ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Πόσα άτομα εμβολιάστηκαν με την 3η δόση

Σήμερα η καταληκτική ημερομηνία αιτήματος στο Υπ. Υγείας από λειτουργούς υγεία για την 3η δόση

ΚΥΠΕ

Μέχρι και το Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021 είχαν εμβολιαστεί 2,921 άτομα με την τρίτη δόση εμβολίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Αν. Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας Δρ Όλγα Καλακούτα σημειώνοντας ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρεί κανονικά σε όλες τις ομάδες που χρειάζονται τρίτη δόση εμβολίου. Είπε ότι άτομα ηλικίας άνω των 65 χρόνων θα ειδοποιηθούν σύντομα για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για τον εμβολιασμό τους.

Σύμφωνα με την κ. Καλακούτα το πρόγραμμα εμβολιασμού για την τρίτη δόση συνεχίζεται στους οίκους ευγηρίας, όπου εμβολιάζονται ένοικοι και προσωπικό.

Σημείωσε ότι σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία για να υποβάλουν αιτήματα στο Υπουργείο Υγείας ενδιαφερόμενοι λειτουργοί υγείας όσον αφορά την τρίτη δόση εμβολιασμού.

Τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως άτομα με ανοσοκαταστολή, ανοσοανεπάρκεια, είπε, έχουν ξεκινήσει εδώ και δέκα μέρες με τον εμβολιασμό της τρίτης δόσης. Αυτά είναι άτομα, τα οποία έχουν HIV λοίμωξη, AIDS, ανοσοανεπάρκεια, ιστορικό μεταμοσχεύσεων συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών οργάνων και άτομα που παίρνουν ανοσοκατασταλτική θεραπεία, συγκεκριμένα με βιολογικούς παράγοντες.

Προχωρούμε, επίσης, σημείωσε, με άτομα που έχουν αιματολογικές ή ογκολογικές κακοήθειες και άτομα που παίρνουν κορτιζόνη.

Όσον αφορά τα άτομα που είναι ηλικίας άνω των 65 χρόνων, είπε η κ. Καλακούτα, είμαστε στους τελικούς σχεδιασμούς μας σε σχέση με τον τρόπο που θα γίνει ο εμβολιασμός, λαμβάνοντας υπόψη την χρήση του λογισμικού που είχαμε κάνει και στην πρώτη και δεύτερη φάση των εμβολιασμών. «Θα βγει επίσημα ανακοίνωση από το Υπουργείο σήμερα ή αύριο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα, ανέφερε ότι με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι και το Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, είχαν εμβολιαστεί με τρίτη δόση εμβολίου 2,921 άτομα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι τα άτομα που θα λάβουν την τρίτη δόση εμβολίου ανέρχονται γύρω στις 8 χιλιάδες.
Όσον αφορά τους υπόλοιπους εμβολιασμούς με την πρώτη και δεύτερη δόση, η κ. Καλακούτα ανέφερε ότι αυτοί προχωρούν σταθερά σε όλες τις ηλικίες.

«Το θετικό είναι ότι έχουμε συγκριτικά κάποιο μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις πιο μικρές ηλικίες από 12 μέχρι 18 χρόνων. Για να μπορούμε να το ενισχύσουμε είμαστε σε επαφή με σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές παρέχοντας διευκολύνσεις για εμβολιασμούς επί τόπου», σημείωσε.

Φαίνεται, συνέχισε, να υπάρχει ενδιαφέρον και στο επίπεδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου εκεί πηγαίνουν κινητές μονάδες για να διευκολύνουν τους φοιτητές στον εμβολιασμό τους.

Η κ. Καλακούτα ανέφερε τέλος, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη καμπάνια για προσέλκυση στον εμβολιασμό για τις νεαρότερες ηλικίες. «Προσπαθούμε να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε ώστε να αυξηθεί το ενδιαφέρον για εμβολιασμό. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους μαθητές και φοιτητές ώστε να κυλήσει ομαλά η εκπαιδευτική τους χρονιά», πρόσθεσε.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X