ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κλειστό το ΓΝ Πάφου - Αναμένεται λήψη ακόμη 320 δειγμάτων

Συνεχίζεται η λήψη δειγμάτων

Κλειστό παραμένει και σήμερα το ΓΝ Πάφου με τη συνέχιση λήψης νέων δειγμάτων από όλο το προσωπικό του κρατικού νοσηλευτηρίου που ανέρχονται περίπου στους 680 εργαζόμενους. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί περίπου στην διάρκεια των τριών προηγούμενων ημερών δείγματα από 360 εργαζόμενους στο Νοσοκομείο όπως ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό καθώς και από 50 ασθενείς του ΓΝ Πάφου , ενώ σήμερα και τις επόμενες μέρες αναμένεται να ληφθούν ακόμη 320 περίπου δείγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Πάφου, χτες λήφθηκαν περίπου 140 νέα δείγματα, ενώ από τα χτεσινά εννέα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, συμπεριλαμβάνεται και μια νοσηλεύτρια του ΓΝ Πάφου που φέρεται να είχε επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού είναι 12 πρόσωπα που όλα τους ήρθαν σε επαφή με τον 65χρονο ασθενή που νοσηλεύονταν στο ΓΝ Πάφου και είχε επιβεβαιωθεί ως θετικός στον κορωνοϊό, τις προηγούμενες μέρες. Επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι έντεκα λειτουργοί του Νοσοκομείου Πάφου και συγκεκριμένα εννέα νοσηλευτές της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, μία γιατρός της ΜΕΘ, ένας ασθενής που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ εκεί όπου νοσηλευόταν και ο 65χρονος που εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό , και μια εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας.

Όσο για τον 70χρονο , επιβεβαιωμένο κρούσμα που νοσηλεύονταν στην ΜΕΘ του ΓΝ Πάφου, και που είχε έρθει σε επαφή με τον 65χρονο Βρετανό το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ΓΝ Πάφου ,διακομίσθηκε τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου και η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή λόγω του βεβαρημένου ιατρικού του ιστορικού.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των δώδεκα κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Ο ΟΚΥπΥ απευθύνει έκκληση έκκληση στον κάθε ένα να συμπεριφέρεται υπεύθυνα και να ακολουθεί τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, για την προστασία της υγείας όλων μας.

Στο μεταξύ, επίσκεψη στην Πάφο αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα το πρωί ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Νοσοκομείων Λεμεσού – Πάφου, Χρίστος Νικολάου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα που προέκυψαν στο κρατικό νοσηλευτήριο μετά και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο .

Ο κ. Νικολάου αναμένεται να παρακαθίσει σε σύσκεψη στις 10:00 το πρωί με τον Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου Σπύρο Γεωργίου καθώς και την Επιτροπή Κρίσεως του Νοσοκομείου Πάφου που έχει συσταθεί, και που αποτελείται από ιατρούς και την προϊσταμένη του ΓΝ Πάφου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο κ. Νικολάου θα τύχει ενημέρωσης για όλα τα ζητήματα που προέκυψαν με στόχο την τροχοδρόμηση δράσεων ώστε το Νοσοκομείο Πάφου να επανέλθει στην κανονική του λειτουργία το συντομότερο δυνατό.

Το Νοσοκομείο είναι κλειστό και σήμερα, ωστόσο λειτουργεί το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, η Μονάδα Αιμοκάθαρσης και η Μονάδα Θαλασσαιμίας

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X