ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: «Λουκέτο» σε μίνι μάρκετ - Δεν συμμορφωνόταν

Έχει δικαίωμα έφεσης ο ιδιοκτήτης

Την προσωρινή αναστολή των εργασιών μίνι μάρκετ στη Λάρνακα, διέταξε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, μετά από σχετικό αίτημα της Αστυνομίας.

Η αίτηση της Αστυνομίας, για αναστολή των εργασιών του συγκεκριμένου υποστατικού, κατατέθηκε στο Δικαστήριο, μετά από σειρά παραβάσεων του συγκεκριμένου υποστατικού, σε σχέση με τις πρόνοιες του περί Λοιμοκαθάρσης Νόμου.

Συγκεκριμένα, σε τρεις ελέγχους που διενεργήθηκαν στο υποστατικό, από τις 23 Ιουλίου, μέχρι και τις 8 Αυγούστου, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε ισάριθμές καταγγελίες, για αδικήματα όπως η μη χρήση μάσκας από τον υπεύθυνο του υποστατικού, η απουσία σημάνσεων τήρησης απόστασης και η μη τήρηση αποστάσεων εντός του υποστατικού. Από περαιτέρω έλεγχο, που διενεργήθηκε στο υποστατικό από επιθεωρητή του Υγειονομείου, διαπιστώθηκε επίσης σωρεία παραβάσεων των σχετικών διαταγμάτων.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, ο ιδιοκτήτης του υποστατικού, έχει δικαίωμα παρουσίας στο Δικαστήριο, για άσκηση έφεσης σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του καταστήματος του, στις 17 Αυγούστου 2020.

Την ίδια στιγμή η Αστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους της για εφαρμογή των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, για αναχαίτηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Κατά τη χθεσινή μέρα και σήμερα τα ξημερώματα, τα μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν συνολικά 917 ελέγχους σε όλες τις επαρχίες. Κατά τους ελέγχους αυτούς, καταγγέλθηκαν συνολικά 31 πολίτες και 9 υποστατικά, με τις πλείστες των καταγγελιών να αφορούν τη μη χρήση μάσκας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X