ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

Τα φαινόμενα απειθαρχίας παγκύπρια αυξάνουν τη μετάδοση του ιού

Μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζεται παγκύπρια σε ότι αφορά άτομα τα οποία παρουσιάζουν συμπτώματα κορωνοϊού και συνεχίζουν να πηγαίνουν κανονικά στην εργασία τους.

Αυτό ανέφερε στην «Κ» ο υπεύθυνος της ομάδας ιχνηλάτησης, Επιδημιολόγος, Βαλεντίνος Σιλβέστρος προσθέτοντας ότι αρκετοί πολίτες που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα δεν επισκέπτονται τον προσωπικό τους γιατρό και δεν αυτοπεριορίζονται. Οι αλυσίδες μετάδοσης που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες προκύπτουν και από αυτό το πρόβλημα που απειλεί την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου καθώς ολοένα και περισσότερα άτομα μεταδίδουν με αυτόν τον τρόπο τον ιό.

Μάλιστα, όπως πληροφορείται η «Κ», στη Λεμεσό γυναίκα με κορωνοϊό κυκλοφορούσε κανονικά χωρίς να νοιάζεται εάν θα μεταδώσει τον ιό σε άλλα άτομα. Η ίδια συμπεριφορά παρουσιάστηκε και σε χώρο εργασίας στην πόλη όπου γυναίκα η οποία εμφάνισε συμπτώματα εξακολουθούσε να εργάζεται κανονικά με αποτέλεσμα να μεταδώσει τον ιό σε συνάδελφους της.

Σε άλλη περίπτωση, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ομάδας ιχνηλάτησης, μαθητής πήγαινε κανονικά στο δημοτικό σχολείο όπου φοιτούσε ενώ παρουσίαζε πυρετό για 5 συνεχόμενες ημέρες.

Προβληματισμό προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ορισμένα άτομα τα οποία βρέθηκαν θετικά στον ιό, πήγαιναν σε 4-5 διαφορετικά σημεία δειγματοληψίας για να κάνουν rapid test καθώς αμφισβητούσαν το αποτέλεσμα θεωρώντας ότι στο επόμενο σημείο θα είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy / Tης Άντρης Θρασυβούλου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση