ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κοινό σημείο στη διερεύνηση καταγγελιών Φυλακτού και εναντίον μοναχού

Πρώτα συλλογή μαρτυριών και μετά συνδρομή από την ΕΛ.ΑΣ στις έρευνες

24news team

Σε πρόωρο στάδιο διερεύνησης από το αρμόδιο κλιμάκιο του Αρχηγείου της Αστυνομίας, βρίσκονται οι δύο υποθέσεις που αφορούν σεξουαλική παρενόχληση από Ελλαδίτη σκηνοθέτη και Κύπριο μοναχό. Οι δύο υποθέσεις ωστόσο, έχουν ένα κοινό στοιχείο. Τα πρόσωπα που καταγγέλλονται (σ.σ. σκηνοθέτης, μοναχός) διαμένουν στην Ελλάδα. 

Οι καταγγελίες προς τις Αρχές έγιναν από τον Κύπριο ηθοποιό Ανδρέα Φυλακτού, ο οποίος θυμίζουμε μάλιστα ότι μίλησε δημοσίως σε εκπομπή του Alpha Κύπρου και από 27χρονο, αντιστοίχως. Ο ηθοποιός κατήγγειλε ότι όταν ο Ελλαδίτης σκηνοθέτης βρισκόταν στην Κύπρο για επαγγελματικούς λόγους, κάποιο πρόσωπο λειτούργησε σαν «διαμεσολαβητής» και θέλησε να τον στείλει γυμνό στο δωμάτιο του πρώτου για πρόβες (Δες ΕΔΩ). Ο 27χρονος κατήγγειλε στις Αρχές ότι ο μοναχός που ήταν και ο πνευματικός της οικογένειάς του, τον παρενοχλούσε σεξουαλικά από την ηλικία των 12 ετών μέχρι τα 21 του (Δες ΕΔΩ). 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αφού συλλεχθούν οι απαραίτητες μαρτυρίες από τους ανακριτές, θα ζητηθεί η συνδρομή και των Ελληνικών Αρχών εκεί και όπου χρειάζεται, ώστε να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Προς το παρόν, λαμβάνονται καταθέσεις και μαρτυρίες από πρόσωπα. Η επιθυμία των Αρχών, είναι να γίνει προσεκτική διερεύνηση των υποθέσεων, χωρίς να γίνονται βεβιασμένες κινήσεις. 

Ο Κύπριος μοναχός που καταγγέλθηκε από 27χρονο ότι τον παρενοχλούσε για χρόνια εν ώρα εξομολόγησης, αναμένεται σε κατοπινό στάδιο να κλητευθεί για κατάθεση, ωστόσο θυμίζουμε ότι διαμένει σε μοναστήρι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά το πρόσωπο από την Κύπρο που ισχυρίστηκε ο Ανδρέας Φυλακτού, ότι λειτούργησε ως μεσάζοντας στην υπόθεσή του, αναμένεται και αυτός να κλητευθεί από τους ανακριτές για κατάθεση.

Θυμίζουμε ότι ο Ανδρέας Φυλακτού, κατονόμασε τον Δημήτρη Λιγνάδη, ως τον σκηνοθέτη που ο «μεσάζοντας» ήθελε να τον στείλει στο δωμάτιό του για πρόβες. Ο Λιγνάδης ήδη συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία και βρίσκεται υπό κράτηση, αφού εναντίον του διερευνώνται διάφορες υποθέσεις σεξουαλικής φύσεως.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X