ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: «Δεν μπορούμε να πάμε σε οριζόντιο lockdown Μαρτίου» (vid)

Απάντηση στις επικρίσεις για αναποτελεσματικότητα των περιοριστικών μέτρων

24news team

Μεγάλη κουβέντα γίνεται όσον αφορά τα νέα -πιο αυστηρά- περιοριστικά μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν από την Κυβέρνηση την Παρασκευή (8/1). Το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown μοιάζει να είναι πιο πιθανό από ποτέ.

Ωστόσο, η δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά καλεσμένη στην εκπομπή του Alpha Κύπρου «Alpha Καλημέρα» έδωσε μια κάποια κατεύθυνση ως προς τα πού θα κινηθούν τα νέα μέτρα.

«Καταρχήν δεν πρέπει να παρερμηνευτεί η έννοια των αυστηρών μέτρων που υπάρχουν τώρα και θα συνεχίσουν για ακόμα ένα μικρό χρονικό διάστημα. Καμία χωρά και το καταλαβαίνετε, δεν μπορεί να πάει στο οριζόντιο lockdown που είχαμε τον Μάρτιο. Ήταν πραγματικά μια διαφορετική κατάσταση» τόνισε, ενώ εξήγησε τις διαφορές που πρόκειται να υπάρξουν σχετικά με αεροδρόμια και άλλα.

«Ήδη είμαστε σε περιοριστικά μέτρα και μάλιστα σε αυστηρά. Το ζει κόσμος στην καθημερινότητα του, το ζητούμενο είναι να πάμε σε λίγο πιο αυστηρά μέτρα έτσι ώστε σε διάστημα 2-3 εβδομάδων να δώσουμε μια ανάσα στο σύστημα υγείας. Ύστερα θα ξεκινήσουμε να μπαίνουμε σε φάση άρσης των μέτρων βαθμιαία και ελεγχόμενα όπως κάναμε πάντα και από την άλλη πάντοτε πρέπει να βλέπουμε τι γίνεται και στις άλλες χώρες, είναι ένα μάθημα για εμάς και μια επιπρόσθετη γνώμη» συμπλήρωσε.

«Δεν περιμένουμε πολύ σημαντικές αλλαγές μέσα σε ένα διάστημα 2 εβδομάδων όμως αυτό θα δώσει μια ανάσα στο σύστημα υγείας για να προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα» εξήγσε.

Η δρ. Πανά απάντησε για τις επικρίσεις όσον αφορά την αναποτελεσματικότητα των μέτρων και τόνισε: «Ας σκεφτούμε που θα εκτινάσσονταν οι αριθμοί των νοσηλευόμενων και των θυμάτων αν δεν υπήρχαν ήδη αυτά τα περιοριστικά μέτρα». Η ίδια θέλησε να συγχαρεί την πλειοψηφία του κόσμου που τηρεί τα μέτρα παρά τις συνθήκες, ενώ αναφέρθηκε και σε μερίδα ατόμων που ενδεχομένως δεν μπορεί να αντιληφθεί ποια είναι η λογική πίσω από τα περιοριστικά μέτρα, τόσους μήνες μετά. Για την αναποτελεσματικότητα των μέτρων, όπως αυτή χαρακτηρίζεται, έδωσε ως πιθανό σενάριο και το ενδεχόμενο να υπάρχει στην κοινότητα το νέο στέλεχος του κορωνοϊού.

«Θεωρούμε ότι είναι η τελευταία δύσκολη φάση, θα κάνουμε μια υπομονή να την ξεπεράσουμε και αυτή, και μετά να δούμε τι διορθωτικές κινήσεις θα κάνουμε και πως θα επανεκτιμήσουμε την κοινωνία και την οικονομία μας, έξυπνα και στενευμένα. Τώρα θέλει λίγη υπομονή» είπε επίσης, μεταξύ άλλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X