ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κοινή επιστολή Εκπαιδευτικών Οργανώσεων στον Χαμπιαούρη

Οργανωμένοι Γονείς Μέσης: Μην επηρεάζετε τους Συνδέσμους

Κοινή επιστολή θα καταθέσουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, κατά τις αυριανές διαδοχικές συναντήσεις που θα έχουν με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, προσθέτοντας ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα πάνε στις διαδοχικές συναντήσεις, βάσει του προγράμματος που καθόρισε ο Υπουργός Παιδείας.

«Κοινή επιστολή, κοινές οι θέσεις που θα καταθέσουμε οι οργανώσεις και κοινό το πλαίσιο που θα συζητήσουμε. Δεν υπάρχει διαφοροποίηση», είπε ο κ. Φυλακτού και πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ήδη από χθες ετοιμάζουν την απάντηση που από κοινού θα δώσουν αύριο, έστω σε χωριστές συναντήσεις. "Θα πάμε σε χωριστές συναντήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργού, αλλά με κοινή επιστολή, κοινές θέσεις, κοινό πλαίσιο».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Φυλακτού είπε ότι αύριο στις 09:00 με 11:30 θα συνέλθουν τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια των εκπαιδευτικών οργανώσεων σε χωριστές συνεδρίες, στις 12:00-14:00 θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρία και των τριών οργανώσεων, στο οίκημα της ΠΟΕΔ, και ακολούθως, θα μεταβούν στις συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού.

Νέα επιστολή ΥΠΠ

Ο Υπουργός Παιδείας απέστειλε χθες στους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων επιστολή, απαντώντας σε αίτημα των οργανώσεων που απέστειλαν με επιστολή τους, ημερομηνίας 19 Αυγούστου, για να μεταφερθεί η συνάντηση τους από Δευτέρα και Τρίτη, όπως αναφερόταν σε προηγούμενη επιστολή πρόσκληση του Υπουργού προς τις οργανώσεις, σε Τετάρτη. Η ίδια επιστολή κοινοποιήθηκε και στους οργανωμένους γονείς.

Στην επιστολή του, ο Υπουργός καλεί αρχικά τις εκπαιδευτικές οργανώσεις σε διαδοχικές χωριστές συναντήσεις, με στόχο να επικεντρωθούν στα σημεία που αφορούν την κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης, και ακολούθως, σε κοινή συνάντηση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των συναντήσεων το οποίο αναγράφεται στην επιστολή, αύριο, Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018, στο ισόγειο του Υπουργείου Παιδείας, ο Υπουργός καλεί στις 15:00-16:30 την ΠΟΕΔ, στις 16:30-18:00 την ΟΕΛΜΕΚ και στις 18:00-19:30 την ΟΛΤΕΚ, ενώ την Πέμπτη 23 Αυγούστου, επίσης στο ισόγειο του Υπουργείου, ο Υπουργός Παιδείας καλεί τις οργανώσεις σε κοινή συνάντηση, στις 12:00-14:00, και στις 14:30 – 16:30 καλεί σε συνάντηση τις Παγκύπριες Συνομοσπονδίες Γονέων

Στην επιστολή τονίζεται η ετοιμότητα του Υπουργείου Παιδείας να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς και στον εξορθολογισμό του Δημόσιου Σχολείου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα παραθέσουν εντός της εβδομάδας δημοσιογραφική διάσκεψη, ενώ ήδη άρχισαν τις διεργασίες για την πραγματοποίηση της πορείας στις 28 Αυγούστου.

Οργανωμένοι Γονείς Μέσης: Μην επηρεάζετε τους Συνδέσμους

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης καλεί την ΟΕΛΜΕΚ και την ΟΛΤΕΚ να καλέσουν τους εκπαιδευτικούς να σταματήσουν να προσπαθούν να επηρεάσουν τους τοπικούς συνδέσμους γονέων.

«Μια τέτοια πράξη είναι κατάφωρη ανάμειξη στα εσωτερικά των Γονιών και αποτελεί κατακριτέα πράξη», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

Όπως σημειώνει, "σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μία προσπάθεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών να επηρεάσουν τους Συνδέσμους Γονέων των σχολείων τους ή στους οποίους οι ίδιοι είναι μέλη, ούτως ώστε να εκδώσουν ανακοίνωση στήριξης των εκπαιδευτικών στην συνεχιζόμενη διαφορά τους με το Υπουργείο Παιδείας. Η πίεση που ασκείται στους Συνδέσμους Γονέων είναι πολλές φορές έντονη και επίμονη φέρνοντας τους γονείς, μέλη του Συνδέσμου, σε πάρα πολύ δύσκολη θέση".

«Οι Σύνδεσμοι Γονέων λειτουργούν διαχρονικά ως το στήριγμα των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου. Ακόμα και κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης πρόσφεραν κάθε δυνατή οικονομική και άλλη στήριξη. Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία σε παγκύπρια βάση, οι Σύνδεσμοι Γονέων προσφέρουν κάθε χρόνο πέραν του ενός εκατομμυρίου οικονομική στήριξη, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, στη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες», προσθέτει.

Ως εκ τούτου, συνεχίζει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, ως το ανώτατο θεσμικό όργανο όλων των Συνδέσμων Γονέων, "θεωρεί ότι δεν χρειάζονται μεμονωμένες ανακοινώσεις στήριξης από τους Συνδέσμους Γονέων προς τους εκπαιδευτικούς του σχολείου τους".

«Η στήριξη αυτή είναι δεδομένη και δεν χρειάζεται να εκδίδονται ανακοινώσεις για τα αυτονόητα», προσθέτει.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία καλεί τους Συνδέσμους Γονέων να εμπιστευτούν τα θεσμικά όργανα των Οργανωμένων Γονιών που εργάζονται με μόνο κριτήριο το συμφέρον των μαθητών και των γονιών.

«Στις επόμενες μέρες, και μετά την ολοκλήρωση των επαφών του Υπουργείου με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και τους Οργανωμένους Γονείς την ερχόμενη Πέμπτη, οι Ομοσπονδίες και η Συνομοσπονδία θα προβούν σε πλήρη ενημέρωση των Συνδέσμων Γονέων για τις εξελίξεις και τις θέσεις των Οργανωμένων Γονιών. Καλούμε την ΟΕΛΜΕΚ και την ΟΛΤΕΚ να παρέμβουν και να καλέσουν τους εκπαιδευτικούς να σταματήσουν να προσπαθούν να επηρεάσουν τους τοπικούς συνδέσμους γονέων. Μια τέτοια πράξη είναι κατάφωρη ανάμειξη στα εσωτερικά των Γονιών και αποτελεί κατακριτέα πράξη», καταλήγει η Συνομοσπονδία, στην ανακοίνωσή της.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X