ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Η άνανδρη επίθεση με καυστικό υγρό σε γυναίκα - Δεν ήθελε να χωρίσουν

Της έριξε οξύ στο σώμα, για εκδίκηση

24news team

Άλλη μια υπόθεση επίθεσης με καυστικό υγρό σε 25χρονη στην Ελλάδα, έρχεται στο φως. Η 25χρονη κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από άγνωστο άντρα.  Η κατάστασή της δεν χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη από τους θεράποντες ιατρούς, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ από Ελλαδικά μέσα, η νεαρή κοπέλα είναι έγκυος 4 μηνών.

Τη κοινή γνώμη είχε συγκλονίσει και η επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η 34χρονη Ιωάννα στον χώρο εργασίας της από γυναίκα, η οποία σχεδόν ένα χρόνο μετά, ομολόγησε το έγκλημα. Η υπόθεση προκάλεσε και το ενδιαφέρον της κυπριακής κοινής γνώμης, η οποία παρακολουθούσε ανελλιπώς τις εξελίξεις. 


Θάνατος βρέφους: Είχε κρατηθεί για νοσηλεία όταν γεννήθηκε


Παρόμοια όμως επίθεση, δέχθηκε και γυναίκα από την Ρουμανία στην Λεμεσό το 2019. Θύτης ήταν ο Ελληνοκύπριος εν διαστάσει σύζυγό της. Στο πλαίσιο των δύο υποθέσεων που αφορούν την Ελλαδική επικαιρότητα, το 24news θυμάται την υπόθεση που σημειώθηκε στο Ζακάκι της Λεμεσού, τον Νοέμβριο του 2019.

Της προκάλεσε εγκαύματα στο 40% του σώματός της

Ελληνοκύπριος επιτέθηκε την Τετάρτη (6/11/2019), με καυστικό υγρό, στην εν διαστάσει σύζυγό του, εκ Ρουμανίας έξω από οικία στο Ζακάκι, στην Λεμεσό.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 9:30 το πρωί της συγκεκριμένης ημέρας, στην οικία φιλικού προσώπου της 40χρονης τότε γυναίκας, το οποίο τη φιλοξενούσε, και ο θύτης επισκέφθηκε την οικία για να περιλούσει την εν διαστάσει σύζυγό του με καυστικό υγρό.

Στην συνέχεια εγκατέλειψε την σκηνή, ενώ το θύμα ζήτησε βοήθεια από γείτονες, οι οποίοι κάλεσαν ασθενοφόρο, που την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Μάλιστα, και ο ίδιος ο 57χρονος τότε άνδρας, τηλεφώνησε στην Αστυνομία, αναφέροντας το περιστατικό και ζητώντας να κληθεί ασθενοφόρο στην σκηνή.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της μεταφέρθηκε διασωληνωμένη και σε κατάσταση καταστολής, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Από την επίθεση στην γυναίκα προκλήθηκαν εγκαύματα στο 40% του σώματος της και συγκεκριμένα στο πρόσωπο, την κοιλιακή χώρα και τα πόδια.

Μετά την διάπραξη του αδικήματος, η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του Ελληνοκύπριου, ο οποίος παραδέχθηκε τις πράξεις του και εναντίον του διερευνάτο υπόθεση απόπειρας φόνου.

Την εκδικήθηκε γιατί του είπε να χωρίσουν

Η γυναίκα που κατάγεται από την Ρουμανία, ζήτησε διαζύγιο από τον Ελληνοκύπριο και στην συνέχεια εγκατάλειψε την οικία τους και διέμενε σε σπίτι φίλης της, στο Ζακάκι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, που παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστηρίου, ο δράστης φέρεται να τηλεφωνούσε επανειλημμένα στην ίδια ζητώντας της να επιστρέψει στην οικία τους και ότι την απειλούσε, αναφέροντας πως θα της έκανε κακό, ενώ σχετική καταγγελία έγινε στον αστυνομικό σταθμό Γερμασόγειας.

Ανακρινόμενος, ο θύτης είπε πως αγόρασε την καυστική ουσία λίγες ημέρες πριν την επίθεση και πως είχε πρόθεση να την χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που η πρώην γυναίκα του δεν άλλαζε την απόφασή της να χωρίσουν και δεν επέστρεφε στην οικία τους.

Σημειώνεται ότι ο Ελληνοκύπριος δράστης, όταν παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, δεν έφερε καμία ένσταση στην κράτησή του, ενώ δεν ήθελε να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

Ο δράστης είχε παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X