ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Αύριο η πρώτη εικόνα από τα τυχαία τεστ κορωνοϊού

«Το στοίχημα είναι να έχουμε τα τεστ όσο πιο γρήγορα...»

Περίπου 300 κάτοικοι της Λεμεσού επισκέφθηκαν χθες τις κινητές μονάδες στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και στην Επίχωση και έκαναν τεστ για τον κορωνοϊό, ενώ αύριο αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα, που θα δώσουν μια χρήσιμη επιδημιολογική εικόνα, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης.

Οι κινητές μονάδες δειγματοληψίας εργάζονται από χθες στο πλαίσιο των μέτρων που έλαβε σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης των Ιατρικών Υπηρεσιών και μελών της ομάδας επιδημιολογικής επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, μετά την αύξηση των περιστατικών Covid-19 που παρατηρείται στη Λεμεσό.

Ο κ. Νικολαϊδης εξήγησε πως η πρώτη μονάδα λειτουργεί στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Επαρχιακή Διοίκηση) από τις 14:30 μέχρι τις 18:30, ενώ στην περιοχή της Επίχωσης λειτουργεί από τις 18:00 μέχρι τις 21:00.

Τα 300 άτομα που επισκέφθηκαν χθες τις δυο μονάδες είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός και καλούμε τους δημότες που το επιθυμούν, να προσέλθουν για τεστ κορωνοϊού, είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού, υπενθυμίζοντας ότι συνολικά θα γίνουν 2,000 εργαστηριακοί έλεγχοι που θα αφορούν μόνο τους κατοίκους της Λεμεσού.

«Το στοίχημα είναι να έχουμε τα τεστ όσο πιο γρήγορα, ώστε αύριο να έχουμε μια πρώτη εικόνα, που θα είναι μια χρήσιμη επιδημιολογικά εικόνα», συμπλήρωσε.

Υπέδειξε πως οι εργαζόμενοι που διακινούνται στο εξωτερικό και όσοι απασχολούνται σε επιχειρήσεις με μεγάλη προσέλευση κόσμου (υπεραγορές, χώροι εστίασης), θα πρέπει να απευθυνθούν μέσω του προγράμματος των 10,000 εργαστηριακών ελέγχων εργαζομένων, του Υπουργείου Υγείας.

Ήδη έχουν γίνει παγκύπρια 7,000 δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος και τις 3,000 που απομένουν τις διεκδικεί ο Δήμος Λεμεσού.

Στο πλαίσιο των μέτρων που αποφασίστηκαν χθες, εντατικοποιούνται και οι έλεγχοι της ΑΔΕ Λεμεσού, πάνω σε 24ωρη βάση, για εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την πανδημία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X