ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Live: Υπό την σκιά της πανδημίας η Κύπρος - Στα 46 τα κρούσματα

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

Μία νέα πραγματικότητα βιώνει από σήμερα (16/3) η Κύπρος. Η κυβέρνηση πήρε το λόγο και κατέληξε σε δραστικά μέτρα τα οποία έχουν στόχο να αναχαιτίσουν την πορεία μετάδοσης του κορωνοϊού αλλά και να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας προς τους πολίτες οι οποίοι αναμένεται να επηρεαστούν άμεσα από την κρίση την οποία βιώνει το νησί μας.

Όλα όσα προνοεί η Ειδική Άδεια για Γονείς

Την Κυριακή (15/3) το Υπουργικό Συμβούλιο έπειτα από έκτακτη συνεδρία ανακοίνωσε ολοκληρωμένα μέτρα. Μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις κλείνουν, η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία επιτρέπεται μόνο σε όσους κατά την άφιξη τους προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση εξέτασης του κορωνοϊού από πιστοποιημένα ιατρικά κέντρα από τη χώρα προέλευσης τους, ενώ λαμβάνονται μέτρα στήριξης εργαζομένων, επιχειρήσεων, γονέων και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που κλείνουν

 Την ίδια ώρα, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου σε μία απόφαση που κρίνεται από πολλούς ως ιστορική, ανακοίνωσε ότι καλεί τους πιστούς ν' απέχουν από τις Εκκλησίες μέχρι τις 10 Μαρτίου. 

Αυτά θα ισχύουν για τους Δημόσιους υπαλλήλους με φόντο τον κορωνοϊό

Υπενθυμίζουμε ότι ο αριθμός των συνολικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει φθάσει τα 46 μέχρι στιγμής, ενώ στα κατεχόμενα έχουν ανακοινωθεί έξι κρούσματα. Η κατάσταση της υγείας των ατόμων δεν είναι σοβαρή καθώς παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Ωστόσο, ο ασθενής ο οποίος βρίσκεται στην εντατική θεωρείται το πιο σοβαρό κρούσμα. 

Αρχιεπισκοπή Κύπρου προς πιστούς: Αποχή από τις εκκλησίες για τρεις εβδομάδες

Η ομάδα του 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

22:30 -  Το Τμήμα Φυλακών ενημερώνει το κοινό για τα μέτρα σχετικά με την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού

 

Στα πλαίσια εφαρμογής των μέτρων πρόληψης του μεταδοτικού ιού κορωνοϊού, η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών θεωρεί σκόπιμο να ενημερώσει το κοινό, ότι τέθηκαν σε ισχύ τα Μέτρα που αφορούν όλους όσους προσέρχονται στο Τμήμα Φυλακών, προσβλέποντας στην πλήρη συνεργασία όλων για την πιστή εφαρμογή τους, τόσο στα πλαίσια των ελέγχων που θα διενεργούνται κατά την είσοδο τους στο χώρο των Φυλακών, όσο και για την κατανόηση τους αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί σε σχέση με τις επισκέψεις από τους οικείους των κρατουμένων.

22:10 - Εδώ θα πάνε οι επιβάτες που έφθασαν στην Κύπρο

Σε περιορισμό για 14 μέρες, στις κατοικίες που έχουν οριστεί από την κυβέρνηση ως χώροι απομόνωσης, θα μεταφερθούν οι επιβάτες πτήσεων που έφτασαν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου μετά τις έξι το απόγευμα, οπότε τέθηκε σε ισχύ το μέτρο της Δημοκρατίας για μη είσοδο ατόμων στην Κύπρο εάν δεν κατέχουν το απαραίτητο ιατρικό πιστοποιητικό. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

21:15 - Νέα μέτρα για τη λειτουργία των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων

21:05 - Πάφος: «Δεν μας άφηναν να κατεβούμε» - Δηλώσεις στο 24news 

Ένταση και πανικός προκλήθηκε στο Αεροδρόμιο Πάφου το βράδυ της Δευτέρας 16 Μαρτίου, σε πτήση της Easy Jet από το Manchester. Σε δηλώσεις της στο 24news, επιβάτης της εν λόγω πτήσης μας ανέφερε πως έφθασαν στις 19:15, ώρα Κύπρου.

Σύμφωνα μα τα όσα μας δήλωσε, η επιβάτης, «η Αστυνομία δεν μας άφηνε να κατεβούμε, έκλεισαν τις πόρτες, ενώ μας γνωστοποίησαν ότι θα μας πάνε πίσω στην Αγγλία, αφού δεν είχαμε τα κατάλληλα χαρτιά». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

21:00 - Χαμός στο αεροδρόμιο Πάφου - Λιποθυμίες και φωνές μέσα στο αεροπλάνο (vid)

19:15 - Κύπρος: Έτσι θα λειτουργούν τα σχολεία τις επόμενες μέρες

18:55 - Κανονικά λειτουργούν στο ΓΝ Αμμοχώστου το ΤΑΕΠ και ορισμένα άλλα Τμήματα

Κανονικά λειτουργούν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου το ΤΑΕΠ, η Μονάδα Αιμοκάθαρσης, το Νοσοκομειακό Εργαστήριο και το Φαρμακείο.

Σε ανακοίνωση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου αναφέρει ότι «μετά από οδηγίες του Υπουργείου Υγείας από αύριο Τρίτη 17 Μαρτίου μέχρι και την Δευτέρα 23 του μήνα, αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού στα Εξωτερικά Ιατρεία, το Ακτινολογικό Τμήμα και το Τμήμα Φυσιοθεραπείας. Το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, η Μονάδα Αιμοκάθαρσης, το Νοσοκομειακό Εργαστήριο και το Φαρμακείο θα λειτουργούν κανονικά».

Προστίθεται ότι «οι εγκυμονούσες γυναίκες που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου από τις 17 μέχρι και τις 27 Μαρτίου καλούνται να επικοινωνούν με το Μαιευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λάρνακας, στο τηλέφωνο 24800412 για να κλείσουν ραντεβού. Η εξέταση τους θα γίνεται από τους Γυναικολόγους του Νοσοκομείου Αμμοχώστου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι ασθενείς που έχουν συμπτώματα του κορωνοϊού και παραπέμπονται από το 1420 στο Ιατρείο Λοιμωδών Νοσημάτων που βρίσκεται στον υπόγειο χώρο του Νοσοκομείου Αμμοχώστου για λήψη δείγματος, καλούνται να προσέρχονται στο ιατρείο από την μπάρα εισόδου που οδηγεί απευθείας στο υπόγειο, δηλαδή πριν από το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών».

Το Νοσοκομείο Αμμοχώστου εκφράζει τη λύπη του «για την ταλαιπωρία που προκαλείται στους ασθενείς, όμως το απαιτούν οι πρωτόγνωρες συνθήκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Πρώτο μας μέλημα είναι η προφύλαξη των ασθενών μας αλλά και του προσωπικού από τον κορωνοϊό».

Στην ανακοίνωση το κοινό καλείται ακόμα όπως «προσέρχεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου μόνο όταν είναι επείγουσα ανάγκη».

18:15 - 13 νέα κρούσματα στην Κύπρο 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί 13 νέα κρούσματα κορωνοϊού.  (Όλες οι πληροφορίες ΕΔΩ)

17:45 - Έμειναν Αγγλία οι Κύπριοι - Δεν μπορούν να επιστρέψουν

17:25 - Αριθμός επικοινωνίας με το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στο Υπουργείο Εξωτερικό

Το Υπουργείο Εξωτερικών επαναλαμβάνει για ενημέρωση του κοινού ότι, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, Κύπριοι πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό ή/και οι οικείοι τους μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών, στον αριθμό (+357) 22801000, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

16:55 - Έρχονται Κύπρο και... καραντίνα - «Δεν θα έχουν καμία οπτική επικοινωνία με τις οικογένειες τους»

Η Hermes Airports συνεργάζεται στενά με τις Ιατρικές Υπηρεσίες του Κράτους ώστε στις έξι το απόγευμα να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα εισόδου στην Κύπρο που ανακοινώθηκαν χθες.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Ανώτερη Διευθύντρια Επικοινωνίας της Hermes Airports Μαρία Κουρούπη «η Hermes Airports» συνεργάζεται στενά μαζί με τις Ιατρικές και άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους, ούτως ώστε στις έξι το απόγευμα, να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα για είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας που ανακοινώθηκαν χθες».

Πρόσθεσε ότι «σήμερα οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου διεξάγονται κανονικά, ωστόσο υπάρχει μια συνεχής ροή ακυρώσεων και η πληρότητα των αεροσκαφών είναι πολύ χαμηλή. Υπάρχουν πτήσεις οι οποίες διεξάγονται με σκοπό τον επαναπατρισμό επιβατών από άλλες χώρες που βρίσκονται στην Κύπρο». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

16:40 - Έτσι θα καθαρίσετε το κινητό σας - Ο κορωνοϊός παραμονεύει κι εκεί

16:35 - Αυτά είναι τα μέτρα στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη 

16:30 - Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Ιωσήφ Μουτήρης, ο Δ/ντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πάφου τα αποτελέσματα της εξέτασης που έγιναν στο προσωπικό του ΓΝ Πάφου δεν είναι και τόσο καλά χωρίς όμως να αναφέρει αριθμούς.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Τα πρώτα αποτελέσματα της εξέτασης του προσωπικού του ΓΝ Πάφου για coronavirus δυστυχώς δεν είναι και τόσο καλά».

16:25 - Κορωνοϊος: Δεν θα «χαριστεί» σε κανένα η Αστυνομία

15:45 - Συνεχίζεται και σήμερα η απολύμανση των χώρων του ΓΝ Πάφου

Συνεχίζεται και σήμερα η απολύμανση των χώρων του ΓΝ Πάφου το οποίο εξακολουθεί να παραμένει κλειστό, σύμφωνα και με τα μέτρα που πάρθηκαν ενώ έντονη ανησυχία επικρατεί στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Συγκεκριμένα,σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Πάφου , συνεχίστηκε σήμερα η λήψη δειγμάτων για εξέταση από το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, όλου του προσωπικού και όλων των ασθενών που ευρίσκονταν εντός των μονάδων του Νοσοκομείου, που τυχόν να ήρθαν σε στενή επαφή με τον 65χρονο ασθενή που νοσηλεύονταν στην ΜΕΘ και πρωτίστως στον παθολογικό θάλαμο του Νοσοκομείου ή τους επισκέπτες του.

15:40 - Κλειστά μέχρι και τις 20 Απριλίου τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής

15:30 - Κλειστά τα γραφεία του Δήμου Μόρφου μέχρι 30 Απριλίου

15:25 - Αναστολή λειτουργίας των Τμημάτων Εξυπηρέτησης Πελατών των Συμβουλίων Υδατοπρομήθειας

14:30 - Κύπρος: Θα πας στο φαρμακείο; - Αυτά είναι τα μέτρα που πρέπει να λάβεις

Μέτρα για την λειτουργία των φαρμακείων, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, έλαβε ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος του Ελένη Πιέρα.Στόχος, σημείωσε, είναι να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να προστατευθούν οι φαρμακοποιοί που ανήκουν στους επαγγελματίες υγείας της πρώτης γραμμής και έρχονται σε επαφή με ασθενείς καθημερινά.

14:00 - Αυτά είναι τα μέτρα στα στρατόπεδα της Κύπρου - Ποιοι θα κάτσουν σπίτι

13:40 - Ακυρώνεται η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Πάφο

13:25 - Κύπριος στο Βέλγιο καταγγέλλει: Πήγε σε κλινική που είναι στη λίστα του Υπ. για να εξεταστεί αλλά έφαγε πόρτα

Σύμφωνα με μαρτυρία Κύπριου που βρίσκεται στο Βέλγιο η κλινική (Sciensano, Βρυξέλλες) η οποία βρίσκεται στην λίστα της Κυβέρνησης με τους εγκεκριμένους διαπιστευμένους οργανισμούς ή κέντρα στο εξωτερικό για διεξαγωγή της εργαστηριακής εξέτασης για τον κορωνοϊό, αρνείται να τους υποβάλει στην σχετική εξέταση.

13:00 - Τρεις καταγγελίες στην Κύπρο - Δεν υπάκουσαν στο διάταγμα για κορωνοϊό

12:45 - Mέτρα από Οδοντιατρικές Υπηρεσίες

Οι Οδοντιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την εμφάνιση πρόσθετων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού COVID-19 στην Κύπρο και με σκοπό την πρόληψη και την αποτροπή μετάδοσης του ιού, αναβάλουν την προγραμματισμένη δωρεάν οδοντιατρική εξέταση σας το κοινό στον προαύλιο χώρο των Γενικών Νοσοκομείων Λευκωσίας, Λεμεσού, Πάφου και Αμμοχώστου την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, που θα πραγματοποιείτο στο πλαίσιο σειράς δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας.

12:30 - Αψηφά τον Αρχιεπίσκοπο ο Μόρφου - Κανονικά η λειτουργία

Γυρνά την πλάτη στην απόφαση της Αρχιεπισκοπής που καλεί τους πιστούς να απέχουν από τις εκκλησίες μέχρι τις 10 Απριλίου

12:00 - Η Kapnos Airport αναστέλλει από 18 Μαρτίου τα δρομολόγια από και προς τα αεροδρόμια

Η Kapnos Airport Shuttle Ltd αναστέλλει προσωρινά τις λειτουργίες της υπηρεσίας Shuttle από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από τις 18 Μαρτίου. Το μέτρο της αναστολής των δρομολογίων θα ισχύει, όπως αναφέρει η εταιρεία, μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, η απόφαση για αναστολή λήφθηκε με γνώμονα την προστασία της υγείας του επιβατικού κοινού και για πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19).

Τα δρομολόγια για 17 Μαρτίου 2020 ισχύουν κανονικά ως εξής:
Λευκωσία – Αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι η ώρα 1900
Αεροδρόμιο Πάφου – Λευκωσία/Λάρνακα μέχρι η ώρα 2100 &
Αεροδρόμιο Λάρνακας – Λευκωσία μέχρι η ώρα 2115

11:43 Cyprus Airways - ΣΤΟΠ στις πτήσεις μέχρι τέλος Απρίλη

11:00 - Τα δικαστήρια θα συνεδριάζουν μόνο για επείγουσες υποθέσεις, είπε ο Πρόεδρος του Ανωτάτου 

Τα δικαστήρια θα συνεχίσουν την εργασία τους αλλά μόνο για επείγουσες υποθέσεις τόσο αστικού όσο και ποινικού δικαίου, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Μύρωνας Νικολάτος μετά τη σύσκεψη στο Ανώτατο.Ο κ. Νικολάτος είπε ότι τα κριτήρια ως προς το ποιες υποθέσεις θεωρούνται επείγουσες θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα από το Ανώτατο Δικαστήριο.

10:20 - Επιπρόσθετα μέτρα ζητά ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου, σε επιστολή του προς την Υπουργό Εργασίας αναφέρει ότι είναι ένας κλάδος που αυτή τη στιγμή αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις και θεωρεί ότι μέσα στα μέτρα τα οποία εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση πρέπει να προστεθούν κι άλλα. Αυτά αφορούν, σημειώνει, αναστολή δόσεων δανείων σε όλους ανεξαιρέτως, σε φυσικά πρόσωπα και σε επιχειρήσεις χωρίς επιβολή τόκων, παράταση των πληρωμών στο ΤΚΑ και το ενδεχόμενο επιδότησης ενοικίου σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τζίρο μικρότερο των 500 χιλιάδων ετησίως για όση περίοδο διαρκεί η υποχρεωτική αναστολή των εργασιών

10:00 - Κύπρος: Αυτά είναι τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δεν θα πρέπει να εργάζονται στο γραφείο

09:30 - Τηλεδιάσκεψη Διοικητή ΚΤΚ με τράπεζες για στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών λόγω COVID-19

Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των εμπορικών τραπεζών θα έχει σήμερα το απόγευμα ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ), Κωνσταντίνος Ηροδότου, προκειμένου να συζητήσουν πώς η κεφαλαιακή χαλάρωση που προκύπτει για τις τράπεζες θα μετακυλιστεί σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

09:27 - Ρωσικές αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν πτήσεις προς Κύπρο, συνεχίζει η Aeroflot

Η Κύπρος δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των προορισμών, στους οποίους αναστέλλονται οι πτήσεις της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot, την ώρα που η εταιρεία σταματά να πετά σε 16 προορισμούς λόγω της εξάπλωσης κορωνοϊού. Οι εταιρείες Rossiya Airlines και S7 ανακοίνωσαν πάντως ότι αναστέλλουν το πτητικό τους πρόγραμμα προς την Κύπρο.

09:20 - Νεότερο - Έκκληση από Αστυνομία για τον επαγγελματία υγείας που εξαφανίστηκε

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου Μιχάλης Ιωάννου, ανέφερε πως ο 34χρονος, που εργάζεται στο ΓΝ Πάφου, ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, τον 65χρονο από τη Βρετανία, και αρνήθηκε να υποβληθεί σε εξέταση προκειμένου να διαφανεί εάν είναι θετικός στο κορωνοϊό και ακολούθως εξαφανίστηκε.Η Αστυνομία, απευθύνει έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Πάφου στο τηλέφωνο 26-806021 ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας «Καταγγελία Εγκλήματος» στο application της Αστυνομίας Κύπρου.

09:00 - Ταξιδιωτική οδηγία - Κύπρος: Αποφεύγετε εντελώς να ταξιδεύετε στο εξωτερικό 

Σε ισχύ τίθεται η ταξιδιωτική οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών για την Πανδημία Κορωνοϊού COVID-19, ημερομηνίας 16/3/2020 (με ισχύ από ώρα 18:00 το απόγευμα.

08:34 - Έλλειψη εξοπλισμού - Δεν μπορείς να πηγαίνεις στη μάχη με μια οδοντογλυφίδα

Αυτό ανέφερε ο ΓΓ της ΠΑΣΥΝΟ, Χρήστος Χριστοδούλου σχετικά με τη μάχη που καλούνται να δώσουν οι νοσηλευτές. Πρέπει οι υπεύθυνοι να δώσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση.Επιπλέον όπως σημείωσε η ενημέρωση του προσωπικού είναι ανύπαρκτη.

08:30 - Κύπρος: Επαγγελματίας υγείας ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και εξαφανίστηκε 

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι Αρχές, οι οποίες αναζητούν 34χρονο επαγγελματία υγείας που εργαζόταν στο νοσοκομείο Πάφου και ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, ενώ στην συνέχεια εξαφανίστηκε.

07:47 - Η Γερμανία κλείνει τα σύνορά της με Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία, Δανία, Λουξεμβούργο

Κλειστά θα είναι από το πρωί στις 08:00 (τοπική ώρα 09:00 ώρα Κύπρου) τα σύνορα της Γερμανίας με τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Δανία και το Λουξεμβούργο, μια άνευ προηγουμένου κίνηση προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Τα κρούσματα στην Γερμανία έφθασαν τα 5.426, ενώ 13 ασθενείς έχουν υποκύψει εξαιτίας των επιπλοκών. 

07:40 -  Ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο στις ΗΠΑ

Οι κλινικές δοκιμές για την αποτίμηση της αποτελεσματικότητας εμβολίου για την πρόληψη του νέου κορωνοϊού ξεκινούν σήμερα Δευτέρα στις ΗΠΑ, μετέδωσε το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο.

07:30 - Οδηγίες προς νεφροπαθείς για τον κορωνοϊό από τη Νεφρολογική Εταιρεία Κύπρου

Απευθυνόμενη στους ασθενείς με νεφρικά προβλήματα, ιδιαίτερα στους μεταμοσχευμένους ασθενείς, στους ασθενείς με νεφρική νόσο για την οποία λαμβάνουν ανοσοκατασταλτική αγωγή, αλλά και σε ασθενείς υπό αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση, η Εταιρεία συμβουλεύει όπως:

-είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας όπως
επανειλημμένα έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας
-αποφεύγουν αχρείαστες συναθροίσεις, διακινήσεις με μέσα μαζικής συγκοινωνίας ή ταξίδια στο εξωτερικό
-να αποφεύγουν επισκέψεις σε νοσοκομεία και ιατρεία αν δεν κρίνεται ως άκρως απαραίτητο
-προγραμματισμένα ραντεβού ρουτίνας θα μπορούσαν να επαναπρογραμματιστούν στο
προσεχές μέλλον, όταν η άμεση κρίσιμη περίοδος παρέλθει
-να ενημερώνουν άμεσα τους προσωπικούς και θεράποντες ιατρούς τους για ύποπτη
συμπτωματολογία (πονόλαιμο, μυαλγίες, πυρετό, βήχα, αναπνευστική δυσχέρεια) των ίδιων ή ατόμων του στενού τους περιβάλλοντος
- παρακολουθούν συστηματικά τις ανακοινώσεις για το COVID-19 από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.

07:00 - Μόνο εδώ μπορείς να πάρεις ιατρική βεβαίωση ότι δεν έχεις κορωνοϊό για να εισέλθεις στην Κύπρο (ΛΙΣΤΑ)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X