ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κορωνοϊός: Στα παιδιά δεν έχει επιπλοκές, το περνούν ως απλό κρυολόγημα

Τι αναφέρει η Καθ. ΠΚ Μαρία Κολιού

Ο κορωνοϊός στα παιδιά δεν έχει ιδιαίτερες επιπλοκές και το περνούν ως ένα απλό κρυολόγημα, είπε στο ΚΥΠΕ η Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Λοιμοξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου Μαρία Κολιού, σημειώνοντας ωστόσο ότι η αναγνώριση των κρουσμάτων στα παιδιά λόγω αυτών των λόγων, είναι πιο δύσκολη.

Κληθείσα να σχολιάσει το επιβεβαιωμένο κρούσμα σε γιατρό στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, η κ. Κολιού είπε ότι λήφθηκαν τα ανάλογα μέτρα, όπως προνοούν οι ενδεικνυόμενες οδηγίες προστασίας.

Επεσήμανε ότι στο Νοσοκομείο Λεμεσού δεν έχει ανοσοκατασταλμένα παιδιά να νοσηλεύονται διότι δεν είναι τόσο εξειδικευμένο, και δέχεται γενικά περιστατικά.

Τα παιδιά, σημείωσε, ανέχονται τον κορωνοϊό πολύ καλύτερα παρά οι ενήλικες και δεν έχουν επιπλοκές όπως συμβαίνει με τους ενήλικες όσο αυξάνει η ηλικία.

Γι αυτό τον λόγο, εξήγησε, δόθηκαν ελαφρύνσεις στους γονείς ούτως ώστε να μένουν οι γονείς στο σπίτι να προσέχουν τα παιδιά και να μην τα παίρνουν στους παππούδες ή σε σταθμούς ή σχολεία.

«Ήταν μια πολύ καλή κίνηση εκ μέρους της Πολιτείας, για να διαφυλαχθούν να γίνεται η φύλαξη από νεαρό κόσμο, που είναι οι γονείς και να μην έχουμε προβλήματα με τους παππούδες που είναι σε μεγαλύτερη ηλικία», ανέφερε.

Είπε ότι όλοι είμαστε εκτεθειμένοι, δεν είναι μόνο τα παιδιά που είναι εκτεθειμένα τονίζοντας την ανάγκη όπως όλοι παραμείνουμε στα σπίτια μας προστατεύοντας τον εαυτό μας για να μην μολυνθούμε.

«Το να μένουν τα παιδιά σπίτι με τους γονείς τους περιορίζονται οι πιθανότητες να μολυνθούν», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι από την μέχρι τώρα εμπειρία, είναι πιο σπάνιες οι επιπλοκές από τον κορωνοϊό. «Το παιδί μπορεί να το ξεπεράσει ως κοινό κρυολόγημα, πολύ ήπια. Αυτό είναι ευχάριστο να μην έχεις σοβαρά προβλήματα αλλά από την άλλη δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το θέμα της αναγνώρισης και λήψης μέτρων για απομόνωση», επεσήμανε.

«Μπορεί η εκδήλωση του κορωνοϊού στα παιδιά να είναι μια απλή ρινίτιδα με λίγο ή καθόλου πυρετό. Είναι άτυπο και ύπουλο», πρόσθεσε.

Εξάλλου, σημείωσε, ότι τα παιδιά το μεταδίδουν και σε μεγαλύτερο διάστημα παρά οι μεγάλοι. «Φαίνεται ότι μπορούν να παραμείνουν θετικοί στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα για τον ιό μέχρι και τρεις εβδομάδες ενώ οι ενήλικες είναι μέχρι δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων», είπε.

Είναι σημαντικό, συμπλήρωσε, να κρατάμε τα παιδιά μακριά από άτομα που εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες που είναι ευάλωτα.

Το μήνυμα που θέλω να δώσω, είπε η κ. Κολιού, είναι να περιοριστούν τα παιδιά στο σπίτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X