ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Έγιναν οι πρώτες ανακλήσεις αδειών οδήγησης

Η Τροχαία περιμένει το «οκ» του Αρχηγού

Άρχισαν οι πρώτες ανακλήσεις άδειας οδήγησης. Σε μία προσπάθεια της Τροχαίας για μείωση των σοβαρών τροχαίων και σε συνεργασία με άλλους φορείς άρχισε η «σκούπα» για όσους δεν συμμορφώνονται με την σωστή χρήση του οδικού δικτύου.

Οι πρώτες ανακλήσεις άδειας οδήγησης είναι γεγονός.

Τις προηγούμενες ημέρες, σε δύο οδηγούς έγινε άμεση ανάκληση άδειας οδήγησης. Πρόκειται για τον 23χρονο που οδηγούσε 180 και τον ανάρτησε στο διαδίκτυο .

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης γύρω στις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου (1/2), ο 23χρονος φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητό του στο αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Παραλιμνίου, ενώ ταυτόχρονα κρατούσε το κινητό του τηλέφωνο με το οποίο βιντεογραφούσε τον χιλιομετρητή του οχήματός του την ώρα που είχε την ένδειξη 180 ΧΑΩ.


Εντοπίστηκαν «ζαλισμένοι» οδηγοί - Τους έπιασαν την άδεια;


Ο νεαρός ανάρτησε το σχετικό βίντεο σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο άλλος οδηγός ανακόπηκε από περίπολο της Αστυνομίας στα Λατσιά. Ο οδηγός υποβλήθηκε σε νάρκοτεστ, η ένδειξη ήταν θετική και συγκεκριμένα σε χρήση κοκαΐνης ενώ παράλληλα παραβίασε το όριο ταχύτητας.

Η αναστολή των αδειών έγινε από τον Έφορο Μηχανοκίνητων Οχημάτων, ο οποίος είναι αυτός που έχει την εξουσία για να αναστείλει και να ακυρώσει άδειες.

Το Τμήμα της Τροχαίας Αρχηγείου έστειλε τους όρους και τις προϋποθέσεις για το πώς θα εφαρμόζεται αυτό το μέτρο στον Αρχηγό της Αστυνομίας και περιμένουν την έγκριση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, όταν γίνεται η αναστολή αδειών, ο οδηγός έχει το δικαίωμα εντός των 15 ημερών να ασκήσει έφεση.

Σημειώνεται πως όταν η έφεση του απορριφθεί, θα πρέπει να παρακαθίσει εκ νέου νέες εξετάσεις για αδεία οδήγησης.

Η Τροχαία λαμβάνει όλα τα μέτρα ούτως ώστε οι οδηγοί, οι οποίοι στερήθηκαν την άδεια τους να μην ξαναπιάσουν τιμόνι χωρίς να την ανακτήσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X