ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λευκωσία: 42χρονος «ψάρευε» από ανήλικα αγόρια γυμνές φωτογραφίες και βίντεο

Συνομιλούσε μαζί τους στο διαδίκτυο και παρουσιαζόταν ως φωτογράφος

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον 42χρονου κατοίκου Λευκωσίας για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού, σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού, άγρας παιδιού για σεξουαλικούς σκοπούς, απόκτησης ή κατοχής παιδικής πορνογραφίας και απόκτησης πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έγινε χθες καταγγελία από πατέρα 13χρονου, σύμφωνα με τον οποίο ο γιος του απέστειλε μέσω διαδικτύου, σε άγνωστο άνδρα φωτογραφίες και βίντεο, στα οποία ο ανήλικος εμφανίζεται γυμνός.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, ο 13χρονος, τους τελευταίους μήνες, συνομιλούσε μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με τον συγκεκριμένο άνδρα, ο οποίος του είχε συστηθεί ως φωτογράφος και του ζήτησε όπως του αποστείλει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο άνδρας συνομιλούσε μέσω διαδικτύου και με 14χρονο, από τον οποίο επίσης ζήτησε και έλαβε γυμνές φωτογραφίες και βίντεο.

Από τις εξετάσεις που διενήργησαν μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 42χρονου κατοίκου Λευκωσίας, στη βάση της οποίας εκδόθηκε εναντίον του δικαστικό ένταλμα σύλληψης.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε από πατέρα, σύμφωνα με τον οποίο ο γιος του απέστειλε μέσω διαδικτύου, σε άγνωστο άνδρα φωτογραφίες και βίντεο, στα οποία ο 13χρονος εμφανίζεται γυμνός

Χθες το απόγευμα ο 42χρονος συνελήφθη δυνάμει του δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Στην κατοχή του εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε για να τύχει δικανικής εξέτασης.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 42χρονου, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν για να τύχουν εξετάσεων ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, μία συσκευή αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων (USB) και τρεις κάρτες μνήμης.

Σε δηλώσεις του στη Λάρνακα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι «κατά τη διάρκεια διερεύνησης της υπόθεσης αποκαλύφθηκε ότι και δεύτερο ανήλικο πρόσωπο και συγγενής του 13χρονου, είχε αποστείλει επίσης στον ίδιο λογαριασμό μέσω της ίδιας πλατφόρμας, το ίδιο υλικό».

Πρόσθεσε ότι «ο 42χρονος που συνελήφθηκε παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ανδρέου είπε πως «τα τελευταία λίγα χρόνια έχει παρατηρηθεί ότι όλο και περισσότερα ανήλικα πρόσωπα προβαίνουν σε αποστολή φωτογραφικού υλικού και βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο».

Πρόσθεσε ότι «θα ήταν καλό οι γονείς να ελέγχουν τα ανήλικα παιδιά τους, ειδικά σε πολύ νεαρές ηλικίες και να τα συμβουλεύουν ώστε να μην προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις».

Ανέφερε ακόμα ότι «το Γραφείο Καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος δέχεται τηλεφωνήματα και παρέχει συμβουλές για το θέμα αυτό και οποιοσδήποτε έχει οποιαδήποτε απορία ή ζητά κάποια βοήθα καλείται να επικοινωνεί με την Αστυνομία».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον χρειάζεται να γίνει από την Αστυνομία ειδική εκστρατεία για το συγκεκριμένο θέμα σε σχολεία, ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης είπε πως «αυτό γίνεται σε σχολεία δημοτικής εκπαίδευσης καθώς και σε άλλα οργανωμένα σύνολα, όπως στρατόπεδα. Η Αστυνομία παρέχει συμβουλές για αυτά που χρειάζεται να αποφεύγουν τα παιδιά».

Ερωτηθείς κατά πόσον αναμένονται νέες συλλήψεις αναφορικά με τα επεισόδια που διενεργήθηκαν το Σάββατο στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, στη Λευκωσία, ο κ. Ανδρέου απάντησε ότι «έχει ήδη συλληφθεί ένα άτομο το οποίο προφυλακίστηκε για δύο μέρες. Στις εξετάσεις που διενεργούνται από την Αστυνομία είναι και ο εντοπισμός άλλων προσώπων τα οποία πιθανόν να έχουν σχέση με την παρούσα υπόθεση», επεσήμανε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X