ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος - «Καυτό» το Σαββατοκυρίακο

Η πρόβλεψη για τον καιρό

24news team

Δεν θα μας εγκαταλείψουν τα 40άρια τις επόμενες μέρες αφού «καυτό» αναμένεται να είναι και το Σαββατοκύριακο, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο.

Σε επικοινωνία του 24Νews με τον κ. Φίλιππο Τύμβιο, Ανώτερο Λειτουργό του Τμήματος Μετεωρολογίας, μας αναφέρθηκε πως η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο μέχρι την Κυριακή, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό και μη αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα, για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δείτε την πρόβλεψη για τον καιρό:

Αύριο ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά νοτιοδυτικοί, ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Το απόγευμα θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη, στα προσήνεμα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 37 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, παραμένοντας αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, παραμένοντας αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, παραμένοντας αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι μεγάλοι καύσωνες

Με αφορμή τον καύσωνα που βρίσκεται σε εξέλιξη παρουσιάζουμε τις υψηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν ανά τα χρόνια στην Κύπρο. Η μέγιστη θερμοκρασία που έχει καταμετρηθεί τον Ιούλιο είναι 44.6 βαθμοί το 2017, πέρσι είχαμε μέγιστη το 43.5 και για τον Αύγουστο, 45.6 το 2010 με μέγιστη περσινή τιμή το 44.5.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X