ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Ανανέωσες την άδεια κυκλοφορίας; - Λήγει η προθεσμία, έρχεται πρόστιμο

Πόσοι ανανέωσαν μέχρι στιγμής την άδεια κυκλοφορίας

Εκπνέει την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 η προθεσμία ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας. Με φόντο κάποια προβλήματα στην ιστοσελίδα JCC smart τα οποία φαίνεται ότι καθυστέρησαν τη διαδικασία πληρωμής και όπως έχουμε ενημερωθεί έχουν επιλυθεί, το κοινό καλείται να ανανεώσει την άδεια κυκλυφορίας του οχήματος του τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Της Άντρης Θρασυβούλου

Όπως ανέφερε στο 24news ο Ανώτερος Λειτουργός του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Γιάννης Νικολαΐδης, μέχρι σήμερα, Πέμπτη (5/3), την άδεια κυκλοφορίας ανανέωσαν 530 χιλιάδες κάτοχοι μηχανοκίνητων οχημάτων, δηλαδή ποσοστό περίπου 73%. Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, 190 χιλιάδες άτομα δεν έχουν ανανεώσει ακόμη την άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων τους. 

Ο κ. Νικολαΐδης καλεί το κοινό ν' ανανεώσει άμεσα την άδεια κυκλοφορίας του και να μην μείνει τελευταία στιγμή, δηλαδή την Τρίτη (10/3) καθώς υπάρχει ενδεχόμενο λόγω μαζικών επισκέψεων στην ιστοσελίδα του Τμήματος να προκύψει υπερφόρτωση του συστήματος και να καθυστερήσει η διαδικασία. Παρόμοια φαινόμενα έχουν προκύψει και στο παρελθόν. Να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αδειών κυκλοφορίας ανανεώνεται μέσω διαδικτύου.

Οι άδειες κυκλοφορίας ανανεώνονται:

(α) στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση http://rtd.mcw.gov.cy

(β) σε Εµπορικές Τράπεζες,

(γ) στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη,

(δ) στα Επαρχιακά γραφεία του Τµήµατος Ταχυδροµικών Υπηρεσιών,

(ε) στα Επαρχιακά γραφεία του Τµήµατος Οδικών Μεταφορών.

Οι άδειες κυκλοφορίας µπορούν να ανανεώνονται για χρονική περίοδο τριών, έξι, εννέα και δώδεκα µηνών.

Για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας θα πρέπει να υπάρχει:

• Πιστοποιητικό καταλληλότητας σε ισχύ

• Ασφάλεια

Έρχονται εξώδικα

Με βάση την ισχύουσα νοµοθεσία οι άδειες κυκλοφορίας θα ανανεώνονται µέχρι την Τρίτη (10/3) χωρίς επιβάρυνση. Για ανανεώσεις αδειών κυκλοφορίας, που θα γίνονται µετά από την Τρίτη θα επιβάλλεται ως επιβάρυνση στην άδεια κυκλοφορίας το άθροισµα του ποσού των 10 ευρώ και ποσού ίσου µε το δέκα τις εκατό (10%) της άδειας κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο οφειλόµενο ποσό για το τρέχον έτος.

Από την Τετάρτη (11/3) η Αστυνομία και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα καταγγέλλουν όσους κυκλοφορούν με οχήµατα χωρίς ισχύουσα άδεια κυκλοφορίας. Το εξώδικο πρόστιμο αγγίζει τα 85 ευρώ.

Οι άδειες κυκλοφορίας µπορούν να ανανεώνονται στα γραφεία του ΤΟΜ, των ΚΕΠ,στα Επαρχιακά γραφεία του Τµήµατος Ταχυδροµικών Υπηρεσιών και διαδικτυακά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X