ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κυβέρνηση: Πτητικά μέσα στα κατεχόμενα μετά από πυρκαγιά

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί , ο οποίος του ζήτησε βοήθεια σε εναέρια πυροσβεστικά

ΣΣ: Η είδηση αποστέλεται και πάλι με τη σωστή ονομασία της τοποθεσίας όπου ξέσπασε η πυρκαγιά στα κατεχόμενα:

Τρία αεροπλάνα επιχειρούν και ένα ελικόπτερο βρίσκεται εν πτήση προς την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή μεταξύ Χαλεύκας και Καλυβάκια, κατόπιν σχετικού αιτήματος της τ/κ πλευράς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί , ο οποίος του ζήτησε βοήθεια σε εναέρια πυροσβεστικά μέσα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Κούσιος, ανταποκρίθηκε αμέσως.

Νωρίτερα σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο "υπουργός εξωτερικών" Κουντρέτ Οζερσάι είχε γράψει ότι λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο από την φωτιά ζήτησαν μέσω των ΗΕ βοήθεια με πτητικά μέσα από την ε/κ πλευρά και η απάντηση ήταν ότι θα σταλούν τρία εναέρια πυροσβεστικά οχήματα. «Θεωρώ ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών σε τέτοιου είδους θέματα είναι σημαντική και πρέπουσα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, η φωτιά ξέσπασε από άγνωστα αίτια και μαίνεται ακόμα, ενώ υπάρχουν στην περιοχή πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί καθώς και δασική έκταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X