ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Υποδύονται αστυνομικούς για να πιάσουν «κότσο» πολίτες

Σύστησε προσοχή η Αστυνομία

24news team

Πολίτες κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι δέχονται απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Ενδεχομένως να αποσκοπούν στην απόσπαση προσωπικών στοιχείων και χρημάτων.

Οι θύτες, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν μέχρι στιγμη΄ς, παρουσιάζονται ψευδώς ότι είναι μέλη της Αστυνομικής Δύναμης.

Όπως ανέφερε και σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία, οι τηλεφωνικές κλήσεις παρουσιάζονται ψευδώς ότι προέρχονται από λογαριασμούς Υπηρεσιών, όπως η Αστυνομία, σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Φαίνεται να γίνονται από τηλεφωνικούς αριθμούς του εξωτερικού, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο σε τέτοιες κλήσεις να παρουσιάζεται ψευδής τηλεφωνικός αριθμός της Κύπρου, στην οθόνη του τηλεφώνου των πολιτών.

Πιστεύεται ότι πρόθεση των δραστών είναι, μέσω της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους με πολίτες, να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία και στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, με στόχο στη συνέχεια να αποσπάσουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η Αστυνομία προτρέπει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε περίπτωση επικοινωνίας του με άγνωστα πρόσωπα. Όπως πάντα, σε πολίτες που δέχονται αυτές τις τηλεφωνικές κλήσεις, συστήνεται να μην αναφέρουν οποιαδήποτε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών τους και άλλα δεδομένα τους, προσωπικού χαρακτήρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση