ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Όσοι δεν τηρούν τα διατάγματα θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου»

Τι δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Όσοι δεν τηρούν τα διατάγματα θα καταγγέλλονται και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Σαββίδης, ξεκαθαρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι οι υποθέσεις αυτές «μπορούν άμεσα και να καταχωρηθούν αλλά και να εκδικαστούν από τα Δικαστήρια, χωρίς να επηρεάζονται από τα προσωρινά μέτρα περιορισμού εκδίκασης των δικαστικών υποθέσεων».

«Από σήμερα στις 6 το απόγευμα θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ψες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο διάγγελμά του. Αυτά διαλαμβάνονται στο νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας, που δημοσιεύθηκε αργά χθες το βράδυ. Βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με την ηγεσία της Αστυνομίας, προς την οποία οι οδηγίες μου εξαρχής ήταν σαφείς και είναι οδηγίες για εντατικοποίηση των ελέγχων συμμόρφωσης με τα διατάγματα, που εκδίδονται βάσει του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου. Ο νόμος πρέπει να τηρείται», τόνισε ο κ Σαββίδης.

«Θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι οφείλουμε να σεβαστούμε και να εφαρμόζουμε την τήρηση των διαταγμάτων. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μην πειθαρχεί στα διατάγματα. Οι επιπόλαιες συμπεριφορές αποτελούν δημόσιο κίνδυνο και κανενός η ζωή δεν είναι ρουλέτα. Όσοι δεν το πράττουν, θα καταγγέλλονται και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου», σημείωσε.

Πέραν από τα εξώδικα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε στο διάγγελμά του, πρόσθεσε, «υπάρχει η δυνατότητα προσαγωγής των παραβατών στα Δικαστήρια και σε περίπτωση καταδίκης προβλέπεται ποινή φυλάκισης και πρόστιμο. Θέλω να διευκρινίσω», συνέχισε, «ότι οι υποθέσεις αυτές, που αφορούν παραβάσεις του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, στη βάση των πρόσφατων κριτηρίων του Ανωτάτου Δικαστηρίου, μπορούν άμεσα και να καταχωρηθούν αλλά και να εκδικαστούν από τα Δικαστήρια, χωρίς να επηρεάζονται από τα προσωρινά μέτρα περιορισμού εκδίκασης των δικαστικών υποθέσεων».

Ο κ. Σαββίδης κάλεσε τους πολίτες «όπως συνεχίσουν να συνδράμουν το έργο της Αστυνομίας και των υπηρεσιών του κράτους για εφαρμογή του νόμου, καταγγέλλοντας παράβαση των διαταγμάτων στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή στον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό. Ο σεβασμός και η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι προϊόν διαπραγμάτευσης. Πειθαρχημένοι, θα τα καταφέρουμε», κατέληξε.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X