ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Εν αναμονή ισχυρού ρεύματος αέρα

Πότε αναμένεται ισχυρός κυκλώνας- Όλες οι προβλέψεις

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ πολύ ισχυρό βόρειο ρεύµα αέρα αναµένεται αργά τη νύκτα της Πέµπτης µέχρι το µεσηµέρι της Παρασκευής. Όπως ανέφερε την Τρίτη στο 24news, o Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Δρ. Κλεάνθης Νικολαΐδης πρόκειται για σύστημα χαμηλών πιέσεων (κυκλώνας) το οποίο θα επισκεφθεί την Κύπρο αργά το βράδυ της Πέμπτης με χαράματα Παρασκευής.

Το δελτίο:

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να επικρατεί τοπικά παγετός.

Απόψε ο καιρός θα παραµείνει κυρίως αίθριος, παροδικά όµως θα εµφανίζονται νεφώσεις. Οι άνεµοι θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 7 στα παράλια και γύρω στους µείον 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Πέµπτη παροδικές νεφώσεις αργά το απόγευµα πιθανό να δώσουν τοπικά ελαφρές βροχές και στα ψηλότερα ορεινά ελαφρά χιονόπτωση ή χιονόνερο. Το βράδυ ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές ή καταιγίδα και χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Αργά τη νύκτα αναµένεται ενίσχυση των βόρειων ανέµων, τοπικά σε πολύ ισχυρούς µέχρι σφοδρούς.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το µεσηµέρι της Παρασκευής αναµένεται εξασθένηση των βορειάδων.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο την Πέµπτη, για να κυµανθεί λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Παρασκευή αναµένεται αισθητή πτώση της θερµοκρασίας, για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ το Σάββατο θα σηµειώσει άνοδο, για να επανέλθει γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 79 εκατοστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X