ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Ο δολοφόνος που απέδρασε από τις Κεντρικές Φυλακές

Το όνομά του «φιγουράρει» και στην λίστα της Interpol

24news team

Άλυτος γρίφος παραμένει εδώ και 17 χρόνια η υπόθεση απόδρασης του Παναγιώτη Νετζατί από τις Κεντρικές Φυλακές, που σημειώθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2007. Το όνομα του Νετζατί «φιγουράρει» μέχρι και σήμερα στην λίστα με τους καταζητούμενους της Interpol.

O Νετζατί στις 7 Αυγούστου του 2007, βρέθηκε ένοχος από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου για φόνο εκ προμελέτης, βιασμό και απαγωγή, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 17 Aυγούστου 2006, στην Αγία Νάπα.

Ο βιασμός και η δολοφονία

Συγκλονισμό είχε προκαλέσει τότε στην κυπριακή κοινή γνώμη, το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε ο Τουρκοκύπριος, Παναγιώτης. Θύμα του ήταν η νεαρή τότε, Γιάνα Κοβάσοβα.

Στην καταδικαστική απόφασή του το δικαστήριο, είχε αναφέρει, «ο κατηγορούμενος, δεν ανέχτηκε την επιθυμία του θύματος να διακόψουν τη μεταξύ τους ερωτική σχέση όταν αυτή πληροφορήθηκε πως ο Νετζατί ήταν νυμφευμένος και αντιδρώντας, επιδίωξε μεταξύ τους συνάντηση. Με κίνητρο το φόβο του να μην την χάσει, προχώρησε στη διάπραξη των εγκλημάτων».

Ο Παναγιώτης Νετζατί, είχε απαγάγει, βιάσει και δολοφονήσει το θύμα του. Αφότου συνελήφθη η Αστυνομία τον οδήγησε στη Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου, όπου είχε παραδεχθεί νωρίτερα σε ανακριτή, πως είχε θάψει το θύμα του. Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε κοντά σε άκρια γκρεμού.

 Φρικιαστικό το θέαμα στον «τάφο»

Τόσο οι ανακριτές και ο Ιατροδικαστής, όσο και ο ίδιος ο θύτης, βρέθηκαν μπροστά σε ένα φρικιαστικό θέαμα, όταν κατάφεραν να μετακινήσουν το χώμα, κάτω από το οποίο θάφτηκε η Γιάνα.

Τα πόδια της ήταν δεμένα με σχοινί και λυγισμένα προς τα πίσω, όπως και τα χέρια της, στο κεφάλι έφερε μαύρο νάιλον σακούλι ενώ στον λαιμό είχε δεμένο μαύρο ιμάντα.

Πράκτορας των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών ο θύτης;

Δημοσιεύματα της τότε εποχής από Ε/κ και Τ/κ μέσα ενημέρωσης, ήθελαν τον Παναγιώτη Νετζατί να είναι πράκτορας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Μάλιστα, πληροφορίες ανάφεραν πως μετά την απόδραση του διέφυγε στα κατεχόμενα όπου και ζούσε χρησιμοποιώντας άλλες ταυτότητες κάτι, ωστόσο, που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Σημειώνεται ότι τότε, υπήρξαν αναφορές και από τα τουρκοκυπριακά μέσα, ότι ο Παναγιώτης Νετζατί ήταν διπλός πράκτορας τόσο της ΜΙΤ όσο και της ΚΥΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση