ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Έτσι καταλήγουν στην αιτία θανάτου χωρίς νεκροψία

Η μέθοδος

Το Υπουργείο Υγείας διευκρίνισε σήμερα ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον ιό στην Κύπρο ανέρχεται σε 13 Ωστόσο, από τους 13 θανάτους, οι εννέα αποδίδονται στη νόσο COVID-19, Οι υπόλοιποι τέσσερις συνάνθρωποι μας απεβίωσαν λόγω άλλων αιτιών.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών των οποίων η αιτία θανάτου είναι η νόσος COVID-19 είναι 66, 86% άντρες και 14% γυναίκες.

Κι αν διερωτάστε πώς εξάγεται το συμπέρασμα της αιτίας θανάτου από τον κορωνοϊό, αφού δεν διενεργείται νεκροψία στις σορούς λόγω κινδύνου μετάδοσης του ιού, το Υπουργείο διευκρινίζει ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή η διαδικασία κωδικοποίησης της τελικής αιτίας θανάτου με χρήση του λογισμικού IRIS. Η χρήση αυτή αποφασίστηκε στην προσπάθεια να καθοριστεί όσο το δυνατό πιο σωστά η πραγματική αιτία θανάτου ασθενών θετικών στον ιό SARS-CoV-2, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς τους ασθενείς έχουν βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό, στο οποίο θα μπορούσε να αποδοθεί και ο θάνατος. Με βάση τα δεδομένα στα οποία έγινε η επεξεργασία και τη θετικοποίηση εργαστηριακής διαγνωστικής εξέτασης σε θανόντα προηγούμενων ημερών.

Ουσιαστικά στο σύστημα καταγράφονται όλες οι λεπτομέρειες της κλινικής κατάστασης των ασθενών και εξάγεται το συμπέρασμα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση