ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρεις νεκροί από τον «αόρατο εχθρό» - Στα 124 τα κρούσματα

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Εν μέσω μίας νέας πραγματικότητας την οποία βιώνει η Κύπρος, τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται μέρα με τη μέρα, ενώ τα μέτρα παγκοσμίως αλλά και στο νησί μας ενισχύονται. Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση του ιού, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα.

Το απόγευμα της Τρίτης, 24 Μαρτίου, το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωση του ενημέρωσε ότι άλλα δύο πρόσωπα έχασαν την ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό, COVID-19. Επίσης ανακοινώθηκαν 8 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών στους 124.

Είναι σε ισχύ από τις 18:00 μ.μ σήμερα Τρίτη, 24 Μαρτίου, 2020 και μέχρι τη 13η Απριλίου, 2020 μέτρα που αφορούν στον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών. Για σκοπούς εφαρμογής του οι εργαζόμενοι/πολίτες για τις επιτρεπόμενες μετακινήσεις τους θα πρέπει να συμπληρώνουν το ανάλογο έντυπο. Τα έντυπα βρίσκονται αναρτημένα στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Οικονομικών στη διεύθυνση http://www.mof.gov.cy και του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών στη διεύθυνση https://www.pio.gov.cy/coronavirus.


Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που μένουν ανοικτές


Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

22:10 - Την Πέμπτη στο Υπουργικό το αναθεωρημένο πακέτο μέτρων

Την Πέμπτη οδεύει στο Υπουργικό το αναθεωρημένο πακέτο στήριξης της οικονομίας από τις συνέπειες της επιδημίας του κορωνοϊού.

Το αναθεωρημένο πακέτο που ετοίμασε η Κυβέρνηση συζητήθηκε σε μαραθώνια τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου με τους αρχηγούς των κομμάτων.

21:40 -  «Καθαρός» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον κορωνοϊό

Όπως πληροφορούμαστε όλα τα δείγματα από όσους έχουν ληφθεί στο προεδρικό είναι αρνητικά.

21:00 - Λάρνακα: Ένταση σε διαγνωστικό κέντρο - Γρονθοκόπησε γιατρό

20:20 - Έπεσε το σύστημα με SMS 

Χιλιάδες τα μηνύματα

19:20 - Κύπρος: Το ένα εκ των θυμάτων το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού του ΓΝ Πάφου

19:15 - Κύπρος: Κλείνουν καταστήματα πώλησης αυτοκινήτων - Τι ισχύει για διαζευγμένους και ΑμεΑ

18:58 - To μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

18:50 - Με ελληνικό C-130 θα μεταφερθούν ιατρικές προμήθειες από την Κίνα για την Κύπρο

Ελληνικό αεροσκάφος C-130 που θα μεταβεί την Κυριακή 29 Μαρτίου στην Κίνα για να παραλάβει ιατρικό υλικό που παρέχει η χώρα στον αγώνα κατά του κορωνοϊού θα μεταφέρει και μέρος της βοήθειας της Κίνας προς την Κύπρο, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

18:30 - Είκοσι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, 743 τα κρούσματα

Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, σήμερα είκοσι άτομα έχασαν τη ζωή τους.  Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι επιβεβαιώθηκαν 48 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στη χώρα τα 743. Σαράντα οκτώ εξ αυτών βρίσκονται διασωληνωμένοι στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας, νοσοκομείων της χώρας. 

18:05 - Κορωνοϊός: Άλλοι δύο νεκροί στην Κύπρο

18:00 - Σε ισχύ από τώρα η μερική απαγόρευση κυκλοφορίας 

Σε ισχύ από τις 6 το απόγευμα σήμερα τίθενται οι αποφάσεις της κυβέρνησης. Yπενθυμίζεται ότι με το νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας ημερομηνίας 23.3.2020, με τίτλο «περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα (Αρ. 9) του 2020», τίθενται από τις 6:00 μ.μ σήμερα Τρίτη, 24 Μαρτίου, 2020 και μέχρι τη 13η Απριλίου, 2020 μέτρα που αφορούν στον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών. Για σκοπούς εφαρμογής του οι εργαζόμενοι/πολίτες για τις επιτρεπόμενες μετακινήσεις τους θα πρέπει να συμπληρώνουν το ανάλογο έντυπο. Τα έντυπα βρίσκονται αναρτημένα στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Οικονομικών στη διεύθυνση http://www.mof.gov.cy και του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών στη διεύθυνση https://www.pio.gov.cy/coronavirus.

17:46 - Είκοσι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, 743 τα κρούσματα

Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, σήμερα είκοσι άτομα έχασαν τη ζωή τους. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι επιβεβαιώθηκαν 48 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στη χώρα τα 743.Σαράντα οκτώ εξ αυτών βρίσκονται διασωληνωμένοι στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας, νοσοκομείων της χώρας.

17:30 - Κομισιον: Προστατευτικα υλικά για όλες τις ανάγκες της ΕΕ

Επιτυχής κρίνεται ο διαγωνισμός για κοινή προμήθεια εξοπλισμού ατομικής προστασίας που ξεκίνησε η Κομισιόν, καθώς οι παραγωγοί πραγματοποίησαν προσφορές που καλύπτουν και, σε ορισμένες περιπτώσεις, υπερβαίνουν τις ποσότητες που ζήτησαν τα Κράτη Μέλη που συμμετέχουν στην προμήθεια. Η κοινή προμήθεια καλύπτει τις μάσκες τύπου 2 και 3, τα γάντια, τα γυαλιά, τις ασπίδες προσώπου, τις χειρουργικές μάσκες και τις φόρμες εργασίας που ζήτησαν τα Κ-Μ.

17:15 - Απαγορεύεται η αλλαγή προσωπικού ιατρού στο ΓεΣΥ

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), δεδομένου ότι η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη και επειδή θα πρέπει να διαφυλαχτεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η εξυπηρέτηση των δικαιούχων από τους προσωπικούς τους ιατρούς, οι οποίοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του Κορωνοϊού, ενημερώνει τους πολίτες ότι: (α) Απαγορεύεται μετακίνηση δικαιούχων μεταξύ καταλόγων προσωπικών ιατρών και (β) Απαγορεύεται διαγραφή δικαιούχου από τον κατάλογο οποιουδήποτε ΠΙ.

Οι πιο πάνω οδηγίες έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ και θα διαρκέσουν κατά την διάρκεια της περιόδου κατά την όποια το κράτος εφαρμόζει έκτακτα μέτρα διαχείρισης της πανδημίας. Ο Οργανισμός έχει ήδη καλέσει όλους τους προσωπικούς ιατρούς να μην αποδέχονται αιτήματα εγγραφής στους καταλόγους τους από δικαιούχους που είναι εγγεγραμμένοι σε κατάλογο άλλου προσωπικού ιατρού και έχει απαγορεύσει την διενέργεια διαγραφών από τους καταλόγους.

Με βάση τα πιο πάνω ο Οργανισμός καλεί ΟΛΟΥΣ τους δικαιούχους να μην επιχειρούν αλλαγή προσωπικού ιατρού κατά την παρούσα περίοδο έχοντας υπόψιν ότι συντρέχει σοβαρός κίνδυνος να παραμείνουν εκτός καταλόγου προσωπικού ιατρού πράγμα που θα πρέπει να αποφευχθεί.Σε περίπτωση που δικαιούχος δεν έχει ανταπόκριση είτε από τον προσωπικό του ιατρό ή από τον αντικαταστάτη του οφείλει να ενημερώσει τον Οργανισμό στην ηλεκτρονική διεύθυνση pdavailability@hio.org.cy ώστε να τύχει άμεσου χειρισμού από τον Οργανισμό.

16:48 - Κύπρος: Όλα όσα πρέπει να κάνεις εάν εμφανίσεις συμπτώματα κορωνοϊού

15:50 - Δημοσιογραφική Διάσκεψη Υπουργού Εσωτερικών και Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής για την Εφαρμογή των Περιοριστικών Μέτρων Μετακίνησης

15:45 - Δήμαρχοι και δημοτικοί υπάλληλοι θα περιπολούν στη Λεμεσό για εφαρμογή του διατάγματος

Με το λιγοστό προσωπικό τους οι Δήμοι της Μείζονος Λεμεσού θα προσπαθήσουν να επιτηρήσουν την εφαρμογή του διατάγματος περιορισμού της μετακίνησης πολιτών, με Δημάρχους να δηλώνουν στο ΚΥΠΕ πως και οι ίδιοι θα περιπολούν και εκεί και όπου εντοπίζουν παραβάσεις, θα ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές.

15:30 - Κύπρος: Αυτά είναι τα έγγραφα και το sms για τις μετακινήσεις

14:40 - Δέκα τα ύποπτα περιστατικά στο ΓΝ Λεμεσού, σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση 4 προσώπων

Σοβαρή αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση τεσσάρων προσώπων που βρίσκονται στον 5ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, ενώ άλλα 10 άτομα αναμένουν τα αποτελέσματα τους για το κατά πόσο έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.

Αυτό ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ Λεμεσού - Πάφου Χρίστος Νικολάου, προσθέτοντας ότι ένα περιστατικό εισήχθη τις πρωινές ώρες και αφορά μέλος του προσωπικού κρουαζιερόπλοιου (Costa Diadema).

Συνολικά δέκα ύποπτα περιστατικά αναμένουν να λάβουν αποτελέσματα, τρία άτομα παραμένουν διασωληνωμένα και ένα ακόμη στον αναπνευστήρα, ενώ η κατάσταση τους κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή.

14:30 - Αυτά τα εργοτάξια θα συνεχίσουν την λειτουργία τους

Σε συνέχεια του Διατάγματος του Υπουργού Υγείας, περί Λοιμοκαθάρσεως (καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19, Διάταγμα (Αρ. 9) του 2020, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει, ότι όσον αφορά τον τερματισμό των εργασιών στα εργοτάξια στον ιδιωτικό τομέα θα δίνονται εξαιρέσεις μόνο για εργοτάξια που αφορούν έργα στον τομέα της υγείας (ιδιωτικά νοσοκομεία, κλινικές, ιατρικά κέντρα). (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

14:10 - Κορωνοϊός: Καταγγελία Φαίδωνος για γιατρούς - «Ψεύτικα πιστοποιητικά ασθενείας»

14:00 - «Όσοι δεν τηρούν τα διατάγματα θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου»

13:40 - Οι οργανωμένοι ασθενείς καλούν τον κόσμο να συμμορφωθεί με τα μέτρα

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου χαιρετίζει με μεγάλη ικανοποίηση τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχετικά με τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, διευκρινίζοντας ότι πολλά από αυτά τα απαιτούσε η Ομοσπονδία τις τελευταίες ημέρες.

Σε ανακοίνωση, η ΟΣΑΚ καλεί όλους σε πιστή τήρηση των μέτρων αυτών αλλά και το κράτος σε αυστηρό έλεγχο της εφαρμογής τους, ιδιαίτερα αυτού της αχρείαστης μετακίνησης και των συναθροίσεων.

"Η επιτυχία των μέτρων στην συμβολή του περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού εξαρτάται από την πειθαρχία που θα δείξει ο κάθε ένας από εμάς και την αυστηρή προσήλωση σε ένα και μόνο σκοπό. Να τελειώσει ο “πόλεμος” αυτός που δίνει όλη η ανθρωπότητα με τις λιγότερες απώλειες", αναφέρει.

Η ΟΣΑΚ καλεί όλους να επιδείξουν την σοβαρότητα που επιβάλει η κρίσιμη κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα να απομονώνουν και να στηλιτεύσουν όλους όσους δεν συμμορφώνονται και να επιβληθούν ποινές, "εφόσον δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάσταση που περνά όλος ο πλανήτης με την πανδημία αλλά και τον κίνδυνο που θέτουν τις ευάλωτες ομάδες".

13:30 - Η ανακοίνωση για το τεστ από το American Medical Center

Το American Medical Center μέσω ανακοίνωσης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ενημερώνει για την έναρξη ανιχνευτικών εξετάσεων για τον ιό COVID-19. Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η μέθοδος γίνεται με μοριακή διαδικασία σε πραγματικό χρόνο PCR και είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Υγείας. Τηλέφωνο επικοινωνίας στο 22476777 για περισσότερες πληροφορίες.

12:55 - O ΠΙΣ θα στηρίξει τις αποφάσεις και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) χαιρετίζει και διαβεβαιώνει ότι θα στηρίξει τις αποφάσεις και τα μέτρα, που ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο διάγγελμα του, ως προς τον περιορισμό και την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορωνοϊού στην Κύπρο.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΠΙΣ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση έχει αρθεί στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και υπεύθυνα έλαβε εκείνες τις πολιτικές αποφάσεις οι οποίες, προστατεύουν τους πολίτες και ταυτόχρονα δίνουν στο σύστημα και στους επαγγελματίες υγείας, την ευκαιρία να διαχειριστούν προληπτικά και πιο αποτελεσματικά, την εξέλιξη της πανδημίας».

«Το στοίχημα πλέον, είναι η αποτελεσματική εφαρμογή αυτών των μέτρων», αναφέρει.
Σε ό,τι αφορά το μερίδιο της ευθύνης που αναλογεί στην ιατρική κοινότητα, ο ΠΙΣ διαβεβαιώνει ότι θα στηρίξει εμπράκτως και με αποφασιστικότητα τα μέτρα, σε πλήρη ευθυγράμμιση και συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο και υπηρεσίες του κράτους.

12:45 - Συνεχίζεται η λήψη δειγμάτων για εξετάσεις στα Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λάρνακας

Συνεχίζεται η λήψη δειγμάτων για εξετάσεις ανίχνευσης του κορωνοϊού από επαγγελματίες υγείας στα Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λάρνακας ύστερα από την εμφάνιση θετικών κρουσμάτων σε μια νοσοκόμα στην Καρδιολογική Εντατική του Νοσοκομείου Λευκωσίας και σε ασθενή στο Παθολογικό του Νοσοκομείου Λάρνακας, δήλωσαν στο ΚΥΠΕ οι συντεχνίες των νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ και ΠΑΣΥΝΟ.

Η όλη κατάσταση με την αυτοαπομόνωση των νοσηλευτών, άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, είπε ο Πρόεδρος του Κλάδου Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ Πρόδρομος Αργυρίδης, σημειώνοντας ότι σε αυτή την περίοδο είναι δύσκολο να χάνεις στρατιώτες. Τόνισε ότι «πρέπει να μπουν τέτοιες ασφαλιστικές δικλείδες που να μην χάνουμε εκεί όπου μπορούμε προσωπικό».

12:40 - ΓΝ Αμμοχώστου: Νοσηλεύονται 17 ασθενείς με κρούσματα κορωνοϊού

12:30 - Κορωνοϊός - Κύπριος που ζει στην Βρετανία: «Δεν τολμώ να βγω έξω» (pics, vid)

12:23 - Στους 19 οι νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε και 64χρονος στο «Σωτηρία»

12:09 - Ο ΟΚΥπΥ διαβεβαιώνει ότι υπάρχουν αναλώσιμα στα νοσοκομεία

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) διαβεβαιώνει ότι υπάρχουν αποθέματα αναλωσίμων σε όλα τα νοσοκομεία και πως δεν υπάρχει οποιονδήποτε πρόβλημα σε αυτό τον τομέα. Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Χαράλαμπος Χαριλάου, τονίζοντας ότι θα διατεθούν στην διάθεση των νοσοκομείων και τα αποθέματα σε αναλώσιμα που έχει προσφέρει η πρεσβεία της Κίνας στην Κυπριακή Δημοκρατία.

«Υπάρχουν παντού σε όλα τα νοσοκομεία αναλώσιμα. Στο παρόν στάδιο δεν έχουμε οποιονδήποτε πρόβλημα. Έχουμε αποθέματα και αναμένονται ακόμη περισσότερα μετά την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας με την πρεσβεία της Κίνας για να παραδοθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα επιπρόσθετα αποθέματα», είπε.

11:58 - Περισσότερα μέλη προσωπικού σε περιορισμό μετά τα νέα κρούσματα στο ΓΝ Πάφου, λέει ο Ι. Μουτήρης

Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας την Τρίτη (24/3) για τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού τέθηκαν υπό περιορισμό περισσότερα μέλη του προσωπικού στο κρατικό νοσηλευτήριο, σύμφωνα με τον Δρ. Ιωσήφ Μουτήρη που έχει αναλάβει την προσωρινή διοίκηση του ΓΝ Πάφου, προσθέτοντας πως αυτό δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την λειτουργία του Νοσοκομείου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μουτήρης ανέφερε πως από τους 270 νοσηλευτές του ΓΝ Πάφου οι περισσότεροι από τους μισούς είναι υπό περιορισμό στο σπίτι λόγω επαφής με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ακόμη τρεις ιατροί στο κρατικό νοσηλευτήριο είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα συνεπώς, συνέχισε ο κ. Μουτήρης, ιατροί που ήρθαν σε επαφή μαζί τους ή εργάζονταν στην ίδια κλινική του Νοσοκομείου έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό. Το πρόβλημα σημείωσε είναι μεγαλύτερο στον παθολογικό θάλαμο όπου σε καραντίνα είναι και οι έξι γιατροί, στην νεφρολογική κλινική όπου επίσης και οι τρεις γιατροί απουσιάζουν αλλά και στην πνευμονολογική κλινική.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως συνεχίζουν να λειτουργούν το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών το οποίο, όπως είπε, δέχεται περιστατικά καθόλο το 24ωρο, εξετάζονται από τους ιατρούς του τμήματος και εξετάζονται όταν χρειάζεται από τους ειδικούς που εφημερεύουν και αυτοί που χρήζουν νοσηλείας παραπέμπονται είτε στο ΓΝ Λεμεσού για νοσηλεία , είτε στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία της Πάφου.

11:50 - Στους 18 οι νεκροί στην Ελλάδα

Τους 18 έφτασαν οι νεκροί από την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πρόκειται για μια ηλικιωμένη η οποία άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στο οποίο και νοσηλευόταν.

11:35 - Στις 15:00 μέσω δημοσιογραφικής διάσκεψης, εξηγεί η Κυβέρνηση πώς πρόκειται να λειτουργήσουν τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν 

11:32 - Γ. Εισαγγελέας: Σε ευθετότερο χρόνο η συζήτηση για τη συνταγματικότητα των μέτρων ζωής ή θανάτου

Η συζήτηση για τη συνταγματικότητα των μέτρων ζωής ή θανάτου που προκρίνει η Κυβέρνηση να γίνει σε ευθετότερο χρόνο «που θα έχουμε την πολυτέλεια να κρίνουμε εκ του ασφαλούς», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, κληθείς να σχολιάσει δημόσιες δηλώσεις για τη συνταγματικότητα των ληφθέντων μέτρων.

«Παρ` όλον ότι ο καθένας μας δικαιούται ασφαλώς να έχει άποψη και να την εκφράζει, πιστεύω ότι οι μη νομικοί θα πρέπει να αφήσουν τα νομικά στους νομικούς, οι δε νομικοί να αφήσουν επί του παρόντος τις συζητήσεις επί θεμάτων συνταγματικότητας για μέτρα ζωής ή θανάτου που προκρίνει η κυβέρνηση έχοντας πλήρη εικόνα της κατάστασης, για ευθετότερο χρόνο που θα έχουμε την πολυτέλεια να κρίνουμε εκ του ασφαλούς», ανέφερε συγκεκριμένα ο Γενικός Εισαγγελέας.

11:30 - Τηλεδιάσκεψη ΥΠΟΙΚ με αρχηγούς των κομμάτων το απόγευμα για το διαφοροποιημένο πακέτο οικονομικών μέτρων

Τηλεδιάσκεψη με τα κόμματα αναμένεται να έχει σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης για τη συζήτηση του διαφοροποιημένου πακέτου οικονομικών μέτρων και του πακέτου για τόνωση της ρευστότητας που ετοίμασε η Κυβέρνηση.

Η τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων αναμένεται να γίνει γύρω στις πέντε το απόγευμα. Το πρωί ο Υπουργός Οικονομικών αναμένεται να έχει συνεννόηση για το θέμα με του Διευθύνοντες Συμβούλους των τραπεζών, ύστερα από συνάντηση που είχε χθες και με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ) Κωνσταντίνο Ηροδότου.

Εξάλλου με τους CEO των τραπεζών αναμένεται να έχει τηλεδιάσκεψη σήμερα και ο Διοικητής της ΚΤΚ. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, οι τράπεζες αναμένουν διευκρινίσεις από την ΚΤΚ, ώστε οι κινήσεις στις οποίες θα προβούν για τις ανάγκες της κρίσης να μην συνεπάγονται μεγαλύτερες ανάγκες σε κεφάλαια και προβλέψεις στο μέλλον ή να θεωρηθεί κάποια παράταση στην αποπληρωμή δανείων ως μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

11:18 - Προσχέδια των ειδικών πιστοποιητικών εντύπων για τις μετακινήσεις

Πρόκειται για δύο έντυπα, τα οποία θα πρέπει να συμπληρώνονται όταν πολίτης θα χρειαστεί να μετακινηθεί μετά τις 18:00 της 24ης Μαρτίου και μέχρι τις 13 Απριλίου, σύμφωνα με το διάταγμα του Προέδρου Αναστασιάδη. 

Το ένα αφορά βεβαίωσε κυκλοφορίας εργαζομένου και το άλλο για κατ' εξαίρεση μετακίνηση πολιτών. 

11:12 - Πόσα θα κοστίζει η εξέταση για κορωνοϊό

11:02 - Έκκληση Υπουργείου προς πολίτες για τα φάρμακα

10: 50 - Εξετάζεται και ο Πρόεδρος 

Σε προληπτική εξέταση για κορωνοϊό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και οι στενοί του συνεργάτες.

Ο Πρόεδρος έδωσε το πρωί της Τρίτης (24/3) δείγμα, όπως και άλλοι συνεργάτες του. Σημειώνεται ότι πρόκειται να υποβληθούν σε εξέταση όλοι στο Προεδρικό. 

10:40 -  Ανακοίνωση από Κυπριακά Ταχυδρομεία

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι από Τρίτη 24/03/2020 θα παραμείνουν κλειστά τα πιο κάτω Ταχυδρομικά Γραφείαː

- Αγίου Λαζάρου Λάρνακας

- Αερολιμένα Λάρνακας

- Ορμήδειας

- Αθηένου

- Λιοπετρίου

10:35 - Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται από χθες τα Ιατρεία Γρίπης στην Κύπρο

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται από χθες, 23 Μαρτίου, και τα πέντε Ιατρεία Δημόσιας Υγείας ή Ιατρεία Γρίπης, τα οποία θα εξετάζουν άτομα, που παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης και δεν είναι βέβαιο αν πρόκειται για κρούσματα κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, ανέφερε ότι από χθες ξεκίνησε η ροή ασθενών προς τα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας, τα οποία άρχισαν σταδιακά τη λειτουργία τους από την περασμένη εβδομάδα.

Όπως είπε προς το παρόν είναι σε λειτουργία ένα Ιατρείο σε κάθε επαρχία, ωστόσο, σημείωσε ότι όπου οι ανάγκες θα είναι αυξημένες, η προσπάθεια θα είναι να λειτουργήσουν διπλά ιατρεία.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Κυριάκου είπε ότι τα Ιατρεία Γρίπης σε Λευκωσία και Λάρνακα λειτουργούν από τις 08:00 μέχρι τις 20:00, ενώ σε Λεμεσό, Πάφο και Αμμόχωστο από τις 08:00 μέχρι τις 14:00.

«Ο στόχος του Υπουργείου Υγείας», συμπλήρωσε, «είναι να επεκταθεί και να έχουμε παραπάνω από ένα ιατρεία σε κάθε επαρχία».

10:10 - Υπουργείο Υγείας: Τα αποτελέσματα της εργαστηριακής ανάλυσης που διενεργήθηκαν στους δρ Πανά και Νικολόπουλο είναι αρνητικά.

10:05 - Κύπρος - Κορωνοϊός: «Ξεσάλωσαν» τελευταία φορά - Καταγγελίες Αστυνομίας

Σε συνολικά δύο χιλιάδες διακόσιους σαράντα έξι ελέγχους σε διάφορα υποστατικά και επτά καταγγελίες, παγκύπρια,, προέβη η Αστυνομία, από το απόγευμα της Δευτέρας (23/3) μέχρι το πρωί της Τρίτης (24/3), στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

09:30 - Έτσι μπορείτε να πληρώσετε τους λογαριασμούς της ΑΗΚ

08:45 - Επιχείρηση μεταφοράς στο νοσοκομείο Λ/σου μέλους πληρώματος ιταλικού κρουαζιερόπλοιου με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού

Επιχείρηση μεταφοράς στο νοσοκομείο μέλους πληρώματος του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου Costa Diadema, με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού , πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στο αγκυροβόλιο της Λεμεσού.

Το κρουαζιερόπλοιο, χωρητικότητας σχεδόν 5 χιλιάδων επιβατών, ταξιδεύει μόνο με το προσωπικό του καθώς η εταιρεία Costa Cruises, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, έχει αναστείλει όλες τις κρουαζιέρες της μέχρι το τέλος Απριλίου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν μέλη του προσωπικού του να έχουν εκδηλώσει ύποπτα συμπτώματα, ενώ ένα από αυτά παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές και ζητήθηκε βοήθεια από τις κυπριακές αρχές.

Κατόπιν οδηγιών, το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο Λεμεσού στις 2.30 τα ξημερώματα και σκάφος της λιμενικής παρέλαβε τον ασθενή, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λεμεσού ώστε να του παρασχεθεί η απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική αγωγή και να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Το Costa Diadema, το οποίο ξεκίνησε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έφθασε στη Μεσόγειο μέσω της διώρυγας του Σουέζ, αναχώρησε άμεσα για τον τελικό προορισμό του, την Ιταλία.

08:30 - Σε κατάσταση «υγειονομικής έκτακτης ανάγκης» τέθηκε η Γαλλία

07:26 - Νέα μέτρα στα Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λάρνακας ανακοίνωσε ο ΟΚΥπΥ

Νέα μέτρα στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λάρνακας ανακοίνωσε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) κατόπιν της ανακοίνωσης κρουσμάτων κορωνοϊού σε Επαγγελματία Υγείας στην Μονάδα Εντατικής Καρδιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και ασθενή που νοσηλεύεται στον Παθολογικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

07:15 -  Κλειστό και σήμερα Τρίτη το ΓΝ Πάφου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X