ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λευκωσία: Παίζουν την ζωή τους «κορώνα-γράμματα» σε κεντρική λεωφόρο (pics, vid)

Δρόμοι χωρίς διαβάσεις - Δείτε το βίντεο που εξασφάλισε το 24news

Δημήτρης Λουκά

Προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι νεαροί παίζουν την ζωή τους «κορώνα-γράμματα» στην λεωφόρο Γρίβα Διγενή στην Έγκωμη.

Μετά από αρκετές καταγγελίες που δέχθηκε η ιστοσελίδα μας, σχετικά με την συγκεκριμένη λεωφόρο, το 24news προχώρησε σε αυτοψία της περιοχής.

Όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, αρκετά κυρίως, νεαρά πρόσωπα διακινδυνεύουν την ζωή τους για να διασταυρώσουν την Γρίβα Διγενή.

Συγκεκριμένα, διασταυρώνουν την εν λόγω λεωφόρο, από σημεία όπου δεν υπάρχουν διαβάσεις και μάλιστα, όπως θα δείτε στο πιο κάτω βίντεο που εξασφαλίσαμε, πηδούν τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα για να βρεθούν στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Κυρίως, η διαπίστωση έγινε σε σημείο της λεωφόρου κοντά στα πανεπιστήμια (σ.σ. από τα φώτα τροχαίας Mcdonalds μέχρι τον κυκλικό κόμβο Κολοκασίδη), όπου δεν φαίνεται να υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός διαβάσεων.

Η ιστοσελίδα μας με αφορμή τον κίνδυνο που διατρέχουν αρκετά πρόσωπα, επικοινώνησε με τον Δήμο Έγκωμης και συγκεκριμένα με τον αναπληρωτή δημοτικό γραμματέα, Γιώργο Τζιωνή ζητώντας σχετική τοποθέτηση.

Ο κ. Τζιωνή επισήμανε αρχικά ότι το σχέδιο για να τοποθετηθούν διαβάσεις βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μιλώντας στο 24news ο αναπληρωτής δημοτικός γραμματέας, μας διαβεβαίωσε πως στην εν λόγω λεωφόρο και συγκεκριμένα από τα φώτα τροχαίας των Mcdonalds μέχρι τον κυκλικό κόμβο του Κολοκασίδη, θα τοποθετηθούν τέσσερις φωτοελεγχόμενες διαβάσεις έτσι ώστε οι φοιτητές και όχι μόνο, που διαμένουν στην περιοχή, να κινούνται με ασφάλεια.

Ερωτηθείς για το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο, ο κ. Τζιωνή εκτίμησε πως αυτό θα πάρει γύρω στους έξι μήνες, χωρίς όμως να αποκλείει το ενδεχόμενο να διαρκέσει παραπάνω.

Σημείωσε, επίσης, ότι αναμένεται να τοποθετηθεί και προστατευτικό κιγκλίδωμα στον κυκλικό κόμβο, για περαιτέρω ασφάλεια των πολιτών.

Το 24news κάλεσε και τον Διευθυντή της Τροχαίας Αρχηγείου, Γιαννάκη Γεωργίου, για να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Ο κ. Γεωργίου μας ανέφερε ότι ως Τροχαία αναμένεται να αποστείλουν σχετική επιστολή στον Κεντρικό Φορέα Οδικής Ασφάλειας για να επιληφθεί του θέματος.

Όσον αφορά στο ότι πεζοί θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους, ο Διευθυντής της Τροχαίας σχολίασε: «Οι πεζοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, να λαμβάνουν όλα τα μέτρα». Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα πρέπει να κοιτάζουν διπλά τον δρόμο έτσι ώστε να βεβαιώνονται πως θα διασταυρώσουν με ασφάλεια.

Καταληκτικά ο κ. Γεωργίου σημείωσε πως οι πεζοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις υπάρχουσες διαβάσεις για δική τους ασφάλεια.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X