ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Απόπειρα φόνου πίσω από απόπειρα εμπρησμού κουρείου;

Απόπειρα φόνου, εντοπισμός πιστολιού και τώρα απόπειρα εμπρησμού

24news team

Απόπειρα εμπρησμού κουρείου στην περιοχή Ανεξαρτησίας, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (2/9).

Ο δράστης, φαίνεται ότι αρχικά προκάλεσε ζημιά στην γυάλινη προθήκη του κουρείου, με τούβλο και στην συνέχεια με τη χρήση εύφλεκτης ύλης, προσπάθησε να βάλει φωτιά στην επιχείρηση.

Η φωτιά, προκάλεσε ζημιές στην πρόσοψη του κουρείου.

Σύνδεση με την απόπειρα φόνου 19χρονου;

Η Αστυνομία διερευνά τυχόν σύνδεση της υπόθεσης, με την απόπειρα φόνου που σημειώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στην οδό Ανεξαρτησίας στην Λεμεσό, με θύμα 19χρονο Σύρο.

Η αιτία της συμπλοκής που εξελίχθηκε σε απόπειρα φόνου, φέρεται να είναι επαγγελματικές διαφορές που είχαν. Πρόσωπα από τον Λίβανο και άλλοι από την Συρία, διατηρούσαν διαφορετικά κουρεία στην περιοχή.

Εντοπισμός πιστολιού:

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών της υπόθεσης απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε την περασμένη Παρασκευή στο κέντρο της Λεμεσού, εναντίον 19χρονου αλλοδαπού, βρίσκεται έμφορτο πιστόλι που εντοπίστηκε στις 31 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή Εναερίου, όπου εξαφανίστηκε ο 26χρονος καταζητούμενος δράστης.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννη Σωτηριάδη, το πιστόλι εντόπισε οικιακή βοηθός ενώ καθάριζε τον εξωτερικό χώρο οικίας στην περιοχή Εναερίου και ενημέρωσε σχετικά τον εργοδότη της, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία.

Αν και οξειδωμένο, το πιστόλι ήταν έμφορτο και σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση και εκτιμάται πως είναι το όπλο που χρησιμοποίησε ο 26χρονος αλλοδαπός που καταζητείται για την απόπειρα φόνου 19χρονου, επίσης αλλοδαπού, που διαπράχθηκε την περασμένη Παρασκευή στην οδό Ανεξαρτησίας.

Τα ανευρεθέντα, πιστόλι και σφαίρες, μεταφέρθηκαν για βαλλιστικό έλεγχο και άλλες επιστημονικές εξετάσεις.

Άφαντος ο καταζητούμενος – Συνελήφθη ο αδελφός του

Η Αστυνομία ζητά πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του AHMAD TLEIS, 26 ετών, από τον Λίβανο, εναντίον του οποίου εκκρεμεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά τα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου τάξεως Α, παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών και άλλων αδικημάτων, τα οποία διαπράχθηκαν στις 28 Αυγούστου 2020 στην Λεμεσό.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού, στο τηλέφωνο 25-805570 ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

Ο αδελφός του δράστη, που ήδη έχει συλληφθεί οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού και αφού ανακρίθηκε φόρεσε χειροπέδες, ενώ το παρουσιάστηκε και ενώπιον Δικαστηρίου και τέθηκε υπό 8ήμερη προσωποκράτηση.

Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, ο 26χρονος μέχρι στιγμής παραμένει άφαντος και γίνονται προσπάθειες να εντοπιστεί, ενώ από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε πως διαμένει παράνομα στην Κύπρο από πέρσι.

Το θύμα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, φέροντας διαμπερές τραύμα στην αυχενική χώρα και εκχυμώσεις στο πρόσωπο και στο σώμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση