ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην μάχη με τον «αόρατο εχθρό» η Κύπρος - 95 τα κρούσματα

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Εν μέσω μίας νέας πραγματικότητας την οποία βιώνει η Κύπρος, τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται μέρα με τη μέρα, ενώ τα μέτρα παγκοσμίως αλλά και στο νησί μας ενισχύονται. Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση του ιού, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα.

Πρώτος θάνατος στην Κύπρο από τον νέο κορωνοϊό, Covid-19. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας πρόκειται για τον 70χρονο Βρετανό που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, μετά από την επιβεβαίωσή του ως κρούσμα COVID-19. Ο ασθενής νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με πολύ βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και είχε βρεθεί θετικός στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των επαφών κρούσματος COVID-19.


Κύπρος: «Πρόεδρε, Υπουργέ κατεβάστε τον διακόπτη τώρα... σας ικετεύω» (pic)


Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφθασε στα 95 έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Κυριακής (22/3) για 11 νέα κρούσματα. 

Το μότο που κυριαρχεί αυτές τις ημέρες, το «Μείνε Σπίτι» είναι κρίσιμης σημασίας για την μάχη κατά του κορωνοϊού.

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

20:49 - Κορωνοϊός: Σε αυτοπεριορισμό ο Διευθυντής του Γ.Ν. Πάφου

20:44 - Τρία νέα κρούσματα στα κατεχόμενα

Τρία νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν απόψε στα κατεχόμενα, όλοι "πολίτες" του ψευδοκράτους.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, την ανακοίνωση έκανε ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί στον «Μπαϊράκ» λέγοντας ότι πρόκειται για τρεις πολίτες που ήρθαν σε επαφή με προηγούμενη κρούσμα. Έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στα κατεχόμενα είναι 38, 31 οι Γερμανοί τουρίστες και 7 πλέον οι Τ/κ.

Τ/κ ΜΜΕ σημειώνουν ότι οι πρώτοι δύο Τ/κ που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είχαν έρθει από την Βρετανία (μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας). Ο ένας εξ αυτών φέρεται να ήταν η αιτία μετάδοσης στην σύζυγό του και το χθεσινό κρούσμα ήταν άτομο που είχε έρθει σε επαφή μαζί τους. Πιθανολογείται ότι και τα τρία νέα περιστατικά είχαν έρθει επίσης σε επαφή με το ζεύγος.

20:13 - «Lockdown... ΑΜΕΣΑ και στην Κύπρο» - Κατεπείγουσα σύσταση από ΠΙΣ

19:45 - Κύπρος - Κορωνοϊός: Παράκουσαν από καφενεία και μπαράκι μέχρι... εκκλησίες!

18:48 - Κατεχόμενα: Μερική απαγόρευση κυκλοφορίας 

Μερική απαγόρευση κυκλοφορίας επέβαλλαν τα Κατεχόμενα για την αντιμετώπιση του νέου ιού. Ο Κουντρέτ Όζερσαϊ μίλησε το απόγευμα της Κυριακής για την επιβολή του μέτρου και τόνισε τα εξής: «Η μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα απόψε. Ωστόσο, ενώ αυτή η απαγόρευση συνεχίζεται, θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στην αγορά, φαρμακείο, βενζινάδικο, νοσοκομείο, τράπεζα. Στο πλαίσιο αυτό, ορισμένοι ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί θα μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο τους, όπως συμβαίνει και με τα μέτρα που έχουμε λάβει έως τώρα». Ο κ. Οζερσαΐ πρόσθεσε ότι από σήμερα η «αστυνομία» έχει ενισχυμένες αρμοδιότητες για την επιβολή του νέου μέτρου.

18:17 - Απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας στην Ελλάδα

18:13 - 11 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

17:30 - Κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα: 94 νέα, 15 οι νεκροί

Στους 15 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν 94 νέα κρούσματα με το συνολικό αριθμό να φτάνει πλέον σε 624.

124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι.

17:00 - Ακύρωση ενημέρωσης για κρούσματα κορωνοϊού

Σε κατ` οίκον περιορισμό έχουν τεθεί οι γιατροί που κάνουν την καθημερινή ενημέρωση για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού «λόγω επαφής τους που μολύνθηκε από τον ιό».

Σε ενημέρωση των λειτουργών των ΜΜΕ, από το Υπουργείο Υγείας, αναφέρεται ότι «οι γιατροί που κάνουν την καθημερινή ενημέρωση για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού πήραν οδηγίες να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι την διεκπεραίωση της εργαστηριακής τους εξέτασης λόγω επαφής τους που μολύνθηκε από τον ιό, και με γνώμονα τη διαφύλαξη της δική σας υγείας, η σημερινή ενημέρωση θα γίνει γραπτώς με δελτίο Τύπου».

Προστίθεται ότι θα υπάρξει ενημέρωση αύριο για τις διευθετήσεις που θα ισχύουν για τον τρόπο ενημέρωσης των αποτελεσμάτων στο εξής.

16:38 - Έκκληση αρμοδίων στα κατεχόμενα: «Μείνετε σπίτι» - Νέα αναστάτωση με φοιτητές από την Τουρκία

15:40 - Στ. Κυριακίδου: Αυστηρός περιορισμός και συντονισμός, κλειδιά για αντιμετώπιση της πανδημίας

Το μήνυμα ότι μόνο με τον αυστηρό περιορισμό μπορούμε να σταματήσουμε την εξάπλωση του COVID-19 και μόνο με συντονισμό μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, θα είναι πλήρως αποτελεσματικά τα μέτρα, στέλνει με συνέντευξή της στην Καθημερινή της Κυριακής, η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

Η Επίτροπος, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου Κωνσταντίνο Ιωάννου, σημειώνει ότι η Κύπρος «έχει λάβει από την αρχή μέτρα, ιδιαίτερα αυστηρά, πάντοτε σε συνεννόηση με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων- ECDC και τον ΠΟΥ», ξεκαθαρίζοντας ότι «πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε την κρισιμότητα των στιγμών, να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα, να ακολουθούμε τις οδηγίες πιστά».

Σύμφωνα με την κ. Κυριακίδου «οι Κύπριοι έχουμε αποδείξει ότι και αίσθημα ευθύνης διαθέτουμε και υπομονή ώστε να αντέξουμε και να ανταπεξέλθουμε ως νικητές απ’ όλες τις δυσκολίες». «Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω με όλη μου την ψυχή το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό στην Κύπρο για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει, καθημερινά σε αυτήν τη μάχη», λέει.

Η ίδια περιγράφει αναλυτικά τις προσπάθειες της Κομισιόν για κοινές διαδικασίες προμηθειών προστατευτικού εξοπλισμού τεστ ανιχνεύσεως του ιού, καθώς και νοσοκομειακών αναπνευστήρων στην ΕΕ και τονίζει ότι «η ΕΕ έχει λάβει δύσκολες και τολμηρές αποφάσεις τις τελευταίες βδομάδες προκειμένου να αντιμετωπίσει την ραγδαία εξάπλωσή του ιού COVID-19».

«Έχουμε ηθική και πολιτική ευθύνη να ηγηθούμε αυτής της τιτάνιας προσπάθειας», λέει, προσθέτοντας ότι «βγήκαμε μπροστά, και στηρίζουμε τα Κράτη Μέλη μας με όποιο τρόπο μπορούμε».

Ο ρόλος της Koμισιόν, αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξης η κ. Κυριακίδου, «είναι να διασφαλίζει ότι οι ανάγκες των Κρατών Μελών μπορούν να ικανοποιηθούν, μέσω συνεχόμενης και αδιάλειπτης συνεργασίας και συντονισμού».

Κληθείσα να σχολιάσει τις επιμέρους κινήσεις των Κρατών Μελών της ΕΕ, η Επίτροπος προειδοποιεί «οι αποφάσεις ενός Κράτους Μέλους έχουν σημαντικές επιπτώσεις και στα γειτονικά κράτη».

«Έχω από την αρχή τονίσει στα Κράτη Μέλη την σημασία του μεταξύ τους συντονισμού, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά τα μέτρα -για αυτό έχω σχεδόν καθημερινές τηλεδιασκέψεις με όλους τους Υπουργούς Υγείας», αναφέρει.

Σύμφωνα με την κ. Κυριακίδου, «αντιμετωπίζουμε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και πρωτοφανές πρόβλημα δημόσιας υγείας στην Ευρωπαϊκή επικράτεια. Τα δραστικά και άμεσα μέτρα, επιβάλλονται για να μπορέσουμε να αντιστρέψουμε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση το συντομότερο δυνατό».

14:19 - Στο Νοσοκομείο Αναφοράς μεταφέρθηκε σήμερα ένας ασθενής από το ΓΝ Πάφου

Ενας ασθενής από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου διακομίσθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς. Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι μια νέα εισαγωγή, επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού, έγινε σήμερα στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Ο ασθενής νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Αναφοράς.

Συνολικά σήμερα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο 13 άτομα με την κλινική κατάσταση της υγείας τους να θεωρείται καλή. Εν τω μεταξύ δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας ενός ασθενούς που μεταφέρθηκε χθες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου για πιο στενή παρακολούθηση. Η κατάσταση του συγκεκριμένου ασθενούς παρουσίασε βελτίωση.  Εν τω μεταξύ δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες ή και ώρες να δοθούν και άλλα εξιτήρια αφού αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα οποία έχουν υποβληθεί ορισμένοι ασθενείς.

14:01 - Κύπρος - Κορωνοϊός: Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση τριών ασθενών

13:20 - Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι χώρες που δεν έχουν ούτε ένα κρούσμα

13:15 - Νέα σύσκεψη στο Προεδρικό για κορωνοϊό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα προεδεύσει αύριο, 23 Μαρτίου, στις 9.15 π.μ, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης της Διυπουργικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό.

13:00 - ΠΟΥ- Covid-19: Πρέπει να εντοπιστούν όσοι νοσούν

12:25 - Τρεις πτήσεις αναχωρούν σήμερα από το αεροδρόμιο Λάρνακας μεταφέροντας επιβάτες πίσω στις χώρες τους

Τρεις πτήσεις αναχωρούν σήμερα από το αεροδρόμιο Λάρνακας μεταφέροντας επιβάτες πίσω στις χώρες τους.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι γύρω στις τρεις το μεσημέρι θα αναχωρήσει μία πτήση της Aeroflot για Μόσχα. Γύρω στις 16.15 θα αναχωρήσουν μία πτήση της Lufthansa για Φρανκφούρτη και μία πτήση της Ural Airways επίσης για Μόσχα.

Οι τρεις πτήσεις μεταφέρουν επιβάτες που είτε είναι τουρίστες που εγκλωβίστηκαν στην Κύπρο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είτε υπήκοοι ξένων χωρών που επιθυμούν να επιστρέψουν πίσω στις χώρες τους.

Σημειώνεται ότι χθες 711 επιβάτες αναχώρησαν με επτά πτήσεις από το αεροδρόμιο Λάρνακας.

12:15 - Κορωνοϊός: «Μακάρι να μπορούσα να ξεχάσω τα πρόσωπα όσων είδα να πεθαίνουν»

11:25 - 1.391 επιβάτες αναχώρησαν χτες από το αεροδρόμιο Πάφου με 11 πτήσεις

Χίλιοι τριακόσιοι ενενήντα ένας επιβάτες(1.391) αναχώρησαν χτες με έντεκα πτήσεις από τον αερολιμένα Πάφου με προορισμό το Βερολίνο, το Λονδίνο, το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Στο μεταξύ, από τον αερολιμένα της Πάφου, αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα, στις 15:40 το μεσημέρι, ναυλωμένη πτήση από το Ηνωμένο Βασίλειο με προορισμό το Λονδίνο Γκάτγουικ.

Σημειώνεται πως από τις 03:00 τα ξημερώματα χτες , τέθηκε σε ισχύ, το Διάταγμα του Υπουργού Μεταφορών για απαγόρευση πτήσεων στα αεροδρόμια της Κύπρου για 14 μέρες.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται πτήσεις που μεταφέρουν εμπορεύματα, που φτάνουν χωρίς επιβάτες για να μεταφέρουν άτομα που θέλουν να επιστρέψουν στις χώρες τους, πτήσεις για ανθρωπιστικούς λόγους ή άλλες μεμονωμένες πτήσεις για περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης και αφού πρώτα εξασφαλιστεί ειδική άδεια του Υπουργού Μεταφορών.

11:05 - Πρώτος νεκρός στην Κύπρο: «Μας κοιτούσε με αγωνία και ρωτούσε πότε θα γυρίσει πίσω»

10:35 - Τέσσερις καταγγελίες από Αστυνομία για παράβαση των διαταγμάτων 

Σε τέσσερις καταγγελίες προέβη η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο για παράβαση των διαταγμάτων της κυβέρνησης στα πλαίσια των μέτρων αναχαίτισης της διασποράς της ασθένειας COVID – 19.

Εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι οι τέσσερις καταγγελίες προέκυψαν από ένα σύνολο 1850 ελέγχων σε διάφορα υποστατικά που εμπίπτουν στα διατάγματα.

10:30 - Covid-19: Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε κατ' οίκον περιορισμό

09:45 - Στα 35 τα κρούσματα στα κατεχόμενα, τέταρτο κρούσμα Τ/κ

Ακόμη ένα κρούσμα ανακοινώθηκε χθες βράδυ στα κατεχόμενα ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ασθενών με κορωνοϊό στους 35, εκ των οποίων 31 είναι Γερμανοί τουρίστες.

Όπως δήλωσε χθες βράδυ ο "υπουργός υγείας" Αλί Πιλλί πρόκειται για πολίτη του ψευδοκράτους, Τουρκοκύπριο ή Τουρκοκύπρια, που ήρθε σε επαφή με άτομο το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό και είναι ήδη υπό θεραπεία.

09:30 - Απαγόρευση κυκλοφορίας στους ηλικιωμένους στην Τουρκία

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και σε ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις επέβαλε το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών. 

Στο μεταξύ με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας έκλεισαν και τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα ινστιτούτα αισθητικής. 

09:20 - Παραμένει κλειστό το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου

Kλειστό παραμένει και σήμερα το κρατικό νοσηλευτήριο της Πάφου. Η αναστολή της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων και του ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου θα συνεχιστεί και σήμερα Κυριακή , σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, με ειδικές όμως διευθετήσεις για αιματολογικά και ογκολογικά περιστατικά, αιμοκάθαρση και θαλασσαιμία. (Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ)

08:50 - Κόντε: «Η Ιταλία, να σηκωθεί και πάλι όρθια»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X