ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Προσοχή! «Τα πράγματα μπορεί να γίνουν οριακά για τη χώρα μας»

«Δεν έχει νόημα να περιοριζόμαστε στο σπίτι, αλλά από την άλλη να οργανώνουμε οικογενειακές συνάξεις»

Ο νέος κορωνοϊός, COVID-19, άρχισε να δείχνει τα δόντια του στο νησί μας. Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Κυριακής, 29 Μαρτίου, οι νεκροί είναι πλέον έξι ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 214.


Κορωνοϊός - Ένας ακόμα νεκρός και 35 νέα κρούσματα στην Κύπρο

Λευκωσία: Ξυλοκόπησε γιατρό όταν του ζητήθηκε να κάνει τεστ για κορωνοϊό


Έντονος ήταν κατά την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων ο Λεόντιος Κωστρίκης, Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα ότι, «Δεν έχει νόημα να περιοριζόμαστε στο σπίτι, αλλά από την άλλη να οργανώνουμε οικογενειακές συνάξεις, τραπέζια ή παιχνίδια με τους φίλους. Επαναλαμβάνω ότι από τη μια στιγμή στην άλλη τα πράγματα με αυτόν τον ιό μπορεί να γίνουν οριακά για τη χώρα μας».

Συγκεκριμένα δήλωσε, «Από την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων διαπιστώνεται ότι η μετάδοση του ιού έγινε στο οικογενειακό περιβάλλον αρκετών από τους ασθενείς, γεγονός που δείχνει ότι δυστυχώς δεν έχουν ληφθεί στοιχειώδη μέτρα προστασίας.

Δεν έχει νόημα να περιοριζόμαστε στο σπίτι, αλλά από την άλλη να οργανώνουμε οικογενειακές συνάξεις, τραπέζια ή παιχνίδια με τους φίλους. Επαναλαμβάνω ότι από τη μια στιγμή στην άλλη τα πράγματα με αυτόν τον ιό μπορεί να γίνουν οριακά για τη χώρα μας. Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να λειτουργεί υπεύθυνα.

Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες να προσέχουν και να περιοριστούν. Ο κίνδυνος παραμένει εξαιρετικά μεγάλος. Σας ευχαριστώ.»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X