ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Φοβερά θανατηφόρα τροχαία που μας συγκλόνισαν το 2020 (pics)

6+1 τραγωδίες που γράφτηκαν στην άσφαλτο

24news team

Πολλές οι οικογένειες που ντύθηκαν στα μαύρα, για άλλη μια χρονιά. Γονείς έχασαν τα παιδιά τους, παιδιά ορφάνεψαν, σύζυγοι έκλαψαν για το άλλο τους μισό… 48 συνάνθρωποί μας, ξεψύχησαν το 2020 στην άσφαλτο.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, μετρήσαμε 48 θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις στην Κύπρο, με ισάριθμα θύματα. Μάλιστα, με αίμα βάφτηκε και η τελευταία ημέρα του χρόνου. Το μεσημέρι της 31ης Δεκεμβρίου στην Αραδίππου, έχασε τη ζωή του σε θανατηφόρα οδική σύγκρουση ο 35χρονος Χριστάκης Χριστοδούλου, κάτοικος Αραδίππου.

Τραγικό είναι και το γεγονός ότι, για μεγάλο χρονικό διάστημα του έτους, η Κύπρος βρέθηκε υπό καθεστώς αυστηρότατων μέτρων και απαγορεύσεων -μέχρι και ολικό lockdown- λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο το φαινόμενο των θανατηφόρων δεν μειώθηκε. Αντιθέτως, είμαστε σχεδόν στα ίδια επίπεδα (σ.σ. σε αριθμούς) με το 2018 όπου σημειώθηκαν 43 θανατηφόρα τροχαία και κλάψαμε για 48 συνανθρώπους μας. Πέρσι, το 2019 δηλαδή, σημειώθηκαν 52 θανατηφόρα τροχαία με ισάριθμα θύματα.

Κλείνοντας αυτή τη δύσκολη -από πολλές απόψεις- χρονιά, το 24news κάνει αναδρομή στον χρόνο και παρουσιάζει 6+1 τροχαία δυστυχήματα που συγκλόνισαν την κυπριακή κοινή γνώμη το 2020.

21 Ιανουαρίου: Πήγαινε στους μαθητές της αλλά δεν πρόλαβε...

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που συνέβη γύρω 4:20 το απόγευμα της Τρίτης (21/1) στο δρόμο Αυγόρου - Λιοπετρίου, έχασε τη ζωή της η Ραφαέλλα Παττίχη 25 χρόνων απο το Αυγόρου.

Η άτυχη κοπέλα οδηγούσε το αυτοκίνητό της με κατεύθυνση από Αυγόρου προς Λιοπέτρι όπου σε κάποιο σημείο του δρόμου, έχασε τον έλεγχο του, παρεξέκκλινε της πορείας και ανατράπηκε σε χωράφι.

Η 25χρονη εγκλωβίστηκε στα συντρίμια του αυτοκινήτου της και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για απεγκλωβισμό της. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου ο επί καθήκοντι ιατρός πιστοποίησε το θάνατο της.

Σύμφωνα με τις προκαταρτικές εξετάσεις, η Παττίχη δεν έφερε ζώνη ασφαλείας.

Μαρτυρία για το τροχαίο:

H Αστυνομία, φαίνεται να έχει εξασφαλίσει μαρτυρία από πρόσωπο που βρισκόταν στο σημείο την ώρα του τροχαίου και σύμφωνα με όσα υποστήριξε το εν λόγω πρόσωπο, η 24χρονη Ραφαέλλα, δυστυχώς, φαίνεται να κινείτο με μεγάλη ταχύτητα.

Θυμίζουμε ότι όπως διαπιστώθηκε η άτυχη νεαρή, δεν έφερε ζώνη ασφαλείας και τα μέλη της Πυροσβεστικής που έσπευσαν να την απεγκλωβίσουν, την εντόπισαν στο πίσω μέρος του οχήματος.

Η Ραφαέλλα, η οποία ήταν πτυχιούχος Φιλόλογος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου Νεοελλινικής Φιλολογίας, παρέδιδε ιδιαίτερα φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, την ώρα του μοιραίου, κατευθυνόταν προς το φροντιστήριο, στους μαθητές της.

24 Μαρτίου: Τον εντόπισε συγγενής του νεκρό...

Δεν έφερε ζώνη ασφαλείας ο Ματθαίος Μπισιάρας, 37 ετών από το Αυγόρου, ο οποίος έχασε το βράδυ της 24ης Μαρτίου τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, ανέφερε ότι το τροχαίο συνέβη στις 8.30 το βράδυ, όταν ο 37χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο του στο δρόμο Αυγόρου – Λιοπετρίου με κατεύθυνση το Λιοπέτρι.

Με βάση τις αρχικές εξετάσεις, ο 37χρονος σε κάποιο σημείο του δρόμου, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, το οποίο παρέκκλινε της πορείας του και ανατράπηκε σε χωράφι αριστερά του δρόμου σύμφωνα με την πορεία του.

Τον 37χρονο εντόπισε τρεις ώρες αργότερα, γύρω στις 11.00 το βράδυ, στο σημείο του δυστυχήματος, συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο κάλεσε την Αστυνομία και ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείο Λάρνακας.

Οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του 37χρονου.

Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι από τις εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία ο 37χρονος δεν έφερε ζώνη ασφαλείας και κάλεσε οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε για το δυστύχημα, να επικοινωνούσε με το Τμήμα Τροχαίας Αμμοχώστου ή τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με την γραμμή επικοινωνίας του πολίτη.

13 Σεπτεμβρίου: «Έσβησε» 18χρονη μητέρα δύο παιδιών...

Σύμφωνα με την τροχαία Λεμεσού, η Κατερίνα Χαραλάμπους από τη Λεμεσό έχασε τη ζωή της όταν το όχημα που οδηγούσε ο 21χρονος ανατράπηκε επανειλημμένα και κατέληξε σε περιτοίχισμα οικίας.

Ο 21χρονος οδηγός, που είχε ως συνοδηγό τη 18χρονη συμβία του και κατευθυνόταν νότια στον κύριο δρόμο Κυβίδων – Καντού και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, απώλεσε τον έλεγχο του οχήματός του με αποτέλεσμα ν’ ανατραπεί διαδοχικά σε παρακείμενο χωράφι και να κτυπήσει σε περιτείχισμα.

Η 18χρονη εκσφενδονίστηκε από το όχημα και βρήκε ακαριαίο τον θάνατο λίγα μέτρα πιο κάτω, ενώ ο 21χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για περίθαλψη.

Η άτυχη Κατερίνα Χαραλάμπους από τη Λεμεσό, μητέρα δύο παιδιών, ηλικίας 17 και 5 μηνών ενώ πληροφορίες την ήθελαν να κυοφορεί κατά την στιγμή του μοιραίου. Από την νεκροτομή ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι η 18χρονη Κατερίνα, τελικά δεν κυοφορούσε.

Από τον οδηγό λήφθηκε δείγμα αίματος για τοξικολογικές εξετάσεις.  Ο 21χρονος, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ισχυρίστηκε ότι είχε σκάσει το λάστιχο του οχήματος, κάτι που διερευνήθηκε αν αυτό συνέβη πριν ή μετά την ανατροπή του.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Ιατροδικαστού Αγγελική Παπέττα και του ιδιώτη Ιατροδικαστή, Μάριου Ματσάκη, ο θάνατος της άτυχης μητέρας δύο παιδιών, οφείλεται σε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Ο ανθρώπινος παράγοντας «υπέγραψε» την τραγωδία

Ο υπεύθυνος της τροχαίας Λεμεσού σε δηλώσεις του για τη νέα τραγωδία που γράφτηκε στην άσφαλτο, υπογράμμισε ότι για ακόμα μια φορά ο ανθρώπινος παράγοντας έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς οι προκαταρκτικές εξετάσεις δείχνουν αυξημένη ταχύτητα του αυτοκινήτου, ενώ φαίνεται να μην έγινε χρήση της ζώνης ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι ούτε ο οδηγός, ούτε η άτυχη Κατερίνα, έφεραν ζώνες.

Όπως διαπιστώθηκε, εντός του αυτοκινήτου του 21χρονου, υπήρχαν τσιμέντα. Οι Αρχές διερεύνησαν κατά πόσο ήταν αυτά που «ανάγκασαν» τον οδηγό να χάσει τον έλεγχο του οχήματος, αλλάζοντας το κέντρο βάρους και γι' αυτό ακολούθησε αυτή την τρελή πορεία πριν καταλήξει σε περιτοίχισμα οικίας, ή αν υποβοήθησαν στην ανεξέλεγκτη πορεία, αφότου ο 21χρονος είχε χάσει τον έλεγχο.

Σημειώνεται ότι το αυτοκίνητο, ανατράπηκε σε έναν ευθύ δρόμο.

20 Σεπτεμβρίου: «Εάν ο νεαρός εντοπιζόταν νωρίτερα, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα»

Τραγικές ήταν και οι συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου που σημειώθηκε στην Λάρνακα το βράδυ της Κυριακής (20/9).

Σύμφωνα με δηλώσεις που είχε κάνει στο 24news ο Διευθυντή της Τροχαίας Αρχηγείου, κ. Γιαννάκη Γεωργίου, ο άτυχος 22χρονος Παρασκευάς Χατζησοφοκλή από την Αραδίππου, ο οποίος έμεινε αβοήθητος για περίπου επτά ώρες μετά το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη, εντοπίστηκε προσδεμένος στο όχημα, αφού έφερε ζώνη ασφαλείας.

Ο άτυχος νεαρός ήταν εν ζωή όταν εντοπίστηκε από τα μέλη της Τροχαίας Λάρνακας που έσπευσαν στο σημείο, μετά από πληροφορία πολίτη, ωστόσο δυστυχώς στην συνέχεια δεν άντεξε και υπέκυψε στα σοβαρότατα τραύματά του ώρες αργότερα και ενώ νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ο κ. Γεωργίου, σημείωσε στις δηλώσεις του ότι: «Εάν ο νεαρός εντοπιζόταν νωρίτερα, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα». Σημειώνεται ότι, εντός του οχήματος του 22χρονου, δεν εντοπίστηκε κάποιο κινητό τηλέφωνο, με το οποίο πιθανότατα να μπορούσε να επικοινωνήσει με οποιονδήποτε ώστε να ενημερώσει για το ατύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ο νεαρός μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (20/9) λίγες ώρες δηλαδή προτού συμβεί το μοιραίο, ο 22χρονος βρισκόταν σε μπαράκι μαζί με φίλο του.

Ο άτυχος Παρασκευάς, φαίνεται επίσης ότι την ώρα που συνέβη το μοιραίο, δεν είχε κατεύθυνση προς το σπίτι του αφού η κατοικία του είναι στην Αραδίππου, αλλά το όχημά του όταν εντοπίστηκε, διαπιστώθηκε ότι είχε κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο.

Το τροχαίο:

Υπέκυψε στα τραύματα την λίγο πριν τις 8:00 το βράδυ της Δευτέρας (21/9), ο 22χρονος Παρασκευάς Χατζησοφοκλή από την Αραδίππου, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, αφού είχε τραυματιστεί κρίσιμα σε τροχαία σύγκρουση, που συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής (20/9), στην Λάρνακα.

Ο άτυχος νεαρός, γύρω στις 5π.μ. της Κυριακής (20/9), κινείτο με το όχημά του στην λεωφόρο Αρτέμιδος, στην Λάρνακα, όπου σε κάποιο σημείο του δρόμου, παρά το μνημείο πεσόντων ΕΛΔΥΚ, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, παρέκκλινε της πορείας του, κινήθηκε εκτός δρόμου και αφού πέρασε από ανάχωμα ύψους 2,5 μέτρων περίπου, ακινητοποιήθηκε σε καλαμιώνα.

Συγκλονίζει το γεγονός ότι το περιστατικό δεν έγινε αντιληπτό από κανένα, μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής (20/9) και ο τραυματισμένος νεαρός έμεινε αβοήθητος για επτά περίπου ώρες, στο σημείο. Τον 22χρονο εντόπισε η Αστυνομία όταν ιδιοκτήτης παρακείμενου υποστατικού, είδε το αυτοκίνητο και ενημέρωσε την Δύναμη.

Μέλη της Τροχαίας Λάρνακας μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν το όχημα και τον 22χρονο. Για τον απεγκλωβισμό του από το αυτοκίνητο, χρειάστηκε η επέμβαση μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ακολούθως ο 22χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλά τραύματα και αφού διασωληνώθηκε, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, για περαιτέρω νοσηλεία στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Δυστυχώς όμως, ο 22χρονος υπέκυψε στα τραύματά του, βυθίζοντας σε πένθος της οικογένεια, τους φίλους και όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα.

4 Δεκεμβρίου: Σκοτώθηκε μπροστά την μητέρα του...

O 36χρονος πεζός από τη Βουλγαρία, Milivan Adel Velkov, έχασε την ζωή του μετά από θανατηφόρα τροχαία οδική σύγκρουση, η οποία σημειώθηκε την Παρασεκυή 4/12 στην Πάφο.

Η θανατηφόρα τροχαία οδική σύγκρουση, συνέβη γύρω στις 18:30, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 75χρονος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα στη λεωφόρο Χρυσονέρας στην Κισσόνεργα, τον 36χρονο πεζό, ο οποίος τη στιγμή εκείνη περπατούσε στην αριστερή άκρη του δρόμου.

Ο 36χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου ο επί καθήκοντι ιατρός πιστοποίησε τον θάνατό του. Βάσει δικαστικού εντάλματος, ο 75χρονος οδηγός του αυτοκινήτου είχε συνελήφθη, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Στη σκηνή βρισκόταν και η μητέρα του 36χρονου η οποία δεν τραυματίστηκε, ωστόσο είδε το τροχαίο και τον τραυματισμό του γιου της. Μάλιστα, υπέστη σοκ τόσο αυτή όσο και ο οδηγός του οχήματος που παρέσυρε τον γιο της.

8 Δεκεμβρίου: «Έσβησε» στο μεροκάματο μπροστά στους συναδέλφους του...

Φοβερό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 8/12, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου, λίγο μετά το Πισσούρι. 

Νεκρός ο 33χρονος, Sergiu Rusu από Μολδαβία, ο οποίος την ώρα που συνέβη το μοιραίο βρισκόταν στο σημείο για να εκτελέσει εργασίες καθαρισμού αυλακιών μαζί με άλλους συναδέλφους του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ενώ στον χώρο υπήρχε και φορτηγό και η απαιτούμενη σήμανση, οδηγός που κινείτο στο οδικό δίκτυο, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, προσέκρουσε στο σταθμευμένο όχημα και παρέσυρε τον άτυχο 33χρονο, ο οποίος καταλείπει τρία ανήλικα παιδιά.

Ο άτυχος 33χρονος, υπάλληλος εταιρείας που ανέλαβε τον καθαρισμό και τη συντήρηση του οδικού δικτύου, βρήκε ακαριαίο το θάνατο όταν εγκλωβίστηκε μεταξύ του οχήματος που τον παρέσυρε και ημιφορτηγού οχήματος της εταιρείας, που βρισκόταν σταθμευμένο στο σημείο.

Σε δηλώσεις του στη σκηνή, ο υπεύθυνος τροχαίας Λεμεσού, Μιχάλης Μιχαήλ, ανέφερε πως το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 10:45, όταν «όχημα τύπου βαν, το οποίο κατευθυνόταν δυτικά, στο ύψος του χωριού Πισσουρίου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, κτύπησε φωτεινό σηματοδότη και στη συνέχεια 33χρονο, ο οποίος ασχολείτο μαζί με άλλους συναδέλφους του με τη συντήρηση του οδικού δικτύου».

Ο οδηγός του οχήματος, τραυματίστηκε επίσης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο 43χρονος οδηγός που παρέσυρε τον 33χρονο συνελήφθη από τις Αρχές για διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων.

13 Σεπτεμβρίου: Συγκλονισμός με τον θάνατο οδηγού λεωφορείου 

Για το τέλος αφήσαμε το δυστύχημα που συνέβη στις 13 Σεπτεμβρίου στην στάση λεωφορείων στην περιοχή Μακεδονίτισσας, πλησίον του Λευκόθεου. Ένα δυστύχημα που προκάλεσε συγκλονισμό αλλά και μεγάλο προβληματισμό. 

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας (13/7) στην περιοχή Μακεδονίτισσας, πλησίον του Λευκόθεου. Νεκρός είναι ο Παναγιώτης Χριστοφή, 51 ετών, από Λακατάμια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, 51χρονος Ελληνοκύπριος οδηγός λεωφορείου, παρασύρθηκε από το ίδιο το όχημά του.

Ο οδηγός λεωφορείου, είχε σταθμεύσει στην στάση λεωφορείων απέναντι από το Μακάριο Στάδιο. Αφού κατέβηκε από το λεωφορείο, φαίνεται να ξέχασε να ανεβάσει το χειρόφρενο, με αποτέλεσμα, όταν έκλεισε η πόρτα, αυτό να ξεκίνησε αυτόματα την πορεία του.

Ο άτυχος οδηγός, προσπάθησε να ανακόψει την πορεία του λεωφορείου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, ο άτυχος 51χρονος αφού κατέβηκε από το λεωφορείο, φαίνεται να ξέχασε να ανεβάσει το χειρόφρενο, με αποτέλεσμα, όταν έκλεισε η πόρτα, αυτό να ξεκίνησε αυτόματα την πορεία του.

Ο μεγάλος προβληματισμός που προκλήθηκε τότε ήταν ότι επρόκειτο για καινούργια λεωφορεία και όπως είχαμε ενημερωθεί τότε, σε περίπτωση που το χειρόφρενο είναι ξεχασμένο κάτω αλλά η πόρτα ανοικτή, το όχημα δεν μετακινείται, αλλά όταν η πόρτα κλείσει -όπως στην προκειμένη- το όχημα μετακινείται. Μετά την συγκεκριμένη τραγωδία, σημειώθηκαν κι άλλα τροχαία με τα συγκεκριμένα λεωφορεία. 

Με αφορμή τα τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν με τα συγκεκριμένα λεωφορεία, ο Εμπορικός Διευθυντή της Εταιρείας, Αλέξανδρος Καμπέρο, είχε δηλώσει τον Αύγουστο ότι «τα λεωφορεία δεν τσουλάνε μόνα τους, έχουν συστήματα ασφαλείας».

Ερωτηθείς τι εμπειρία και τι εκπαίδευση έχουν οι οδηγοί λεωφορείων της εταιρείας, ο κ. Καμπέρος είπε ότι οι πλείστοι οδηγοί ήταν οδηγοί με την προηγούμενη εταιρεία, οπότε έχουν μεταξύ πέντε και δέκα χρόνια εμπειρίας στο τιμόνι.

«Στην εταιρεία όταν ήρθαν γίνεται εκπαίδευση πάνω στην κατάρτιση του οχήματος, τα συστήματα ασφαλείας, το οποίο ήταν σε εβδομαδιαία βάση και ενισχύθηκε μετά το πρώτο δυστύχημα και τώρα πλέον ενισχύεται ακόμα παρά πάνω και θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας για να αποφύγουμε τα ατυχήματα», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση πόσο καιρό έγινε εκπαίδευση πάνω στα συγκεκριμένα λεωφορεία πριν να τεθεί σε λειτουργία η εταιρεία, ο κ. Καμπέρος είπε ότι πριν τεθεί σε λειτουργία η εταιρεία είχαν πέραν των χιλίων ωρών εκπαίδευση και μετά το πρώτο ατύχημα ενισχύθηκαν με τρία ενισχυμένα sessions, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στα εβδομαδιαία, και επικεντρώνονται συγκεκριμένα πάνω στη χρήση του χειρόφρενου και τα συστήματα ασφαλείας.

Ερωτηθείς τι διαπιστώθηκε από τις έρευνες σε προηγούμενα ατυχήματα, ο κ. Καμπέρος είπε ότι διαπιστώθηκε ότι ήταν ανθρώπινο λάθος.

Αυξήθηκαν οι ποινές για τα τροχαία:

Θυμίζουμε ότι από την 1η Οκτωβρίου 2020, εφαρμόστηκαν οι νέες - αναθεωρημένες και αυξημένες ποινές από την Τροχαία με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δη των θανατηφόρων. Οι αναθεωρημένες ποινές στοχεύουν επίσης στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας, στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και στη συμμόρφωση των πολιτών με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο εκσυγχρονισμός των ποινών, αφορά μεταξύ άλλων, τροχαίες παραβάσεις, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών, η οδήγηση χωρίς άδεια οδήγησης ή ζώνη ασφαλείας, η οδήγηση χωρίς κράνος, ή ασφάλιστρο κ.ά

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X