνητική. Ο νοσηλευτικός λειτουργός θα εισερχόταν στον θάλαμο όπου νοσηλευόταν ασθενής με κορωνοϊό.

Με το θέμα ασχολήθηκαν και άλλα μέσα ενημέρωσης, ενώ ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου έδωσε την εξής απάντηση μέσω των social media:

 Οι νοσηλευτές ζητούν αναπροσαρμογή του πρωτόκολλου

Το 24news επικοινώνησε με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ), Θεόδωρο Πετέλη, ο οποίος εξέφρασε τη θέση ότι οι νοσηλευτές θα πρέπει να προστατευθούν άμεσα και να γίνει αναπροσαρμογή του υφιστάμενου πρωτόκολλου στα νοσοκομεία σχετικά με τον κορωνοϊό καθώς η διασπορά του ιού έχει εμφανώς γίνεται σε πιο ευρεία κλίμακα εάν λάβουμε υπόψη και τα κρούσματα σε προσωπικό στα οποία μεταδόθηκε ο ιός από ασθενείς. Ουσιαστικά το ζήτημα που τίθεται είναι ότι πλέον κρίνεται απαραίτητο να παρέχεται προστατευτικός εξοπλισμός σε όλο το προσωπικό και όχι μόνο σε όσους χειρίζονται άμεσα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X