ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λακατάμια: Στα χνάρια του δράστη – Ήξερε πώς θα ανατινάξει την ATM

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες

Δημήτρης Λουκά

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες των Αρχών σχετικά με την υπόθεση απόπειρας καταστροφής της Αυτόματης Ταμειακής Μηχανής έξω από Τράπεζα στην Λακατάμια.

Σύμφωνα με έγκυρη αστυνομική πηγή του 24news, από τεκμήρια που περισυνέλλεξαν μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας από την σκηνή, πιστεύεται πως θα οδηγήσουν στον δράστη.

Οι Αρχές εκτιμούν πως ο δράστης ή οι δράστες ήταν καλά μελετημένοι ως προς την ανατίναξη της ΑΤΜ.

Όπως μας ανέφερε η ίδια αστυνομική πηγή, ο αριθμός των κλειστών κυκλωμάτων που παραλήφθηκε από την εν λόγω περιοχή είναι αρκετά μεγάλος και τα εξετάζουν με κάθε λεπτομέρεια. 

Το χρονικό που σήμανε συναγερμό στις Αρχές

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το πρωί της Παρασκευής 31/1, μετά από πληροφορία για ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε έξω από Τράπεζα στην λεωφόρο Στροβόλου, στην Λακατάμια.

Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, το ύποπτο αντικείμενο ήταν φιάλη υγραερίου και ήταν ενωμένη με την ΑΤΜ της Τράπεζας. Μέλη της Αστυνομίας απέκλεισαν την σκηνή καθώς και δρόμους σε μεγάλη απόσταση από το σημείο για λόγους ασφάλειας.

Πυροτεχνουργοί απομάκρυναν το ύποπτο αντικείμενο με ασφάλεια, το οποίο στάλθηκε για επιστημονικές εξετάσεις.

Από τις εξετάσεις, διαπιστώθηκε, ότι οι δράστες τοποθέτησαν τη φιάλη με το υγραέριο και την ένωσαν με την αυτόματη ταμειακή μηχανή. Στη συνέχεια προσπάθησαν να δημιουργήσουν ανάφλεξη, με σκοπό να προκαλέσουν έκρηξη, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Στην εν λόγω περιοχή επικράτησε αναστάτωση τόσο από τους οδηγούς, όσο και από πολίτες που βρίσκονταν είτε στα σπίτια τους είτε σε καταστήματα και κλήθηκαν να απομακρυνθούν.

Η Αστυνομία απέκλεισε την περιοχή σε μεγάλη απόσταση από το σημείο που εντοπιστήκε η φιάλη υγραρερίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση