ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Με το Lockdown πνίξαμε το τρίτο κύμα του ιού»

Πότε αναμένεται άρση των αυστηρότατων μέτρων

Από τις 10 Ιανουαρίου η Κύπρος βρίσκεται υπό το καθεστώς ενός νέου Lockdown, με τις μετακινήσεις των πολιτών να γίνονται είτε με την αποστολή SMS στο 8998 είτε με τα έντυπα Α ή Β.

Τις τελευταίες ημέρες, μέσω των ανακοινώσεων του Υπουργείου Υγείας για τα νέα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στην κοινότητα, παρατηρείται μια αισθητή πτώση στην θετικότητα. Αυτό πιθανότατα να αποδίδεται στα προηγούμενα μέτρα που λήφθηκαν από την Κυβέρνηση, σε συνεργασία πάντα με την επιδημιολογική ομάδα.

Προκύπτει όμως το ερώτημα, αν και κατά πόσο η απόφαση για ένα νέο lockdown λήφθηκε σε κάποιο βαθμό βεβιασμένα, αφού δεν αφέθηκαν να αποδώσουν σε ικανοποιητικό βάθος χρόνου, τα προηγούμενα μέτρα.

Μιλώντας στο 24news το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, δρ Πέτρος Καραγιάννης εξήγησε ότι η μείωση στα νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού, μάλλον αποδίδεται στα προηγούμενα μέτρα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα πέσουν κι άλλο μετά την επιβολή των πιο αυστηρών μέτρων.

Ερωτηθείς αν η απόφαση για εφαρμογή του νέου Lockdown ήταν βεβιασμένη αφού φαίνεται να αποδίδουν τα προηγούμενα μέτρα ο κ. Καραγιάννης είπε: «Ήταν αναγκαίο για να πνίξουμε μια πιθανότητα εμφάνισης και τρίτου κύματος του ιού».

Αισιοδοξώντας όμως ο δρ. Καραγιάννης, σχολίασε ότι πλέον με την μείωση που παρατηρείται στα νέα θετικά περιστατικά του ιού και σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς, δεν βλέπει να έρχεται τρίτο κύμα. Μάλιστα, ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανόν να δούμε και διψήφιους αριθμούς κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, αφού μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα πέσαμε από τα 600 ανά ημέρα.

Όσον αφορά την άρση των αυστηρότατων περιοριστικών μέτρων που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου έχουν ισχύ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας εξέφρασε την άποψη ότι, δεν θα υπάρξει παράταση στην εφαρμογή των εν λόγω μέτρων λόγω της πολύ καλής επιδημιολογικής εικόνας που φαίνεται να προκύπτει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X