ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Κορωνοϊός: «Στον αυτόματο πιλότο τα δημόσια νοσηλευτήρια»

«Ο ΟΚΥπΥ δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» λένε οι Νοσηλευτές

Τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι σε αυτόματο πιλότο αφού το Νοσοκομείο Λεμεσού και το Νοσοκομείο Πάφου δεν έχουν ηγεσία λόγω της καραντίνας του Εκτελεστικού τους Διευθυντή ενώ ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις συνθήκες που επικρατούν με την πανδημία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών Παναγιώτης Γεωργίου.

Είπε ότι η υποστελέχωση από νοσηλευτές συνεχίζεται ύστερα και από το περιστατικό επιβεβαιωμένου κρούσματος στο Παιδιατρικό του Νοσοκομείου Λεμεσού με 40 περίπου νοσηλευτές να τίθενται σε απομόνωση.


Κύπρος - Κορωνοϊός: Αρτοποιείο παράκουσε το διάταγμα


«Ακόμη ένα νοσοκομείο εκτός από εκείνα της Πάφου και Λευκωσίας κτυπήθηκε εκ των έσω. Έχει σαράντα νοσηλευτές που επηρεάζονται σε πρώτη φάση. Δυστυχώς ο ΟΚΥΠΥ απουσιάζει από όλη αυτή την κατάσταση», σημείωσε.

«Πού είναι η Επιδημιολογική Ομάδα που έπρεπε να ήταν παρούσα στο Νοσοκομείο Λεμεσού μαζί με κάποιο του ΟΚΥπΥ ,την στιγμή που ο Υπεύθυνος Εκτελεστικός Διευθυντής απουσιάζει από τα καθήκοντα του; Μας είπαν μας ότι έστειλαν οδηγίες τηλεφωνικά και γραπτώς. Δεν έπρεπε να έρθει κάποιος για να διαχειρίζεται την κατάσταση στο Νοσοκομείο Λεμεσού και στο Νοσοκομείο Πάφου; Ο ΟΚΥπΥ απουσιάζει παντελώς και δυστυχώς είμαστε ακέφαλοι από ηγεσία», είπε.


Live: Στην μάχη με τον κορωνοϊό η Κύπρος - 58 τα κρούσματα


Ο κ. Γεωργίου επεσήμανε ότι το Υπουργείο Υγείας πρέπει να αναλάβει την διαχείριση των δημοσίων νοσηλευτηρίων. «Βρισκόμαστε σε κατάσταση πανδημίας παγκόσμια. Δεν πιστεύω ότι ένας Οργανισμός όπως τον ΟΚΥπΥ, που γεννήθηκε πριν λίγους μήνες να μπορεί να φέρει εις πέρας τούτο το εγχείρημα ούτε την εμπειρογνωμοσύνη έχουν ούτε μπορούν», πρόσθεσε.

Αγώνας νοσηλευτών για αναλώσιμα, στολές

Οι νοσηλευτές, είπε ο κ. Γεωργίου εκτός από την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, δίνουν καθημερινά αγώνα για να έχουν αναλώσιμα και τον αναγκαίο εξοπλισμό που χρειάζεται.

«Για αναλώσιμα πρέπει να τσακωνόμαστε για να είμαστε εντάξει. Έχουμε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν αναλώσιμα. Στο Παιδιατρικό που από χθες μπήκε σε καραντίνα ζητούσαμε στολές εδώ και καιρό και δεν μας έδιναν γιατί έλεγαν ότι δεν είχαμε περιστατικά. Χθες που χρειάζονταν, δεν είχαν στολές το προσωπικό να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους», πρόσθεσε.

Ξεδιπλώνεται μέρα με την μέρα, η «γύμνια» του συστήματος

Αυτό που λέγαμε για οργάνωση, είπε ο κ. Γεωργίου, φαίνεται ότι μέρα με την μέρα ξεδιπλώνεται η γύμνια του συστήματος μας. «Αφήσαμε το σύστημα υγείας και τα δημόσια νοσηλευτήρια σε αυτόματο πιλότο εδώ και τόσο καιρό και τώρα που τα χρειαζόμαστε δυστυχώς είναι «γυμνά» για να βοηθήσουν, δεν μπορούμε», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να συστρατευθεί και ο ιδιωτικός τομέας στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού γιατί ο δημόσιος τομέας από μόνος του δεν μπορεί να αντεπεξέλθει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση