ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κατεχόμενα: Σε καραντίνα κτηνοτροφικές μονάδες

Eντοπισμός περιστατικών ευλογιάς των αιγοπροβάτων

ΚΥΠΕ

Στα κατεχόμενα 264 κτηνοτροφικές μονάδες, 15 χιλιάδες αιγοπρόβατα και 1200 βοοειδή τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ οι είσοδοι και οι έξοδοι στις γαλακτοβιομηχανίες ελέγχονται, μετά τον εντοπισμό περιστατικών ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Βατάν».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σύμφωνα με την είδηση το βράδυ της Παρασκευής εντοπίστηκαν 6 περιστατικά ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε δύο κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Το «υπουργείο γεωργίας και φυσικών πόρων» και τα «αρμόδια τμήματα» έλαβαν μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου, θέτοντας σε καραντίνα τις περιοχές Αμμοχώστου, Έγκωμης και Αχερίτου, ενώ τα αιγοπρόβατα που εντοπίστηκαν αναισθητοποιήθηκαν, σφαγιάστηκαν και τάφηκαν.

Ο «υπουργός γεωργίας», Ντουρσούν Ογούζ ανέφερε ότι στο πλαίσιο της καταπολέμησης της ασθένειας έγινε συνεννόηση με το τουρκικό Υπουργείο Γεωργίας και Δασών και 20 χιλιάδες εμβόλια από την Τουρκία θα βρίσκονται στα κατεχόμενα το βράδυ της Τρίτης και ο εμβολιασμός των ζώων θα ξεκινήσει την Τετάρτη.

Είπε ότι τους δυσκολεύει το μέγεθος της περιοχής, ωστόσο θα καταπολεμήσουν την ασθένεια, καθώς κατέχουν την απαραίτητη εμπειρία από την αντιμετώπιση της ίδιας ασθένειας το 2020 στην περιοχή της κατεχόμενης Καρπασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

Εικόνα Αρχείου

Πυρκαγιά στην Αλάμπρα

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν 16 άτομα του Τμήματος Δασών με 5 πυροσβεστικά οχήματα και 3 άτομα της Πυροσβεστικής ...
 |  ΚΟΙΝΩΝΙΑ