ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Live: Όλοι έτοιμοι για το restart

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Μετά το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, την Τετάρτη (29/4) για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με την άρση των μέτρων περιορισμού τα οποία επιβλήθηκαν, η Κύπρος βρίσκεται λίγα 24ωρα πριν την επανεκκίνηση. 

Ο Πρόεδρος απευθυνόμενος στον κυπριακό λαό, θυμίζουμε ότι ανέφερε τις δύο πρώτες φάσεις για το σταδιακό ξεκλείδωμα του νησιού.

«Κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και αφού λήφθηκαν υπόψη οι εισηγήσεις της επιστημονικής ομάδας και οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αποφασίστηκαν οι δύο πρώτες φάσεις για τη σταδιακή άρση των περιορισμών, οι οποίες αρχίζουν στις 4 και 21 Μαΐου αντιστοίχως», ανέφερε ο Πρόεδρος.

Από τις 4 Μαΐου αυξάνεται ο αριθμός μετακινήσεων σε τρεις την ημέρα με αποστολή γραπτού μηνύματος (SMS). Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση διακίνησης από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Στην δεύτερη φάση (21η Μαΐου), αίρονται όλοι ανεξαρτήτως οι περιορισμοί διακίνησης των πολιτών.

Επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία του κορωνοϊού μέχρι τις 30 Απριλίου 

Διαβάστε εδώ το πλάνο χαλάρωσης.

Όσον αφορά τα κρούσματα, με βάση και τα δεδομένα του Σαββάτου (2/5), ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 864. Τα θύματα της πανδημίας στην Κύπρο, είναι 15.

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

18:57 - Τρεις θάνατοι και 8 νέα περιστατικά κορωνοϊού στην Ελλάδα

Οκτώ νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα και τρεις νέοι θάνατοι. Συνολικά 143 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό στη χώρα, ενώ τα συνολικά κρούσματα έχουν φτάσει τα 2620.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 78207 κλινικά δείγματα, ενώ 37ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας, Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε και στην έγκριση του φαρμάκου Remdesivir στις ΗΠΑ. «Επετράπη στις ΗΠΑ η χρήση του, αν και με προσωρινή έγκριση, λόγω του κατεπείγοντος που παρουσιάζεται σε επίπεδο δημόσιας υγείας. Θα αρχίσει να χορηγείται σε παιδιά με χαμηλή οξυγόνωση. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως δεν έχουμε στα χέρια μας όλες τις απαντήσεις», είπε ο κ. Τσιόδρα.

18:44 - Κύπρος: Αυτοί επιστρέφουν δουλειά την Δευτέρα και κάνουν τεστ

17:57 - Ούτε και σήμερα θετικό κρούσμα κορωνοϊού στα κατεχόμενα

Δεν καταγράφηκε κρούσμα κορωνοϊού στα κατεχόμενα σήμερα.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του «υπουργού υγείας» Αλί Πιλλί, μέσα από τη διενέργεια 373 διαγνωστικών εξετάσεων που έγιναν σήμερα δεν εντοπίστηκε θετικό περιστατικό.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 108. Ενας ασθενής πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και ένας νοσηλεύεται, ανέφερε.

17:49 - Κύπρος: Και σήμερα μονοψήφιος ο αριθμός κρουσμάτων - Οι πληροφορίες

16:52 - Δώδεκα ασθενείς εξετάστηκαν στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου

Δώδεκα ασθενείς δέχτηκε το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πάφου μέχρι το μεσημέρι, σύμφωνα με τον δρα Ιωσήφ Μουτήρη, Επιστημονικό Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου για τον covid- 19

Σύμφωνα με τον δρα Μουτήρη, στον Θάλαμο Ύποπτων περιστατικών του Νοσοκομείου Πάφου νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες ηλικίας 53 και 83 ετών, ενώ άλλοι δύο ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Στον Μικτό θάλαμο του Νοσοκομείου Πάφου νοσηλεύονται τρεις ασθενείς, ενώ στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης νοσηλεύονται επίσης τέσσερις ασθενείς με βεβαρυμένο ιστορικό και με υποστήριξη του αναπνευστικού και καρδιαγγειακού συστήματος.

Ο δρα Μουτήρης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το ΓΝ Πάφου "έχει κερδίσει το πρώτο στοίχημα και έχει αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του ανάμεσα στον κόσμο". Αυτό οφείλεται κυρίως, όπως είπε, στο προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό, στα μέτρα σε κεντρικό επίπεδο και στον υψηλό βαθμό συνεννόησης μεταξύ νοσοκομείου και διεύθυνσης του Οργανισμού και Υπουργείου Υγείας.

Επεσήμανε ωστόσο πως το επόμενο βήμα, που είναι η πλήρης λειτουργία των Κλινικών του Νοσοκομείου, θα είναι καθοριστικής σημασίας για τη μετέπειτα πορεία και ρόλο του Γ.Ν. Πάφου, στη νέα εποχή, όπως αυτή θα καθοριστεί από την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του Γενικού Συστήματος Υγείας την 1η Ιουνίου, κατέληξε.

16:49 - Λάρνακα - Στοπ σε επιβάτη με ύποπτα συμπτώματα

15:46 - Κύπρος - Οδοντίατροι: Τι ισχύει με τις τιμές

14:18 - Στους 14 οι ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού στο ΓΝ Λεμεσού

Συνολικά 14 ασθενείς νοσηλεύονται σήμερα με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού στον 5ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, καθώς και ένας ασθενής που προβλήθηκε από τον ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΚΥπΥ, μέχρι το μεσημέρι, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του δημόσιου νοσηλευτηρίου της Λεμεσού νοσηλεύεται διασωληνωμένος μόνο ένας ασθενής με κορωνοϊό.

Στον 5ο όροφο νοσηλεύονται με ύποπτα συμπτώματα 14 άτομα, τρία λιγότερα από χθες, καθώς και ένας ασθενής που προσβλήθηκε από τον COVID-19.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για τα άτομα που προσήλθαν για εξέταση κορωνοϊού στο ΤΑΕΠ ή στον Θάλαμο Βραχείας Νοσηλείας, που λειτουργεί στην ψυχιατρική πτέρυγα του ΓΝ Λεμεσού.

14:12 - Παράταση περιόδου υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Εκταρικών Επιδοτήσεων για το έτος 2020

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ) ανακοινώνει ότι οι ημερομηνίες υποβολής και τροποποίησης αιτήσεων της Ενιαίας Εκταρικής επιδότησης παρατείνονται, λόγω της πανδημίας κορονοϊού μέχρι τις ακόλουθες ημερομηνίες:

Ενιαία Αίτηση Εκταρικών Επιδοτήσεων 2020

Υποβολή Ενιαίας Αίτησης Εκταρικών Επιδοτήσεων

18/05/2020

Υποβολή Ενιαίας Αίτησης Εκταρικών Επιδοτήσεων με ποινή

12/06/2020

Τελευταία ημερομηνία τροποποιήσεων στις αιτήσεις

15/06/2020

Τελευταία ημερομηνία τροποποιήσεων κατόπιν προκαταρκτικών ελέγχων για αιτητές που θα ενημερωθούν από τον ΚΟΑΠ

24/06/2020

Επισύρεται η προσοχή των αιτητών όπως υποβάλλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά και ότι μετά τις καταληκτικές πιο πάνω ημερομηνίες ο ΚΟΑΠ δεν θα έχει τη δυνατότητα παραλαβής αιτήσεων ή και προσθηκών, με οποιοδήποτε τρόπο.

Όσοι αιτητές για λόγους ανωτέρας βίας, δεν μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους θα πρέπει να ενημερώσουν σχετικά τον Οργανισμό το συντομότερο δυνατόν.

14:08 - Όσα πρέπει να γίνονται στους χώρους εργασίας για τον κορωνοϊό

13:41 - Δρ. Καραγιάννης: «Αν υπάρξουν 20-30 περιστατικά την ημέρα, θα πρέπει να πάμε δύο βήματα πίσω»

13:29 - Θα ελέγχονται όλοι - Στην «μάχη» για εντοπισμό παραβατών και άλλες υπηρεσίες

12:23 - Πτώση νέων κρουσμάτων σε 485 και θανάτων σε 82 στο Βέλγιο το τελευταίο 24ωρο

11:31 - «Έστησαν» συναυλία για να αποχαιρετήσουν το ξενοδοχείο - καραντίνα

11:20 - Από τις 10 Μαΐου η επαναλειτουργία καταστημάτων λιανικού εμπορίου τις Κυριακές

Από τις 10 Μαΐου ξεκινά η επαναλειτουργία των καταστημάτων λιανικού εμπορίου τις Κυριακές, σύμφωνα με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Λιανικού Εμπορίου.

«Διευκρινίζεται ότι βάση του τελευταίου διατάγματος που εκδόθηκε από τον Υπουργό Υγείας, το δικαίωμα επαναλειτουργίας των καταστημάτων λιανικού εμπορίου τις Κυριακές τίθεται σε ισχύ από την Κυριακή, 10 Μαΐου 2020» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

10:59 - Παροχή δωρεάν προγεύματος σε δικαιούχους μαθητές/μαθήτριες κατά τη διάρκεια της αναστολής φοίτησης

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι, μετά από συνεννόηση με τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης, θα προχωρήσει στην καταβολή ειδικού επιδόματος το οποίο θα καλύπτει το αντίτιμο της παροχής προγεύματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο σε όλους τους δικαιούχους μαθητές/μαθήτριες Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης. Συνολικά θα επωφεληθούν περίπου 13.000 μαθητές και μαθήτριες και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα παροχής δωρεάν προγεύματος σε άπορους μαθητές/μαθήτριες που φοιτούν στη δημόσια εκπαίδευση συγχρηματοδοτείται από τα Ευρωπαϊκά Κοινωνικά Ταμεία (ΕΚΤ). Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η συνέχιση παροχής βοήθειας στα παιδιά των οποίων η οικογένεια δεν έχει την οικονομική δυνατότητα λόγω των οικονομικών προβλημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν στη δύσκολη περίοδο που περνά ο τόπος μας αυτή τη στιγμή.

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για άλλη μια φορά, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, μέσα στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων είναι αρωγός στις οικονομικά ευάλωτες ομάδες του μαθητικού πληθυσμού.  

 

10:44 - ΥΠΕΞ: Κάθε κρίση είναι εξ ορισμού οδυνηρή και απευκταία. Από την αντιμετώπιση της όμως θα κριθεί αν θα βγούμε από αυτήν πιο δυνατοί, ανθρώπινοι, ενωμένοι

10:27 - Δεκατρείς ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Συνολικά 13 ασθενείς με κορωνοϊό, νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Μέχρι τις 10 σήμερα το πρωί από τους 13 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, οι δύο βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Η κατάσταση της υγείας των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, κρίνεται, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, ως σταθερή.

Αργότερα σήμερα ενδέχεται να δοθεί ένα εξιτήριο σε ασθενή του οποίου τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό.

10:24 - 143 οι νεκροί στην Ελλάδα, τρία ακόμη θύματα 

Οι νεκροί στην Ελλάδα, πλέον ανέρχονται σε 143, καθώς τρεις συμπολίτες μας έχασαν την μάχη με την ζωή τους.

Πρόκειται για άνδρα 57 ετών ο οποίος «έφυγε» στο «Σωτηρία» τα ξημερώματα.

Ένας 88χρονος άνδρας και ένας 83χρονος κατέληξαν επίσης στο ΝΙΜΤΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν και οι τρεις υποκείμενα νοσήματα.

10:15 - Κρούσματα σε κρεοπωλείο υπεραγοράς και εστιατόριο

10:08 - Τέσσερα πρόσωπα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

Συνολικά τέσσερα πρόσωπα, υπό διερεύνηση για κορωνοϊό, νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Τρία άτομα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, ένα πρόσωπο βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς να είναι διασωληνωμένο, ενώ δεν εντοπίστηκε κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Εν τω μεταξύ στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται σήμερα 70 άτομα τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.

9:48 - Θετικοί στον κορωνοΐο ο Υπουργός και Υφυπουργός Κατασκευών της Ρωσίας 

9:00 - Κύπρος: Πρόστιμο για βόλτα την Πρωτομαγιά!

8:33 - Τέσσερις ασθενείς για νοσηλεία στον Θάλαμο Ύποπτων περιστατικών ΓΝ Πάφου

Τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται στο Θάλαμο Ύποπτων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, σύμφωνα με τον δρα Ιωσήφ Μουτήρη, Επιστημονικό Διευθυντή του ΓΝ Πάφου για τον covid- 19.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο δρα Μουτήρης ανέφερε πως πρόκειται για τρεις άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας 53 και 83 ετών, προσθέτοντας πως άλλοι δύο ασθενείς πήραν εξιτήριο.

Επίσης, συνέχισε, στη Μονάδα Διαλογής εξετάστηκαν χτες τέσσερα περιστατικά και κρατήθηκαν δύο για νοσηλεία., προσθέτοντας πως η Μονάδα Διαλογής και ο Θάλαμος Νοσηλείας Υπόπτων περιστατικών, τα μόνα τμήματα που λειτουργούν ανελλιπώς από τις 4 Απριλίου, θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους, έχοντας να προσφέρουν σημαντικό έργο ακόμη ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Σύμφωνα με τον δρα Μουτήρη, στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης νοσηλεύονται επίσης τέσσερις ασθενείς με βεβαρυμένο ιστορικό και με υποστήριξη του αναπνευστικού και καρδιαγγειακού συστήματος.

Ανέφερε ακόμη, ότι άλλοι τρεις ασθενείς νοσηλεύονται στον Μικτό θάλαμο του Νοσοκομείου.

Επιπρόσθετα, χθες από το πρωί μέχρι τις 19:00εξετάστηκαν στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών 15 ασθενείς των των οποίων οι έξι παραπέμφθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές για νοσηλεία.

8:23 - Στα 3,4 εκ. τα περιστατικά κορωνοϊού διεθνώς, πλησιάζουν τις 240 χιλ. οι θάνατοι

Στα 3.401.231 ανέρχονται οι θετικοί στον κορωνοϊό παγκοσμίως και στις 239.604 οι θάνατοι, ενώ έχουν αποθεραπευθεί 1.081.689 άνθρωποι, σύμφωνα με το Worldometer. Από τους νοσούντες το 98% νοσηλεύεται σε ήπια κατάσταση και το 2% ή 51.355 σε σοβαρή ή κρίσιμη.

Στο σύνολο των κρουσμάτων αλλά και των θανάτων παγκοσμίως, το τραγικό ρεκόρ κατέχουν οι ΗΠΑ, όπου τα περιστατικά ανέρχονται στο 1.131.452 και οι θάνατοι σε 65.776, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ισπανία με 242.988 κρούσματα και 24.824 θανάτους και ακολουθεί η Ιταλία με 207.428 κρούσματα αλλά με περισσότερους θανάτους από την Ισπανία, αφού ο αριθμός τους ανέρχεται στις 28.236.
 
Στην τέταρτη θέση στον αριθμό των κρουσμάτων είναι το Ηνωμένο Βασίλειο με 177.454 περιστατικά κορωνοϊού και 27.510 θύματα και στην πέμπτη θέση η Γαλλία με 167.346 περιστατικά κορωνοϊού και 24.594 θανάτους.

8:11 - Πράσινο φως από FDA στις ΗΠΑ για το φάρμακο Remdesivir ενάντια στον κορωνοϊό

8:11 - Σχεδόν 3.000 μέλη πληρώματος κρουαζιερόπλοιου σε καραντίνα στη Γερμανία

8:10 - Πάνω από 1.800 θάνατοι σε ένα 24ωρο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Τζονς Χόπκινς

Σχεδόν 1.900 θάνατοι σημειώθηκαν μέσα σε 24 ώρες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, αριθμός ελαφρά χαμηλότερος από εκείνους που καταγράφονταν τα προηγούμενα τρία εικοσιτετράωρα, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Με τους 1.883 θανάτους που καταγράφηκαν από τις 20:30 της Πέμπτης ως την ίδια ώρα χθες Παρασκευή (03:30 του Σαββάτου ώρα Κύπρου), ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε πλέον τους 64.700 νεκρούς. Πρόκειται για το βαρύτερο τίμημα που έχει πληρώσει οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο σε απόλυτο αριθμό, όχι αναλογικά με τον πληθυσμό. Με βάση την αναλογία πληθυσμού, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία έχουν υποστεί βαρύτερα χτυπήματα.

Πέραν των θανάτων εξαιτίας της COVID-19, στις ΗΠΑ καταγράφεται επίσης ο υψηλότερος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον κόσμο: ξεπερνά το 1,1 εκατομμύριο. Σχεδόν 165.000 άνθρωποι έχουν αποθεραπευθεί. Τα προηγούμενα τρία εικοσιτετράωρα οι ημερήσιοι απολογισμοί θανάτων ήταν αρκετά πιο υψηλοί, μεταξύ των 2.000 και των 2.500 νεκρών.

8:08  - Μόλις ένα νέο κρούσμα στην Κίνα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής εντοπίστηκε ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, από 12 την προηγουμένη. Το νέο κρούσμα ήταν "εισαγόμενο", κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες οι οποίοι φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό έχοντας μολυνθεί.

Την προηγουμένη, είχαν αναφερθεί έξι. Εντοπίστηκαν επίσης δύο ύποπτα κρούσματα, επίσης εισαγόμενα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας. Δεν αναφέρθηκε κανένα κρούσμα μετάδοσης στην κοινότητα, ενώ την προηγουμένη γινόταν λόγος για έξι. Εντοπίστηκαν 20 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του κορωνοϊού, από 25 την προηγουμένη. Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 82.875. Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος. Ο αριθμός των θυμάτων της COVID-19 στην Κίνα, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, παραμένει αμετάβλητος στα 4.633.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση