ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Κορωνοϊός: Μπέρδεμα με το κλείσιμο των σχολείων στις Βάσεις

Τι απαντά ο αρμόδιος των Βρετανικών Βάσεων στο 24news

Η καθημερινότητα στην Κύπρο έχει αλλάξει τις τελευταίες μέρες, με τους ρυθμούς όλων να περιστρέφονται γύρω από τον νέο κορωνοϊό, COVID-19. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 49, κάτι που ανάγκασε τους αρμόδιους φορείς να πάρουν δραστικά μέτρα ούτως ώστε να επιτύχουν την μη περαιτέρω εξάπλωση του ιού.


Κύπρος: Έχεις υποψία ότι έχεις κορωνοϊό; Αυτά πρέπει να κάνεις


Σε φλέγον ζήτημα εξελίχθηκαν τα μέτρα που λαμβάνονται στις Βρετανικές Βάσεις. Μάλιστα την Τρίτη 17 Μαρτίου, ο Διοικητής των Βάσεων, Αρχιστράτηγος Rob Thomson, συναντήθηκε με αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με το πέρας της συνάντησης ο ίδιος δήλωσε «βαδίζουμε στην ίδια γραμμή».

Εν συνεχεία και σύμφωνα με ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων, ο Διοικητής των Βάσεων δήλωσε: «Μοιραστήκαμε τις απόψεις μας σχετικά με την απειλή που παρουσιάστηκε από τον κορωνοϊό και το πώς ανταποκρινόμαστε. Συμφωνήσαμε ότι ‘’βαδίζουμε στην ίδια γραμμή’’. Διατηρούμε όλα τα μέτρα μας υπό συνεχή επανεξέταση. Έχουμε δεσμευτεί για συνεχή διάλογο, συνεργασία και συντονισμό για να εξασφαλιστεί η συνοχή της προσπάθειας και της προσέγγισης στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης».

Ένα εκ των μέτρων που η Κυπριακή Κυβέρνηση έθεσε σε ισχύ είναι και το κλείσιμο των δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων μέχρι την 10η Απριλίου. Περί του θέματος, η ιστοσελίδα μας δέχθηκε αρκετές καταγγελίες που έκαναν αναφορά για μη τήρηση του προαναφερθέντος μέτρου εκ μέρους των Βάσεων.

Το 24news επικοινώνησε με το αρμόδιο πρόσωπο των Βάσεων για θέματα κορωνοϊού, που μας έκανε σαφές ότι σήμερα τα εκπαιδευτήρια στις περιοχές των Βάσεων είναι ανοικτά για τελευταία μέρα καθώς από την Πέμπτη 19 Μαρτίου θα είναι σε ισχύ το μέτρο που έθεσε και η Κυπριακή Δημοκρατία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X