ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φρένο... στα αεροδρόμια με φόντο τον κορωνοϊό

Βιώνει μία νέα πραγματικότητα η Κύπρος

Ανησυχία επικρατεί τόσο στην κοινωνία όσο και στις Αρμόδιες υπηρεσίες της Κύπρου αφού μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας (κορωνοϊού) έφθασαν τα 21.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, την Τετάρτη 11 Μαρτίου, κήρυξε τον κορωνοϊό πανδημία, τρεις μήνες μετά την εμφάνισή του. Η τελευταία φορά που ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία ήταν το 2009 με την γρίπη Η1Ν1.

Δραστικά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (13/3) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

22:40 - Επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Το προφίλ τους

- Πέντε άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν στενή επαφή με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα που είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες μέρες. Είχαν εξεταστεί στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν.

- Ένα άτομο που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

- Ένα άτομο που είχε ταξιδέψει πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο, βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξε συμπτωματολογία.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των εφτά κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

22:00 - Κλειστά μέχρι τις 10 Απριλίου όλα τα σχολεία στην Κύπρο

21:35 - Αυτοί μόνο μπορούν να εισέρχονται στην Κύπρο από την Κυριακή

21:05 - Δραστικά μέτρα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Φρένο στα αεροδρόμια

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

Γνωρίζω τα έντονα αισθήματα ανησυχίας και ανασφάλειας που η καθεμιά και ο καθένας από σας βιώνουν ως αποτέλεσμα της ταχύτητας εξάπλωσης της νέας επιδημίας που πλήττει αδιακρίτως το σύνολο της ανθρωπότητας.

Για τούτο και απευθύνομαι απόψε σε όλους, στον κάθε Κύπριο ή νόμιμα διαμένοντα στην Κυπριακή Δημοκρατία, πολίτη, για να του μεταφέρω την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να συνεχίσει την λήψη μέτρων που απαιτούνται προκειμένου με αποτελεσματικότητα να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες και της παρούσας κρίσης.

Πρώτιστο μέλημα η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας των συμπολιτών μας, ενώ συνακόλουθο είναι και η διασφάλιση της οικονομικής επιβίωσης των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Προς τον πιο πάνω σκοπό το Υπουργείο Υγείας έλαβε τα πρώτα μέτρα στις 23/1/20, με αυστηρούς ελέγχους των αφικνουμένων από την Κίνα.

Στις 28/2/20 το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την ενεργοποίηση του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης κρίσεων, την αναστολή λειτουργίας 4 σημείων διέλευσης για αποτελεσματικότερο έλεγχο των διερχομένων και την καταγραφή κυβερνητικών καταλυμάτων ή κατασκηνωτικών χώρων που σε περίπτωση πανδημίας θα ήσαν αναγκαία για την απομόνωση υπόπτων κρουσμάτων.

Στην συνέχεια και ως αποτέλεσμα επιδείνωσης της κατάστασης το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε στις 6, 9, 10 και 12 Μαρτίου επικαιροποιημένες οδηγίες με κατηγοριοποίηση επικινδυνότητας χωρών αλλά και μέτρων που αφορούσαν τις υποχρεώσεις των ταξιδιωτών.

Στις 11/3/20 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέταξε τον κορονοϊό στην κατηγορία πανδημίας γεγονός που υποδηλώνει την ανεξέλεγκτη διάδοση του ιού αλλά και την αναγκαιότητα λήψης αυστηρότερων μέτρων.

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,

Προτού αναφερθώ στην νέα δέσμη αποφάσεων θα ήθελα να τονίσω με έμφαση πως κανένα μέτρο όσο αυστηρό και αν είναι δεν αρκεί για την πρόληψη ή προστασία του συνόλου αν δεν υπάρξει και η ανάληψη ατομικής και συλλογικής ευθύνης, αν δεν επιδειχθεί πειθαρχία στα μέτρα άλλα και αλληλοσεβασμός.

Θέλω να είμαι σαφής. Τα μέτρα που λαμβάνουμε, είναι αποτέλεσμα συστάσεων και συνεννόησης με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και δεν αποτελούν έκφραση απλής προτροπής, αλλά οδηγίες προς εφαρμογή.

Για τούτο και θα είμαι έντονος απευθυνόμενος προς το σύνολο των πολιτών που έχουν το καθήκον υλοποίησης των μέτρων.

Απευθύνομαι προς τους γονείς και τους καλώ να συνειδητοποιήσουν πως δεν είναι η ώρα χαλαρότητας ή ικανοποίησης θελημάτων που τα παιδιά εύλογα μπορεί να προβάλλουν. Είναι η ώρα της αυστηρότητας.

Απευθύνομαι προς τους νέους και τους καλώ να κατανοήσουν πως η απειθαρχία στα μέτρα γιατί τάχα «εμένα δεν με αφορά» αποτελεί ιδιαίτερα επικίνδυνη ψευδαίσθηση.

Οι κίνδυνοι δεν είναι μόνο για τους ίδιους, αλλά ιδιαίτερα για τους αγαπημένους τους, αδέλφια, γονείς, παππού και γιαγιά.

Προς όλους τους συμπατριώτες μας είτε κατοικούν στο εξωτερικό είτε στην Κύπρο, απευθύνω έκκληση όπως αποφύγουν αχρείαστες μετακινήσεις.

Με πλήρη σεβασμό στην ανάγκη του καθενός, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, να στραφεί στη θρησκεία για άντληση σθένους και δύναμης, θα ήθελα να επισημάνω πως εκ των βασικών αρετών της θρησκείας είναι η αγάπη προς τον πλησίον, η αδελφοσύνη και ο σεβασμός προς το κοινωνικό σύνολο.

Για αυτό θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Ουδείς είναι υπεράνω ή δύναται να εξαιρεθεί από την εφαρμογή όλων όσων έχουν αποφασισθεί.

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

Σήμερα στις έξι το απόγευμα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι η Ευρώπη είναι το επίκεντρο της πανδημίας.

Στην Κύπρο, στις ελεύθερες και κατεχόμενες περιοχές έχουν καταγραφεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, 19 συνολικά κρούσματα.

Γνωρίζω ότι τα μέτρα που λαμβάνονται ή και ενδεχόμενα θα υποχρεωθούμε περαιτέρω να λάβουμε, επηρεάζουν και αναστατώνουν την καθημερινότητα όλων μας.

Δεν υπάρχει όμως άλλη επιλογή.

Για τούτο, και πρόσθετα με τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, η Κυβέρνηση αποφάσισε :

Α. Από την 1η πρωινή της 15ης Μαρτίου και για περίοδο 15 ημερών σε πρώτη φάση, την απαγόρευση εισόδου οποιουδήποτε πολίτη – ανεξαρτήτως υπηκοότητας - που δεν εμπίπτει στις πιο κάτω κατηγορίες:

● Κύπριοι πολίτες.

● Νόμιμα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία.

● Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που εργάζονται στην Δημοκρατία.

● Υπήκοοι χωρών που ευρίσκονται σε εντεταλμένη διπλωματική υπηρεσία ή αποστολή, δυνάμει διμερών ή διεθνών συμβάσεων.

● Μεμονωμένες περιπτώσεις Ευρωπαίων υπηκόων ή υπηκόων από τρίτες χώρες για αναπόφευκτες επαγγελματικές υποχρεώσεις, νοουμένου ότι έχει εξασφαλιστεί σχετική άδεια από το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο.

Και

● Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κυπριακή Δημοκρατία

 

21:03 - Ξεκινά το διάγγελμα του ΠτΔ

21:00 - Πληροφορίες που μεταδίδει το Κρατικό κανάλι αναφέρουν ότι σήμερα το βράδυ το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρει ότι τα γυμναστήρια θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10 Απριλίου.

20:45 - Η Αλβανία κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα

«Από αύριο κλείνουν τα σύνορα από αέρος, θαλάσσης και ξηράς για επισκέπτες από και προς την Ελλάδα. Όπως και με την Ιταλία, η μεταφορά εμπορευμάτων θα συνεχιστεί κανονικά» έγραψε ο πρωθυπουργός της χώρας στο Facebook.

20:40 - Με καθυστέρηση αναμένεται να ξεκινήσει το Διάγγελμα του ΠτΔ το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 20:30

20:20 - Εν αναμονή του Διαγγέλματος που θ' απευθύνει στον κυπριακό λαό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης

20:12 - Η κατάσταση της υγείας των πέντε ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο ΓΝ Αμμοχώστου

Καλά στην υγεία τους είναι οι πέντε επιβεβαιωμένοι με κορωνοϊό ασθενείς, που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.Εν τω μεταξύ αρνητικά είναι τα αποτελέσματα για τον 90χρονο Αγγλοκύπριο, ο οποίος ήρθε για διακοπές στην Κύπρο και μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου ανέφερε ότι είχε συμπτώματα κορωνοϊού.

19:50 - Ο Γεν. Εισαγγελέας καλεί Ανώτατο και Υπ.Δικαιοσύνης να συγκαλέσουν συνάντηση για μέτρα κατά κορωνοϊού στα δικαστήρια

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, καλεί το Ανώτατο Δικαστήριο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης να συγκαλέσουν επειγόντως συνάντηση μεταξύ όλων των παραγόντων που εμπλέκονται, για επίτευξη κοινά αποδεκτής προσέγγισης επί της λήψης άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων προστασίας από την απειλή του κορωνοϊού, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα υγείας, για την αντιμετώπιση του οποίου θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις όλων, τους οποίους το θέμα αφορά και επηρεάζει άμεσα.

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Κληρίδης εκφράζει την απογοήτευσή του, για την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί εξαιτίας μονομερών ενεργειών στην περίπτωση της λήψης μέτρων, για την προστασία της υγείας όλων όσων είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν τους χώρους των δικαστηρίων της Κύπρου, χειρισμών οι οποίοι, όπως λέει, έχουν προκαλέσει τελικά πλήρη σύγχυση, διαφορετική προσέγγιση και άγνοια ως προς το πρακτέο, μεταξύ όλων των λειτουργών της απονομής της δικαιοσύνης.

19:30 - Κάποιοι εκμεταλλεύονται την πανδημία - Κρούει τον κώδωνα η INTERPOL

Η INTERPOL προειδοποιεί το κοινό για αδικήματα οικονομικής απάτης αναφορικά με τον #Covid_19.

19:00 - Ιταλία: 250 νέοι θάνατοι σε όλη τη χώρα -1.266 νεκροί συνολικά.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ιταλία ανέρχεται πλέον σε 1.266, σε μια αύξηση 250 θανάτων από τον τελευταίο απολογισμό χθες (1.016). Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα είναι συνολικά 17.660, (2.547 νέες μολύνσεις) από τα 15.113 χθες.Παράλληλα 1. 439 ασθενείς ιάθηκαν, ενώ χθες ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 1.258 . Στην Λομβαρδία έχουν καταγραφεί συνολικά 9.820 κρούσματα και 890 νεκροί. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι μολύνθηκαν 2.263 άνθρωποι και οι νεκροί, είναι 201. Στο Βενέτο σημειώθηκαν 1595 μεταδόσεις και υπάρχουν 42 νεκροί.

18:30 - Διακοπή πτήσεων από τη Βρετανία από την Jet2

Διακόπτει με άμεση ισχύ τις πτήσεις της από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Κύπρο η αεροπορική εταιρεία Jet2.

18:20 - Ελλάδα – 190 συνολικά τα κρούσματα - 73 νέα σε μία μέρα

Το κλείσιμο καφετεριών, καφέ μπαρ, εστιατορίων και take away καταστημάτων αποφάσισε την Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της επέκτασης των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Τα 73 έφθασαν σήμερα τα νέα κρούσματα.

17:30 - Έκκληση προς δύο ηγέτες για από κοινού αντιμετώπιση του κορωνοϊού από Δικοινοτική Πρωτοβουλία «Ενωμένη Κύπρος»

Σε ανακοίνωσή της η Ενωμένη Κύπρος αναφέρει ότι «μονομερή μέτρα από οποιαδήποτε μεριά δεν προσφέρουν προστασία και προκαλούν προβλήματα σε σχέση με την προώθηση της συνεργασίας που είναι απαραίτητη για να καταπολεμηθεί ο ιός ενώ ο εθνικισμός διαδίδεται πιο γρήγορα από τον ιό και θα πρέπει να έχουμε συνείδηση αυτής της πολύ επικίνδυνης απειλής».

17:00 - ΠΑΣΥΔΥ: Σε συνεχή επαφή με τις Διοικήσεις των νοσοκομείων προς αντιμετώπιση των εξελίξεων σε σχέση με τον κορωνοϊό

Έχουν θέσει τη διασφάλιση βασικών αρχών, όπως παροχή όλων των απαραίτητων προστατευτικών μέσων για προφύλαξη των συναδέλφων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά και για να είναι ταυτόχρονα σε θέση να συνεχίσουν να προσφέρουν ποιοτική και ασφαλή φροντίδα υγείας σε όλους τους νοσηλευόμενους ασθενείς, καθώς και επαρκή στελέχωση των Δημόσιων Νοσοκομείων.

16:30 - Τα μέτρα προστασίας για τους αστυνομικούς

Για σκοπούς προστασίας των μελών της, αλλά και του κοινού, που έρχεται σε επαφή με την Αστυνομία, η Αστυνομία Κύπρου, προχωρεί στη λήψη πρόσθετων μέτρων προστασίας, από τον κορωνοϊό.Τα πρόσθετα μέτρα περιλαμβάνουν τις περιπτώσεις όπου το κοινό επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας και ρυθμίζουν μεταξύ άλλων τις επισκέψεις των κρατουμένων σε αστυνομικά κρατητήρια, την έκδοση πιστοποιητικού λευκού ποινικού μητρώου και την εγγραφή/ μεταβίβαση όπλων.

16:00 - Αναστέλλονται τελικά όλοι οι αγώνες ποδοσφαίρου στην Κύπρο μέχρι τα τέλη Μαρτίου

15:30 - Δεύτερος αριθμός στην διάθεση του κοινού 

Λόγω αυξημένων κλήσεων που δέχεται το τηλεφωνικό κέντρο 1420 από πολίτες που ζητούν πληροφορίες γενικής φύσεως για τον κορωνοϊό, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι από σήμερα, 13 Μαρτίου 2020, λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο 1450.

Το 1450 θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως και θα είναι στη διάθεση των πολιτών για παροχή πληροφοριών σχετικά με την επιδημία. Επίσης, σχετική πληροφόρηση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών www.pio.gov.cy/coronavirus.

Το τηλεφωνικό κέντρο 1420 εξακολουθεί να ισχύει αποκλειστικά για την αναφορά συμπτωμάτων από άτομα που πληρούν τα κλινικά και επιδημιολογικά κριτήρια.

15:25 - Υπ. Υγείας: Συστάσεις προς εργοδότες ξένων εργαζομένων για εφαρμογή των μέτρων για κορωνοϊό

Σε συστάσεις προς τους εργοδότες ξένων εργαζομένων (οικιακοί βοηθοί κ.ά.) προβαίνει το Υπουργείο Υγείας, τους οποίους καλεί όπως τους ενημερώσουν ότι μέχρι 31 Μαρτίου του 2020 θα απαγορεύεται η συγκέντρωση και η παραμονή στον ίδιο, ενιαίο κλειστό χώρο, ιδιωτικής ή δημόσιας χρήσεως, πέραν των 75 ατόμων συνολικά, καθώς και ότι έχουν ακυρωθεί όλες οι μαζικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, παρελάσεις, συναυλίες σε δημόσιους χώρους.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι σε συνέχεια του Διατάγματος που έχει εκδοθεί για αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, προτρέπονται οι εργοδότες να ενημερώσουν σχετικά τους εργοδοτούμενούς τους για τα πιο πάνω μέτρα με συστάσεις για συμμόρφωση.

Υπενθυμίζει ότι η παραβίαση των όρων του Διατάγματος αποτελεί ποινικό αδίκημα.

14:50 - Σε αυτοπεριορισμό ο Κεττής και μέλη των Σωμάτων ασφαλείας

14:45 - Αναβάλλεται η επίσκεψη Καρόλου-Καμίλα

Αναβάλλεται η επίσκεψη του Πρίγκιπα Καρόλου και της Δούκισσας του Cronwall Καμίλα στην Κύπρο εξαιτίας και της εξάπλωσης του κορωνοιού. Εκπρόσωπος του Clarence House δήλωσε: «Λόγω της εκτυλισσόμενης κατάστασης με την πανδημία του Κορωνοϊού, η Βρετανική Κυβέρνηση κάλεσε τις Αυτών Υψηλότητες να αναβάλουν την ανοιξιάτικη περιοδεία τους στη Βοσνία, την Κύπρο και την Ιορδανία. Η επίσκεψη του Καρόλου και της Καμίλα στην Κύπρο αναμενόταν στις 18 μέχρι και τις 21 Μαρτίου.

14:20 - Κύπρος: Αναμένεται να αυξηθούν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊου

14:00 - Κορωνοϊός - Κύπρος: Ενημέρωση για όσους έκλεισαν οργανωμένα ταξίδια

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, με αφορμή την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, επιθυμεί να πληροφορήσει τους ταξιδιώτες οι οποίοι έχουν αγοράσει οργανωμένο ταξίδι (δηλαδή συνδυασμό τουλάχιστον δύο ταξιδιωτικών υπηρεσιών οι οποίες έχουν αγοραστεί από ένα σημείο πώλησης σε μια συνολική τιμή) για τα δικαιώματά τους σύμφωνα με τον περί των Οργανωμένων Ταξιδιών και Συνδεδεμένων Ταξιδιωτικών Διακανονισμών Νόμο του 2017 (Νόμος 186(I)/2017). (Όλες οι πληροφορίες ΕΔΩ)

13:30 - Κορωνοϊός: Μέτρα και από Αστυνομία 

13:00 Μέτρα για τον κορωνοϊό από το γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως

12:20 - Οδηγείς ταξί ή λεωφορείο; Τι πρέπει να κάνεις λόγω κορωνοϊού - Διαβάστε την ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών ΕΔΩ

13:00 - Μέτρα για τον κορωνοϊό από το γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως 

12:10 - Επιβεβαιώθηκαν νέα κρούσματα - Στα 14 η Κύπρος

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

11:30 - Αναστασιάδης-Ακιντζί: Συμφώνησαν ενισχυμένη αλληλοενημέρωση για τον κορωνοιό

 

11:20 - Κλειστό θα παραμείνει το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πάφου μέχρι και τις 20 Μαρτίου ως μέτρο πρόληψης του κορωνοϊού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο Δήμος Πάφου ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, το Δημοτικό Κολυμβητήριο «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» αναστέλλει τη λειτουργία του από σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 μέχρι και την επόμενη Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020.

Μετά την ημερομηνία αυτή, η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί και θα ληφθούν νεότερες αποφάσεις αναλόγως των εξελίξεων, καταλήγει η ανακοίνωση.

11:10 - Προληπτικά μέτρα και στο Προεδρικό 

 

10:35 Προσοχή! Κύπρος - Κορωνοϊός: Οδηγίες για ευπαθείς ομάδες 

Το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό ότι σύμφωνα με τα υφιστάμενα επιστημονικά δεδομένα, αυτοί που πρέπει να προστατευθούν περισσότερο από το νέο κορωνοϊό COVID-19, είναι τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και συγκεκριμένα τα ηλικιωμένα άτομα, καθώς και άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια νοσήματα (π.χ. χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, κ.α.). (Όλες οι πληροφορίες ΕΔΩ)

10:32 - Πρόεδρος: Δεν κλείνουν οι υπεραγορές

10:25 - Τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα κατεχόμενα

Πέντε τα κρούσματα στα Κατεχόμενα πρόκειται για δύο ακόμη τουρίστες και έναν Τ/κ που έφτασε στα κατεχόμενα από Λονδίνο. Οι 2 τουρίστες είναι από την ομάδα των τουριστών στην οποία εντοπίστηκαν τα πρώτα 2 κρούσματα.

09:45 - Δύο νέα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο - Είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία

09:00 - Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Φαχρετιν Κοτζά μέσω του Twitter.

Όπως αναφέρει, τα αποτελέσματα της εξέτασης βγήκαν χθες το βράδυ και πρόκειται για άτομο από το περιβάλλον του πρώτου κρούσματος.

08:30 - Κορωνοϊός: Δεν άκουσε τον νόμο καφετέρια στη Λευκωσία

Σε εγρήγορση και η Αστυνομία μετά τα 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο.

Οι Αρχές με στόχο να τηρούνται στο νησί τα έκτακτα μέτρα, τα οποία ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, πραγματοποίησαν έφοδο σε διάφορα υποστατικά παγκύπρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ελέχθηκαν γύρω στα 120 μαγαζιά σε όλες τις επαρχίες. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

07:30 - Αναστέλλεται από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαρτίου η λειτουργία όλων των σχολείων παγκυπρίως, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, τόσο δημόσιων όσο και ιδιωτικών, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για πρόληψη και αποτροπή μετάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, αναστέλλεται επίσης η λειτουργία και όλων των άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Υπουργείου, απογευματινών και βραδινών, των Ειδικών Σχολείων, δημόσιων και ιδιωτικών, όπως και των φροντιστηρίων, παγκυπρίως, από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαρτίου.

07:00 - Βίντεο δείχνει πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός - Γιατί «σάρωσε» την Ιταλία

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X