ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Σκότωσε τον «άνθρωπό» της σε μπιραρία

Ούτε συγγενής ούτε φίλος στο Δικαστήριο... άκουσε μόνη την ποινή της

Για τον θάνατο του συντρόφου της, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης η Ελληνοκύπρια Ε.Γ., άλλως Χιτλερού, τον Οκτώβριο του 1990.

Όπως αναφέρει ο Τύπος της εποχής, η 24χρονη τότε γυναίκα, στις 7 Αυγούστου του 1990, σκότωσε τον «άνθρωπό» της με μαχαίρι καθώς βρίσκονταν σε μπιραρία της Λεμεσού.

Δημοσίευμα εφημερίδας (σ.σ. Φιλελεύθερος 3/10/1990) αναφέρεται στην ημέρα της καταδίκης της -τότε- νεαρής.

Όπως αναφέρεται, η Ε.Γ. άκουσε με υποδειγματική ψυχραιμία την απόφαση του Κακουργιοδικείου που την έστειλε για 10 χρόνια στην φυλακή.

Η μέρα της καταδίκης:

Μόνη της στο δικαστήριο

Στο δικαστήριο, αν και κατάμεστο, δεν υπήρχε κανένας συγγενής ή φίλος της, για να της συμπαρασταθεί.

Την είχε επισκεφθεί μόνο για λίγα λεπτά ο αδελφός της, μετά το τέλος της δικαστικής διαδικασίας, προτού μεταφερθεί στις Κεντρικές Φυλακές για να την παρηγορήσει, ενώ στην συνέχεια έμεινε και πάλι μόνη.

Ανέκφραστη στο εδώλιο

Η 24χρονη ήταν ανέκφραστη στο εδώλιο και είχε σκυμμένο το κεφάλι της. Σε κάποια στιγμή μόνο, σήκωσε το κεφάλι της και είδε προς το Κακουργιοδικείο και προς το ακροατήριο, λες και έψαχνε κάτι. Ύστερα, έσκυψε πάλι, βάζοντας το κεφάλι της ανάμεσα στα χέρια, που τα ακουμπούσε στο εδώλιο.

«Δεν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα»

Προτού της επιβληθεί ποινή, ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου αναφέρθηκε στα γεγονότα της υπόθεσης και σημείωσε ότι το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο αφού υπήρξε έντονη συζήτηση μεταξύ του θύματος και της 24χρονης, αλλά και συναισθηματική ένταση. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην παράλληλη κατανάλωση αλκοόλ.


Συγκλονίστηκες και εσύ: Τα πιο στυγερά εγκλήματα της 10ετίας (pics)


Ο πρόεδρος τόνισε επίσης: «Η συμπεριφορά του θύματος δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν πρόκληση για τον θάνατό του, αλλά αυτή συνέτεινε στην κορύφωση της έξαψης, κάτω από το βάρος της οποίας ενέργησε η κατηγορούμενη».

Δύσκολα παιδικά χρόνια…

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης, στην αγόρευσή του για μετριασμό της ποινής της, αναφέρθηκε στις προσωπικές της περιστάσεις, στα δύσκολα παιδικά χρόνια που είχε, το λευκό της ποινικό μητρώο, την ομολογία της και την ειλικρινή μεταμέλειά της.

Ανέφερε επίσης ότι το έγκλημα διαπράχθηκε «εν βρασμώ ψυχής» λόγω της συμπεριφοράς του θύματος.

Σημειώθηκε πάντως ότι η 24χρονη δεν έπασχε από συγκεκριμένη ψυχική πάθηση, ωστόσο παρατηρήθηκε από την έκθεση γεγονότων του ανώτερου δικηγόρου αλλά και την έκθεση της Κοινωνικής Έρευνας ότι η κατηγορούμενη, αντιμετώπιζε πολλά ψυχολογικά προβλήματα, που ξεκίνησαν από πολύ νωρίς, από το σπίτι της.

Αμίλητη μετά την καταδίκη και… χαμόγελο

Αφότου καταδικάστηκε η νεαρή, οδηγήθηκε αμίλητη έξω από την αίθουσα, στο μικρό κελί των δικαστηρίων. Τότε, όταν πλησίασε, άφησε να «σκάσει» ένα χαμόγελο γεμάτο παράπονο που… έσβησε αμέσως όταν τα σίδερα έκλεισαν για να μουρμουρίσει στίχους από κάποιο λαϊκό τραγούδι.

«Στης φυλακής τα σίδερα με ρίξανε» ήταν αυτό που σιγοψιθύρισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X