ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Φαίδωνος»

Πυρά Αστυνομικών κατά των καταγγελιών του Δημάρχου Πάφου

Νέα έκκληση στον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, όπως προσκομίσει στην Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας τα όποια στοιχεία περί ύπαρξης διαφθοράς στην Αστυνομία, απηύθυνε ο Σύνδεσμος Ανώτερων Αξιωματικών της Αστυνομίας και ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου.

Ο Δημήτρης Δημητρίου, Βοηθός Αρχηγός και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανώτερων Αξιωματικών της Αστυνομίας, κάλεσε τον κ. Φαίδωνος όπως παραθέσει τα όποια στοιχεία διαθέτει στον Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου, η οποία είναι επιφορτισμένη να διερευνά υποθέσεις διαφθοράς στο σώμα.

«Αυτό που θέλω να τονίσω και υπογραμμίσω είναι ότι η διαφθορά δεν πατάσσεται με δημόσιες δηλώσεις , εμφανίσεις και παραστάσεις στα ΜΜΕ, αλλά μέσα από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες που έχω αναφέρει», ανέφερε ο κ. Δημητρίου σε σημερινές του δηλώσεις εις απάντηση στις νέες δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου.

Χείμαρρος ο Φαίδωνος «καρφώνει» τον υπόκοσμο (vid)

Κάνοντας λόγο για «ισοπεδωτικές προσεγγίσεις», που «δεν τιμούν πρωτίστως τον ίδιο τον Δήμαρχο Πάφου και αμαυρώνουν ολόκληρο το Αστυνομικό Σώμα», ο κ. Δημητρίου σημείωσε ότι «δεν διεκδικούμε το προνόμιο μιας υπηρεσίας αγγέλων, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι στο σύνολό τους οι αστυνομικοί, όπως τους παρουσιάζει περίπου ο κ. Φαιδωνος, είναι διεφθαρμένοι και ανίκανοι».

«Την βόμβα που έβαλαν εχτές στην μάμα του κυβερνητικού εμείς την εβάλαμε»

Αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Φαίδωνος, ο κ. Δημητρίου υπενθύμισε ότι πρόσφατα έχει συσταθεί στην Αστυνομία μετά από σχετικό Νόμο, η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου, η οποία ασχολείται αποκλειστικά με τη διαφθορά στην Αστυνομία.

Όπως είπε, η σχετική νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή και σε περίπτωση που μέλος της Αστυνομίας καταδικαστεί από ποινικό Δικαστήριο για διαφθορά προνοείται ποινή φυλάκισης από 5 έως 7 χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο μέχρι 100.000 ευρώ, ενώ πέραν τούτου διώκεται και πειθαρχικά και έχει να αντιμετωπίσει την ποινή της παραίτησης ή εξαναγκασμό σε παραίτηση.

Επεσήμανε εξάλλου ότι όλες οι υποθέσεις διαφθοράς που διερευνώνται από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου εποπτεύονται απευθείας από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, πράγμα που καταδεικνύει την αυτονομία και την ανεξαρτησία αυτής της Υπηρεσίας, όπως άλλωστε ορίζεται ρητά στο σχετικό νόμο.

Ξέσπασε και ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου

Από τη πλευρά του, ο Κυριάκος Χαραλάμπους, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου, μίλησε «για κωμωδία την οποία παρακολουθούμε όλοι τις τελευταίες εβδομάδες με πρωταγωνιστή τον κ. Φαίδωνος, ο οποίος έκανε πλέον συνήθεια του να παρελαύνει σε εκπομπές αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια, χωρίς ίχνος σεβασμού προς το βασικότερο πυλώνα ασφάλειας που είναι το αστυνομικό σώμα».

«Όλα αυτό το διάστημα καλείται επανειλημμένα να καταθέσει επίσημα και τεκμηριωμένα τα όσα ισχυρίζεται και αντί να το πράξει, επιδίωξε να αναλάβει και ενεργό δράση, αφού θέλησε να επισκεφθεί το νοσοκομείο Πάφου όπου κρατείται ύποπτος για την βομβιστική επίθεση εναντίον της μητέρας του, πιθανόν για να ανακρίνει τον ύποπτο. Αν είναι δυνατόν», είπε.

Ο κ. Χαραλάμπους είπε τέλος πως οι αξιωματικοί των οποίων η εικόνα αμαυρώθηκε από τις δηλώσεις του κ. Φαίδωνος, έχουν υποβάλει γραπτώς την απαίτησή τους προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας προκειμένου να διερευνήσει τα όσα ο κ. Φαίδωνος τους προσάπτει.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X