ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκκληση αρμοδίων στα κατεχόμενα: «Μείνετε σπίτι»

Νέα αναστάτωση με φοιτητές από την Τουρκία

Έκκληση στον κόσμο να μην βγαίνει από το σπίτι, απηύθυνε ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί σήμερα, λέγοντας ότι «εάν μας βοηθήσετε, θα το ξεπεράσουμε. Εάν το παλέψουμε θα εμποδίσουμε την επιδημία. Να μείνουν όλοι σπίτι, να μην βγουν, ας μας βοηθήσουν».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Πιλλί επανέλαβε ότι όποιος έχει πυρετό, βήχα, βαριά αναπνοή, δυσκολία στο να αναπνεύσει ή όλα αυτά μαζί, να πάρει τηλέφωνο στο νούμερο που έχουν συστήσει για αυτά τα περιστατικά. Το ίδιο, είπε, και αν κάποιος έχει έρθει σε επαφή με άτομο που ήρθε από το εξωτερικό τις τελευταίες 14 μέρες, εάν ήρθε σε επαφή με άτομο που νοσηλευόταν ή με συγγενικό του πρόσωπο. «Θέλουμε να εγκλωβίσουμε τον ιό εκεί που θα εμφανιστεί. Γι’ αυτό μείνετε σπίτι. Εάν υπάρχουν ένα δυο κρούσματα και βγουν από το σπίτι, ο αριθμός θα διπλασιαστεί.».

Ο κ. Πιλλί ανακοίνωσε ότι ο φοιτητής που είχε έρθει από την Βρετανία και είχε μεταφερθεί χθες στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, είναι τελικά αρνητικός στον κορωνοϊό.

Τ/κ ΜΜΕ, μεταδίδουν επίσης ότι άλλος ένας Τουρκοκύπριος που έμενε στο Λονδίνο είναι επίσης θύμα του κορωνοϊού. Πρόκειται για τον 80χρονο Μουσταφά Αχμέτ. Τις προηγούμενες ημέρες είχε αποβιώσει λόγω κορωνοϊού άλλη μια Τουρκοκύπρια ηλικιωμένη γυναίκα που έμενε στο Λονδίνο.

Στο μεταξύ, η αναστάτωση με τους φοιτητές που ήρθαν από την Βρετανία στα κατεχόμενα, αλλά και αυτούς που έμειναν σε φοιτητικές εστίες γιατί δεν μπόρεσαν να φύγουν, συνεχίζεται.

Η πληροφορία νωρίτερα σήμερα ότι δύο φοιτητές που έμεναν στο ξενοδοχείο River side στον κατεχόμενο Καραβά «το έσκασαν» προκάλεσε ανησυχία και αναστάτωση για αρκετή ώρα στους κατοίκους της περιοχής και μέσα από τα ΜΚΔ. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου αλλά και η «αστυνομία» που φρουρεί το χώρο, το διέψευσαν.

Το χθεσινό περιστατικό με τους πρώτους φοιτητές από την Βρετανία που μεταφέρθηκαν σε ιδιωτική εστία στο Δίκωμο η οποία όμως ήταν βρώμικη και με ελλείψεις καλύπτει τα πρωτοσέλιδα σήμερα στον τ/κ Τύπο με την Χαβαντίς να γράφει για «Φιάσκο» και την Αφρίκα για «Ρεζίλι». Ενας εκ των Τ/κ φοιτητών με ανάρτησή του στα ΜΚΔ που μεταδόθηκε ως είδηση από κάποιες τ/κ ιστοσελίδες, ανέφερε ότι οι ίδιοι πλήρωσαν τα εισιτήρια για τις ναυλωμένες πτήσεις "και μάλιστα ακριβά" και πως ήρθαν "με άγχος και μας αντίκρισαν με μίσος".

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με φωτογραφίες και βίντεο από εκατοντάδες φοιτητές από την Τουρκία έξω από τις εστίες σε Αμμόχωστο, Μόρφου και Κερύνεια, τις οποίες τους ζητήθηκε να εγκαταλείψουν άμεσα. Ως αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται σε τ/κ ΜΜΕ, όλοι αυτοί οι φοιτητές πήγαν με όποιο μέσον είχαν στο λιμάνι Κερύνειας, αφού πλέον η αεροπορική σύνδεση Τουρκίας – ψευδοκράτους έχει σταματήσει. Οι φοιτητές φώναζαν συνθήματα όπως «Ντροπή τδβκ», όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος, ενώ δημιουργήθηκε και σχετικό hashtag.

Επρόκειτο για εστίες στις οποίες οι διευθετήσεις για τους φοιτητές εκ Τουρκίας που θα έμεναν εκεί, έγινε από το Ανώτατο Συμβούλιο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Τουρκίας. Ο «υπουργός μεταφορών», Τολγκά Ατακάν δήλωσε ότι γι’ αυτούς διευθετήθηκε ειδικό δρομολόγιο φέριμποτ που θα τους μεταφέρει αργότερα εντός της ημέρας στην Τουρκία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X