ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Κάνουν ξανά Χριστούγεννα - 14 κατάδικοι εκτός φυλακών

Ενδεχόμενο για νέα Προεδρική χάρη σε καταδικασθέντες ελέω εορτών

Πέντε Κύπριοι και εννέα αλλοδαποί πρόκειται να κάνουν Χριστούγεννα με τις οικογένειες και τα οικεία τους πρόσωπο, μετά την άμεση αποφυλάκισή τους έπειτα από την Προεδρική που δέχθηκαν, με την ευκαιρία των 60χρονων της εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση των Κεντρικών Φυλακών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ανέστειλε κατά το ¼ την ποινή φυλάκισης για 143 κατάδικους. Συγκεκριμένα ανέστειλε το ¼ της ποινής για 72 Κύπριους και 71 αλλοδαπούς, εκ των οποίων 5 Κύπριοι και 9 αλλοδαποί αποφυλακίστηκαν άμεσα.

Στην ίδια ανακοίνωση, διευκρίνιζε ότι από την αναστολή της ποινής, σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν, εξαιρέθηκαν οι κατάδικοι για τα αδικήματα φόνου, απόπειρας φόνου, ανθρωποκτονίας, εμπορίας ναρκωτικών, σεξουαλικά αδικήματα και αδικήματα εναντίον παιδιών. Επίσης εξαιρέθηκαν κατάδικοι εναντίον των οποίων εκκρεμεί έφεση από τον Γενικό Εισαγγελέα, καθώς και αυτοί που είχαν ευεργετηθεί προηγουμένως με μείωση της ποινής τους για το ίδιο αδίκημα.

«Οι αποφυλακίσεις, επενεργούν θετικά για τους κρατούμενους και την κοινωνία και συμβάλλουν στην ομαλότερη επανένταξη και διασύνδεση τους με την κοινωνία, στο σωφρονισμό, καθώς και στην αναμόρφωση των κρατουμένων. Περαιτέρω, συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των Φυλακών, ειδικότερα την δύσκολη αυτή περίοδο ενόψει της σοβαρής απειλής του κορωνοϊού» κατέληγε η ανακοίνωση.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, παρά την μείωση των ποινών και τις αποφυλακίσεις με την ευκαιρία των 60χρονων της εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί εκ νέου Προεδρική χάρη σε κρατούμενους, εξαιτίας τον εορτών των Χριστουγέννων, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση