ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Της κατέστρεψε τη ζωή γιατί του ζήτησε να χωρίσουν - Της έριξε οξύ

Της προκάλεσε εγκαύματα στο 40% του σώματός της

24news team

Ένα από τα κυριότερα θέματα με τα οποία ασχολούνται επί καθημερινής βάσεως οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα, είναι η επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η 34χρονη Ιωάννα στον χώρο εργασίας της. Η υπόθεση ενδιαφέρει και την κυπριακή κοινή γνώμη, η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στην κατάσταση υγείας της 34χρονης κοπέλας αλλά και το μυστήριο που κρύβεται πίσω από την υπόθεση, ως προς τα κίνητρα της επίθεσης αλλά και για την γυναίκα που έδρασε εναντίον της.

Στο πλαίσιο αυτό, το 24news επαναφέρει την υπόθεση που σημειώθηκε στην Λεμεσό, τον Νοέμβριο του 2019, με δράστη 57χρονο Ελληνοκύπριο και την εν διαστάσει σύζυγό του από την Ρουμανία.

Της προκάλεσε εγκαύματα στο 40% του σώματός της

Πενηνταεπτάχρονος Ελληνοκύπριος επιτέθηκε την Τετάρτη (6/11/2019), με καυστικό υγρό, στην εν διαστάσει σύζυγό του, εκ Ρουμανίας έξω από οικία στο Ζακάκι, στην Λεμεσό.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 9:30 το πρωί της συγκεκριμένης ημέρας, στην οικία φιλικού προσώπου της 40χρονης, το οποίο τη φιλοξενούσε, και ο 57χρονος επισκέφθηκε την οικία για να περιλούσει την εν διαστάσει σύζυγό του με καυστικό υγρό.

Στην συνέχεια εγκατέλειψε την σκηνή, ενώ η 40χρονη ζήτησε βοήθεια από γείτονες, οι οποίοι κάλεσαν ασθενοφόρο, που την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Μάλιστα, και ο ίδιος ο 57χρονος τηλεφώνησε στην Αστυνομία, αναφέροντας το περιστατικό και ζητώντας να κληθεί ασθενοφόρο στην σκηνή.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της μεταφέρθηκε διασωληνωμένη και σε κατάσταση καταστολής, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Από την επίθεση στην 40χρονη προκλήθηκαν εγκαύματα στο 40% του σώματος της και συγκεκριμένα στο πρόσωπο, την κοιλιακή χώρα και τα πόδια.

Μετά την διάπραξη του αδικήματος, η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του 57χρονου, ο οποίος παραδέχθηκε τις πράξεις του και εναντίον του διερευνάτο υπόθεση απόπειρας φόνου.

Την εκδικήθηκε γιατί του είπε να χωρίσουν

Η 40χρονη, που κατάγεται από την Ρουμανία, ζήτησε διαζύγιο από τον 57χρονο και στην συνέχεια εγκατάλειψε την οικία τους και διέμενε σε σπίτι φίλης της, στο Ζακάκι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, που παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστηρίου, ο 57χρονος φέρεται να τηλεφωνούσε επανειλημμένα στην ίδια ζητώντας της να επιστρέψει στην οικία τους και ότι την απειλούσε, αναφέροντας πως θα της έκανε κακό, ενώ σχετική καταγγελία έγινε στον αστυνομικό σταθμό Γερμασόγειας.

Ανακρινόμενος, ο 57χρονος είπε πως αγόρασε την καυστική ουσία λίγες ημέρες πριν την επίθεση και πως είχε πρόθεση να την χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που η 40χρονη δεν άλλαζε την απόφασή της να χωρίσουν και δεν επέστρεφε στην οικία τους.

Σημειώνεται ότι ο 57χρονος Ελληνοκύπριος, όταν παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, δεν έφερε καμία ένσταση στην κράτησή του, ενώ δεν ήθελε να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

Ο 57χρονος είχε παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού, με την έναρξη της δίκης να ορίζεται στις 17 Μαρτίου 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X